Close
Log Ind Opret Bruger

Vendingsrisiko og sædefødsel

 • Avatar
  Anonym
  20 maj 2014, 08:30

  Mit barn vender forkert og jordemoderen gav mig en tid i næste uge til vending og jeg var glad og tilfreds. Hun sagde at hvis det ikke lykkedes kunne jeg bare føde ved sædefødsel (jeg er 1. Gangs fødende) – ikke så meget at tage stilling til, dejlig nemt!! 

   

  MEN så fortalte jeg det til min familie der stejlede. Min søster mener at hvis de vender forkert er der en grund til det og hendes første vendte forkert og da hun fødte ham ved kejsersnit fik hun af vide at han havde navlestrengen rundt om halsen, så hvis de havde vendt ham kunne de have kvalt ham… Kan det virkelig passe?? Kan de ikke se hvor navlestrengen er på en scanning inden de vender?

   

  Derefter har min kærestes mormor født en dreng ved sædefødsel hvor de kom til at vende tangen forkert, hvilket resulterede i at han blev hjerneskadet… Puuuha! Var det mon bare den gang at sådan en grusom fejl kunne ske eller kan det også ske nu?

   

  nu er jeg hverken tryk ved vending eller sædefødsel, men vil egentlig helst gøre hvad min fødselslæge råder mig til, da det jo er hende der står med alt erfaringen og mig med to historier…

  20. maj 2014 kl. 09:15

  Jeg stod faktisk i samme situation for en uge siden .. Vores dattter havde ikke vendt sig, og havde haft hovedet opad i flere måneder.. Vi fik at vide vi havde 4 valgmuligheder:

  1. Håbe hun vender sig af sig selv

  2. Hvis hun ikke vender sig af sig selv, så tage en sædefødsel

  3. Prøve at få hende vendt

  4. Få et planlagt kejsersnit. 

   

  Vi havde ikke lyst til at gå rundt i uvished og bare håbe hun vendte sig, så det valgte vi fra med det samme. Pt. følger jeg mig ikke bange for at føde, og jeg frygter meget, at en sædefødsel vil lave om på det og dermed skræmme mig fra fremtidige fødsler. 

  De er blevet meget mere dygtige nu, så tror ikke du skal frygte det med omvendt tang. 

   

  Der er dog en større risiko for at briste, og samtidig skal en sædefødsel kører lige efter bogen, og må på ingen måder trække ud. Gør de det bliver man kørt til akut kejsersnit, og det ville blot forvirre mig. Som en sidste ting, så er der en LANG række mennesker, som skal være til stede under selve pressefasen og fødslen. Kan ikke huske det præcise tal, men mener jeg talte det til 7 ansatte ! For mig ville det være ubehageligt og utrygt :S

   

  Vi valgte at få en læge til at vurdere chancerne for en positiv vending, og lægen vurderede det ville blive nemt og gå hurtigt. Hun fik ret – 40 sekunder ca 🙂 Så jeg ville tage på sygehuset og høre hvad fødselslægen vurdere i dit specifikke tilfælde 🙂

   

  Planlagt kejsersnit er tiltalende i nuet, men de skavanker der følger med tiltalte os slet ikke. De anbefaler ikke man bliver gravid ikke de næste 18 måneder, man får et lille ar, dette ar kan (i sjældne tilfælde) sprænge under fremtidige fødsler, og man kan risikere man aldrig selv får lov at føde, idet moderkagen nogen gange ligger sig op ad arret og dermed spærre for fødselsgangen.

   

  Beklager det lange indlæg, men synes næsten du skulle høre lidt om vores overvejelser, siden det er samme situation som dig .. 

   

  Tillykke med baby 🙂

  Avatar
  Anonym
  20. maj 2014 kl. 19:40

  Tak for dit svar.. hm… Jeg tror at jeg vil finde de der (var det rozo de hed??) øvelser nogen skriver kan få barnet til at vende sig ved og forsøge mig med dem.

  Hvis barnet så stadig ikke har vendt sig i næste uge, vil jeg få jordmoderen til at sikre mig at navlestrengen ikke kan kvæle barnet før hun forsøger at vende det… OG hvis det ikke lykkedes hælder jeg lige nu mest til en sædefødsel, da jeg synes det virker så dælens unaturligt både for mor og barn med kejsersnit! Puha, svær beslutning! Jeg vil egentlig bare gerne gøre det der er 100{8fe25e09308b4de1253c0f784b9990f4fa46eb66fab00a006dbc8f066c1bd559} det bedste valg for baby – men det er der åbenbart mange forskellige meninger om, hvad er :S

  13. juni 2014 kl. 12:26

  Hej med jer, jeg googlede sædefødsel og stødte så på jeres tråd her. Jeg er lidt spænd på at høre hvordan det er gået??
  @tjubangchokolade, har dit barn vendt sig?
  Jeg har haft gang i en masse vendingsøvelser, og det virker rigtigt fint. Hver gang jeg har lavet øvelserne, rumsterer det rundt i maven, og som regel kan jeg mærke nogle spark under ribenene kort tid efter. Meeen så vender lillepigen sig rundt igen efter et par timer, og har atter igen fødderne eller numsen nedad. Så jeg forbereder mig også på at sædefødsel kunne blive en mulighed.

   

  Hvor henne i landet er i?
  Jeg ved at de har god erfaring med sædefødsler i Hovedstadsregionen, men her på Fyn er der ikke så megen erfaring, og jeg fik med det samme tilbudt at få sat en dato til et kejsersnit.

  Jeg ønsker ikke kejsersnit, men det ville da være rart med en jordemoder eller læge der var klar på en sædefødsel hvis jeg ønsker det.

   

  Jeg vedhæfter lige et link til øvelser som opfordrer baby til at vende sig 🙂

  http://spinningbabies.com/

   

   

  13. juni 2014 kl. 12:58

  Jeg kender ikke noget til risikoen ved vendingsforsøg, men kan sige at selvom barnet vender rigtigt er der stadig en risiko for kvælning hvis navlestrengen er rundt om halsen – men kun hvis den samtidig er meget kort. Min den ældste havde navlestrengen en gang om maven OG en gang om halsen, men da den var lang skete der ikke noget ved det.

   

  Mht at blive hjerneskadet ved en sædefødsel, så tror jeg bestemt ikke det havde noget med tangen at gøre. Ved en sædefødsel er numsen eller benene først og det er derfor numsen eller benene de tager fat om med tangen. Så mit bud er, at barnet nok nærmere har haft iltmangel under fødslen og derfor er blevet hjerneskadet.

   

  Men snak med din jordmoder og evt din læge om alle dine tanker, og bed evt om en andens vurdering også. Personligt ville jeg ikke give mig i kast med en sædefødsel, men det er jo kun dig der kan afgøre hvad du har mod på.

   

  Held og lykke med det hele 

  Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.