Close
Log Ind Opret Bruger

Vendingsforsøg

 • 1 december 2009, 21:56

  Hej alle!

   

  Så lige denne gruppe og vil da lige berette om min lillefis’ moslen rundt med hovedet opaf. Jeg var til tjek da jeg var ca. 36+0. Et par dage senere kom jeg op til vendigsforsøg, en oplevelse jeg håber at undgå denne gang. Vi kom ind og under scanning fik vi konstateret at hun stadig vendte med rumpen nedaf. Jeg fik kørt strimler og fik lagt drop med et stof der skulle minde om astma-medicinen Brichanyl. Sengen blev tippet, så jeg lå med hovedet nedaf og langsomt blev jeg mere og mere svimmel og tung om kroppen og det hele summede og var varmt og mit hjerte galopperede afsted. Jeg fik skruet ned for droppet og så kom lægen der skulle udføre vendingsforsøget. Han tog fat om numsen, men kunne ikke så godt få fat om hovedet da hun lå oppe under mine ribben. Han tog godt fat med begge hænder og stemte imod med begge ben og prøvede til han rystede af anstrengelse – men hun rokkede sig ikke ud af stedet!! Han forsøgte 3 gange, men gav så op. Jeg fik til gengæld nogle fine blå mærker med hjem og en rigtig øm mavse.

  Dagen efter kom vi op til samtale omkring sædefødsel og de ville meget gerne have at jeg skulle føde naturligt. Lidt for gerne synes jeg nok; det lød ikke som om de havde den store erfaring med sædefødsler (men ville gerne have det!) og deres succes-statistikker var ikke vildt gode – ofte endte sædefødslerne i akut kejsersnit; ikke min ide om en drømmefødsel! Efter at have fået alle facts gik vi hjem og talte om for/imod og endte med at beslutte at få PKS. Det var jeg rigtig glad for, det var en dejlig rolig og varm oplevelse jeg vil huske resten af mit liv. Jeg håber dog at kunne føde helt og aldeles naturligt denne gang og tror også jeg vil prøve selvom den nye måske heller ikke ville vende sig.

   

  Held og lykke til alle derude med UK-børn

  Sommersol

  Avatar
  Anonym
  28. januar 2010 kl. 13:20

  Hej Sommersol.

  Jeg er gravid i 33. uge (32+0 i dag) med mit 2. barn. Min førstefødte kom til verden ved kejsersnit da han var i UK. Denne gang har baby heller ikke vendt sig, skal til scanning om 2 uger og samtale med lægerne bagefter.

  Hvor fødte du henne?

  Er virkelig spændt på om Hvidovre vil foreslå en sædefødsel til mig, for jeg er altså ikke rigtig interesseret i endnu et kejsersnit (var lang tid om at komme mig) og nu har jeg så søn på snart 2 år – så tiden efter fødslen vil blive hård. Lidt for hård til at jeg kan overskue det. Til gennemscanningen var der også en samtale med læger bagefter og der sagde de at de anbefaler at man føder selv hvis det er muligt… for de vil ikke forsøge at prøve en vending fordi jeg har ar efter kejsersnittet.

  Vil ønske dig held og lykke… og håber på det samme til mig.

  Scharfe.

  8. februar 2010 kl. 11:58

  Se evt mine indlæg omkring vendingsforsøg/sædefødsel etc. Hvidovre vil gerne gå med til sædefødsel, hvis bækken og barn er af normal størrelse, men det afhænger meget af, hvem der er på vagt, om de kan gennemføre. Ellers kan du jo overveje at overflytte til Herlev (Glostrups fødeafdeling er vist blevet lukket ned, men ekspertisen er overflyttet til Herlev) – det var grunden til, at jeg overflyttede fra Hvidovre – jeg ville være sikker på, at det ikke endte i kejsersnit, bare fordi personalet ikke havde erfaringen.

  Held og lykke med det! Skriv evt en PB, hvis du har spørgsmål.

  Lene

  Avatar
  Anonym
  12. februar 2010 kl. 14:04

  Stenbuk80 skrev:

  Se evt mine indlæg omkring vendingsforsøg/sædefødsel etc. Hvidovre vil gerne gå med til sædefødsel, hvis bækken og barn er af normal størrelse, men det afhænger meget af, hvem der er på vagt, om de kan gennemføre. Ellers kan du jo overveje at overflytte til Herlev (Glostrups fødeafdeling er vist blevet lukket ned, men ekspertisen er overflyttet til Herlev) – det var grunden til, at jeg overflyttede fra Hvidovre – jeg ville være sikker på, at det ikke endte i kejsersnit, bare fordi personalet ikke havde erfaringen.

