Close
Log Ind Opret Bruger

? vedr baby 5 uger

 • 11 juni 2009, 18:01

  Hejsa allesammen

  Hvor meget spiste/spiser jeres lille baby på 5 uger, og hvor ofte??? Og hvor stor vægtstigning har/havde jeres baby på dette tidspunkt???

  Hilsen Pia

  11. juni 2009 kl. 18:09

  Oliver spiste hver 2 time til han var 3 mdr. altså al den tid jeg fuld ammede faktisk, da jeg startede på flaske steg det langsomt til hver 3-4 time. Min sp har altid sagt til mig at der helst skal gå 4 timer (dog ikke hvis de er fortidligt fødte) men det har aldrig holdt stik herhjemme selv nu er det ikke altid der går 4 timer imellem at han har noget i munden dog ikke altid et helt måltid men tæt på.

  Det med vægten er meget forskelligt og svinger meget så se på dit barn hvis h*n trives er der ingen grund til bekymring.

  Pas dog på for de tager jo nogle appetit spring, så giv endelig hver gang h*n er sulter så længe det ikke er klat/små spiseri men gode måltider.

  Håber du finder us af det.

  11. juni 2009 kl. 19:55

  Jamen jeg har netop en glad dreng, der trives.. dog har vi kæmpet lidt med mavsen, men det er forhåbentlig på retur.. men han vil gerne have flaske ca hver 2½-3 timer, men vi har fået at vide, at det er vigtigt, det kun er hver 4., om så han skal skrige i 1 time inden.. der har jeg sagt fra.. det kan jeg ikke byde ham.. Det er læger på Randers sygehus, der har meddelt os dette, men jeg sagde, at jeg ville strække den så længe som muligt, men ikke have et skrigende barn i 1-1½ time..

  Han har taget ca 1,4 kg på siden fødsel, og det var åbenbart også lige til den gode side.. men kan høre på andre, at det ikke er unormalt at have taget det på…

  Hilsen Pia

  24. juni 2009 kl. 22:21

  Da han var 5 uger var vi hos vagtlægen, fordi han skreg og skreg (det gjorde han i alt i 4 måneder – såkaldt "kolikbarn").
  Da havde han taget 1,2 kg på siden fødslen, og det mente de var lige overkanten. Jeg blev "indlagt" sammen med ham til aflastning, og der sagde de også, at vi skulle prøve at holde intervaller på 3 til 4 timer, så det gjorde vi. Han græd/skreg sig i søvn (dog i svøb) hver gang, men det mente de var rigtigt. Jeg kan få det så dårligt i dag over at tænke på, hvad jeg udsatte ham for. Min mavefornemmelse sagde mig, at det ikke var sådan, det skulle være. Han blev først mere glad og tilfreds, da han fik lov at spise/ligge ved bryst, når han havde lyst. Nogle gange gik der 3 timer imellem, andre gange helt ned til en halv time (især om aftenen). Jeg gav dog ikke flaske men ammede, og det kan i den alder føles som om, man ikke laver andet end at made, men sådan er det jo. Vi supplerede faktisk med flaske, fordi vi nogle gange var i tvivl, om han fik nok (vi troede, det var derfor han skreg), og ja, vi er måske kommet til at give ham for meget nogle gange, men sådan er det jo med de små – man famler lidt engang imellem. Jeg har hørt om mange med en lignende vægtstigning, så det er ikke unormalt, og min søn er en slank 11 mdr. gammel dreng i dag. Følg din mavefornemmelse og gør, som du føler. Jeg kan dog godt huske, hvor svært det var i starten, fordi man er lidt på bar bund.
   

  Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.