Close
Log Ind Opret Bruger

Vil ikke have venner med hjem?

 • 27 april 2022, 17:10

  Undrer mig over det her, og vil høre om andre også har oplevet det.
  min datter på snart 7 år går i 0.klasse og fungere rigtig godt både fagligt og socialt i klassen. Hun aftaler tit med klassekammerater at de skal have legeaftaler MEN hun vil kun, hvis det kan være hjemme hos dem. Og det dur jo ikke i længden… det skal lige siges at vi har haft et par legeaftaler også herhjemme, som er gået godt. Men ved ikke hvor det kommer fra. Jeg har gået hende lidt på klingen. Og hun nævner fx at hun ikke vil have at de andre leger med hendes legetøj. Hun har åbenbart oplevet at andre kan lege lidt mere “voldsomt” end hende, og måske hun er bekymret for om noget går i stykker… jeg tilbyder altid, at vi kan tage noget af det legetøj væk, som hun ikke vil have de leger med, inden kammeraten kommer… men lige lidt hjælper det. Hun vil bare ikke.
  Er der andre der har oplevet noget lignende, og hvad gjorde i?
  har prøvet at fortælle, at hvis man gerne vil have aftaler hos vennerne så må man også invitere dem hjem engang i mellem.

  28. april 2022 kl. 13:04

  Jeg havde så godt som aldrig nogen med hjem. Samme grund som din datter har givet dig. Syntes der blev leget for voldsomt med mine ting og det blev ikke respekteret når jeg sagde der var ting der ikke skulle røres.

  Syntes det var stressende og ikke sjovt… Der var langt til veninderne men vi fik det til at fungere og veninderne undrede sig ikke de var bare glade for at vi legede hjemme hos dem.

  Måske din datter kan øve at have en hjemme på besøg? Der var en af mine veninder som jeg havde det ok med var hjemme hos mig men bestemt ikke de andre og så var det også nemmere når man kunne være udenfor selvfølgelig

  28. april 2022 kl. 14:11

  Er lidt lettet over at andre kan genkende følelsen hun beskriver. Men faktisk rigtig god ide med at være ude. Også nu hvor vejret bliver bedre, så kunne måske lokke med at vi jo kan gå på legeplads sammen…

  28. april 2022 kl. 14:18

  Det er selvfølgelig synd, hun har det sådan, men hvis hun gerne vil lege med sine venner, som må man lære, det går på tur. Personligt bliver jeg træt af de relationer, hvor det altid er os, der skal stå for at have legeaftalerne herhjemme – ikke med de ældste, for de passer bare sig selv, med med de yngste, hvor man skal være mere på.

  Det lyder ikke som om, hun har oplevet noget legetøj gik i stykker, men mere at det er noget, hun bekymrer sig om – hvis de ellers leger pænt, men er lidt mere ‘vilde’ end jeres datter, tænker jeg det er fint at lære hende at acceptere, børn leger forskelligt. Ellers må I prøve at finde nogle venner, som leger på en måde, hun kan være med til?

  Min mellemste på samme alder og hans gode ven vil også altid hellere lege hos den anden part – det er mere spændende synes de begge to, (Sådan tror jeg, mange børn har det) men der har vi lavet en aftale om, de skiftes til at være hos os og dem, det kan de forholde sig til 😊 Jeg tænker det er fint at lære i en tidlig alder, at man også selv skal give noget i en relation, og det gør man blandt andet også ved at invitere venner hjem, fremfor kun at være hos dem.

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.