  Held og lykke med det! Skriv evt en PB, hvis du har spørgsmål.

  Lene

  Hej Stenbuk80.

  Jeg var på Hvidovre igår til vægtscanning og en efterfølgende snak med en læge. Jeg bliver ikke tilbudt sædefødsel fordi jeg har ar efter kejsersnit. Nu vil jeg prøve akupunktur for at se om det kan vende min datter – ellers vil de på Hvidovre gerne gøre et forsigtigt forsøg når jeg skal til scanning igen i marts.

  Hvis det ikke lykkedes får vi en tid til planlagt kejsersnit igen.

  Måske er det bare ikke meningen at jeg skal føde mine børn naturligt. Prøver virkelig at være optimistisk angående akupunktur… vil nærmest prøve hvad som helst for at få hende vendt. Kunne så godt tænke mig at prøve at føde normalt – men tiden vil vise hvordan fødslen kommer til at forløbe.

  Denise

  16. februar 2010 kl. 19:31

  Hej Scharfe

  Jeg forstår godt, at du gerne vil føde dit barn – sådan havde jeg det også! Du skulle nu alligevel kontakte lægerne på Herlev hospital alligevel (er jo flyttet fra Glostrup) og få en second opinion. Prøv at kontakte dem med henblik på at få en samtale om dine chancer for en naturlig fødsel – det kan være, at de har en anden holdning. Dengang jeg valgte at flytte fra Roskilde til Glostrup, var det en meget anderledes samtale om min forestående fødsel, som jeg fik på Glostrup og jeg er super glad for at jeg valgte at flytte dertil samt at føde mit barn der.

  Du er også velkommen til at skrive til mig, hvis du har nogen spørgsmål.

  10. marts 2010 kl. 10:59

  Hej "medlidende kommende mødre"

  Min erfaring med UK er som følger:

  Lillepigen har stort set i hele graviditeten ligget i UK. Har nu været igennem 2 vendingsforsøg, hvoraf nr. 2 var med "muskelafslappende indsprøjtning" (kan ikke huske hvad det hedder).

  Første forsøg var ikke helt så slemt, men anden gang tog hun godt nok fat … pyyyh.. Imidlertid ville jeg jo rigtig gerne føde vaginalt, så jeg var indstillet på at jeg bare måtte bide det i mig. Desværre lykkedes det ikke, uanset  hvor meget der blev aset og maset.

  Da lillepigen allerede (37+5) blev skønnet til knap 3800 g. så anbefaler de PKS, da hun jo bliver større end 4000g, og så er der for stor risiko.

  Nogen der har erfaring med sædefødsel af større babyer?

   

  10. marts 2010 kl. 18:51

  Øv hvor ærgerligt med vendingsforsøgene. Kender jo alt til det.

  Jeg tror desværre næppe, at du får lov til at føde vaginalt, hvis hun allerede er så stor. De kører jo med en rimelig skrap protokol, der skiller ved 4 kg – og det er selvfølgelig for at sikre både mor og barn. Dét skøn, du har fået på hende, er det ved en scanning, eller er det læge/jordemoder, der har mærket maven og skønnet hende? For du skal da som udgangspunkt have minimum én vægtscanning i din situation.

  Mvh Lene

  15. marts 2010 kl. 15:13

  Jeg fik af vide af lægen, at det også kom an på moderens størrelse, så hvis man er en lille pige, så ville det måske betyde, at man ikke kan føde barnet allerede ved de 3,5 kg, hvorimod hvis man er stor, kan man måske godt føde et større barn. Jeg er nemlig ikke så stor, så derfor ville lægen umiddelbart ikke give mig lov til at føde, hvis barnet blev f.eks. 3,9 kg. Men det er et skøn fra lægens side. Jeg skulle iøvrigt scannes hele tiden op til termin og følges – nåede det bare ikke, da jeg fødte en uge efter, at jeg var blevet rykket til Glostrup hospital. Er det dit første barn iøvrigt? For det har jo også betydning.

  16. marts 2010 kl. 16:22

  Man skal jo have sit ‘bækken’ godkendt – altså, bækkenet skal være af normal størrelse. Men jeg tror faktisk ikke, at de vil tillade en vaginal fødsel af et barn, der skønnes over 4 kg. Jeg har læst den ‘protokol’, som lægerne bruger, og den er meget striks, hvad barnets størrelse angår.

  Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.