Close
Log Ind Opret Bruger

Vil gerne i gang med fondant

  • 5 februar 2014, 21:59

    Hej skønne bagere.

    Jeg vil så gerne lave fondant kage, og nevøen har også bedt om en LEGO kage.
    Jeg ved bare overhovedet ikke hvor jeg skal starte, hvad jeg skal købe og bruge, opskrifter osv.

    Jeg bager meget kage, og vil godt kunne finde ud af at lave det inden i.

    Så gode råd, opskrifter, evt indkøbslister og hvad jeg ellers skal bruge søges til fondant.

    5. februar 2014 kl. 22:21

    du laver nogle kage bunde af den slags kage du gerne vil, en fantastisk fyld som smørcreme, oste creme osv, hvad der nu falder dig ind, læg frugter i hvis du vil. bagefter når den er lagt sammen, skære du den til i den form du gerne vil have, smøre den med en klæbecreme som en smørcreme, og lægger fondant over, og så pynter den som du vil have den.

    fondant:

    ca 15 rockey mountain skumfiduser

    ca 2 pk flourmelis

    2 spsk olie

    4 spsk vand

    ——————–

    skumfiduserne, olien og vandet varmes i microbølgeovnen, det må ikke blive brunt. rør rundt i det til en ensartet masse, og bland med flourmeliset.

    hvis du gerne vil have den farvet, skal du bytte noget af tilsvarende af vand ud med farve og komme med i micro ovnen.

     

    det siges at det har bedst af at stå et døgns tid, men jeg har en del problemer med at rulle det ud så. prøv dig frem hvordan du sys det er bedst. jeg har bagepapir drysset med flourmelis på begge sider når jeg ruller det ud, eller film. 

    mit første forsøg med fondant. 

     

    6. februar 2014 kl. 20:23

    Du kender ikke en opskrift uden micro ovn? – sådan en ejer jeg nemlig ikke -.-

    Ellers 1000 tak

    6. februar 2014 kl. 20:31

    Det kan også smeltes over vandbad 🙂

    6. februar 2014 kl. 21:27

     ja self da, vandbad, prøv det. det er trods alt en sukker masse. ellers kan man godt bruge en ovn, men så skal man bare holde øje og røre i det hele tiden.

    6. februar 2014 kl. 21:28

     ellers kan man købe færdigt fondant i butikker og på nettet, men det koster vist bare en del.

    8. februar 2014 kl. 13:48

     

    MarshMallowsFondant
    15 marshmallows
    2 spsk. olie (fx. rapsolie)
    4 spsk. vand
    Ca. 1 pk. flormelis (hold endelig igen, heller for lidt end for meget 🙂 )

    Marshmallows, olie og vand kommes i en skål. Blandingen varmes i en microbølgeovn ell. over vandbad. Marshmallows skal smeltes, men må ikke blive brune. Så stille og roligt opvarmningen, så er det nemt nok.
    Derefter blandes der flormelis i lidt efter lidt. Rør rundt med ske ell. pisker med dejkroge på. Bland flormelis i, til massen er sej, og hverken ske ell. dejkroge kan mere. Ud på bordet og ælt med flormelis, til det er som modellervoks. Det skal klister lidt til sidst, da det giver det bedste resultat.
    Jeg laver det gerne dagen inden brug. Men det kan sagtens opbevares længe i en tætlukket frysepose i køkkenskabet.

    En portion rækker til to runde 20 cm kager. Men tænk på du måske også vil lave pynt, og så er en portion mere til 1 stk. rund 20 cm kage + pynt.

    Udrulning:
    Når du skal rulle fondant ud, kan du bruge maizena majsstivelse, så det ikke klistrer til bord og redskaber.

    Farvning af fondant:
    Til farvning af fondant kan du godt bruge alm. frugtfarve. Men de kan ikke give klare farver og gør fondantet klistret, hvis de blandes i den færdige fondant. Jeg bruger pastafarver. De kan købes i kagebutikker (søg fx. på nettet) ell. i Panduro (de har et lille udvalg).

    Hvis du vil farve en stor portion fondant, så kommes farven i, når marshmallows er smeltet, men før flormelis. Hvis det kun er mindre mængder, der skal farves, så kommes farven bare i den lille portion, og æltes godt ind.

    Variation 1: Ca. 1/4 del af flormelisen erstattes af kakaopulver (rigtig kakao). Det giver en fin brun farve, og smager rigtig godt!

    Variation 2: Olie skiftes ud med citronolie. Det giver en dejlig frisk smag.

     

    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

    Når du smører din kage op, kan den evt. smøres med Nutella 🙂

     

    Opsmørring: nutella cream, skildpadde cream

    http://nicoskageland.blogspot.dk/2012/04/skildpadde-creme.html

     

     

    8. februar 2014 kl. 15:09

    birthe83 skrev:

     

    MarshMallowsFondant
    15 marshmallows
    2 spsk. olie (fx. rapsolie)
    4 spsk. vand
    Ca. 1 pk. flormelis (hold endelig igen, heller for lidt end for meget 🙂 )

    Marshmallows, olie og vand kommes i en skål. Blandingen varmes i en microbølgeovn ell. over vandbad. Marshmallows skal smeltes, men må ikke blive brune. Så stille og roligt opvarmningen, så er det nemt nok.
    Derefter blandes der flormelis i lidt efter lidt. Rør rundt med ske ell. pisker med dejkroge på. Bland flormelis i, til massen er sej, og hverken ske ell. dejkroge kan mere. Ud på bordet og ælt med flormelis, til det er som modellervoks. Det skal klister lidt til sidst, da det giver det bedste resultat.
    Jeg laver det gerne dagen inden brug. Men det kan sagtens opbevares længe i en tætlukket frysepose i køkkenskabet.

    En portion rækker til to runde 20 cm kager. Men tænk på du måske også vil lave pynt, og så er en portion mere til 1 stk. rund 20 cm kage + pynt.

    Udrulning:
    Når du skal rulle fondant ud, kan du bruge maizena majsstivelse, så det ikke klistrer til bord og redskaber.

    Farvning af fondant:
    Til farvning af fondant kan du godt bruge alm. frugtfarve. Men de kan ikke give klare farver og gør fondantet klistret, hvis de blandes i den færdige fondant. Jeg bruger pastafarver. De kan købes i kagebutikker (søg fx. på nettet) ell. i Panduro (de har et lille udvalg).

    Hvis du vil farve en stor portion fondant, så kommes farven i, når marshmallows er smeltet, men før flormelis. Hvis det kun er mindre mængder, der skal farves, så kommes farven bare i den lille portion, og æltes godt ind.

    Variation 1: Ca. 1/4 del af flormelisen erstattes af kakaopulver (rigtig kakao). Det giver en fin brun farve, og smager rigtig godt!

    Variation 2: Olie skiftes ud med citronolie. Det giver en dejlig frisk smag.

     

    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

    Når du smører din kage op, kan den evt. smøres med Nutella 🙂

     

    Opsmørring: nutella cream, skildpadde cream

    http://nicoskageland.blogspot.dk/2012/04/skildpadde-creme.html

     

     

     fondanten bliver ikke klistret hvis du, som jeg skrev, bytter farven ud med den samme mængde af vandet, og putter det i inden det bliver varmet. 

    Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.