Close
Log Ind Opret Bruger

Uønsket graviditet… Hjælp!

 • Avatar
  Anonym
  15 oktober 2018, 08:34

  Overskriften siger vidst det meste. Jeg er blevet gravid og det var på ingen måde planlagt. Jeg er 25 og har i forvejen en dreng på halvandet med min mand, hvilket jeg lige synes er rigeligt. Faktisk har jeg aldrig været sikker på, om jeg vil have flere børn, da min mand i forvejen har 2 børn fra tidligere. Jeg har altid sagt til mig selv, at hvis jeg blev gravid efter jeg var blevet gift, ville jeg aldrig kunne få en abort, men nu overvejer jeg det alligevel. Dels fordi jeg er studerende og rigtig nødigt vil udsætte mit studie endnu engang og dels fordi jeg gerne vil værne om den familie jeg allerede har. 

  Alle muligheder er fortsat åbne og jeg har beregnet mig frem til i dag, at jeg er 5 uger og 3 dage henne. 

  Jeg skifter mening, omkring hvad vi skal gøre hvert 5 minut og føler virkelig jeg står i et følelsesmæssigt kaos. Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at høre fra nogen der har stået i samme situation. 

  15. oktober 2018 kl. 09:22

  Pyh, jeg kan godt forstå, der er meget at se til med både en halvanden-årig og to bonusbørn. Men hvad taler for at beholde barnet, siden du skifter mening hvert 5. minut? Og hvad siger manden til det?

  Avatar
  Anonym
  15. oktober 2018 kl. 09:28

  Jeg tror primært jeg overvejer at beholde barnet, fordi jeg er bange for at den dårlige samvittighed ved at få en abort vil æde mig op. Derudover synes jeg også, at det vil være dejligt for min egen dreng at have en "hel" søster eller bror. 

  Min mand støtter mig som udgangspunkt i begge dele. Dog sagde han på et tidspunkt i går, at at der ikke burde findes en gravidtet der er uønsket når man er gift. Den kommentar har gjort, at jeg føler mig meget forkert, fordi jeg overvejer at få en abort. Men han kan godt se det er virkelig upraktisk for os med endnu et barn nu. 

  15. oktober 2018 kl. 12:53

  Ja, man kan jo sige, at aldersforskellen jo er PERFEKT mellem de to "hel"-søskende, så hvis I har tænkt jer, at der skal være en "hel"-søskende på et tidspunkt, så er det i hvert fald oplagt at beholde barnet. De vil få rigtigt meget glæde af hinanden, og kan begynde at lege med hinanden i stedet for hele tiden at skulle have forældrene med på legen. Uddannelse kan vente, selvom det selvfølgelig er rart at få overstået.

  Lige nu, er barnet jo blot en klump celler (forresten hvis I vælger at få abort, så vil jeg foreslå, at I gør det inden længe, så det bliver inden baby får hjerneaktivitet (omkring uge 7-8 stykker)). Måske ville det være en god idé at lave en liste over for og imod at beholde barnet. Måske viser det sig, at de "imod", der er, er noget praktisk, som der kan gøres noget ved? Det kan være, børnene er ved at drive jer til vanvid? Det kan en babysitter måske hjælpe på som aflastning. Eller måske et kursus i børneopdragelse som gør børnene mere samarbejdsvillige. Måske mangler du og manden noget alenetid, som en get-away ind imellem kan være løsningen på. Måske har du for mange huslige opgaver, som manden kan overtage nogle af, eller der kan købes en robotstøvsuger som aflastning eller I kan få rengøringshjælp ind imellem med håndværkerfradrag til. Der findes tit mange muligheder, som man kan overse, når ting ser uoverskuelige ud. Så lav en liste og prøv at være åben om mulighederne. Inddrag din mand i det, for måske han kan se nogle muligheder, som du ikke har set.

  Jeg oplever tit, at hvis der er noget, jeg ikke kan overkomme, og jeg endelig vælger at fortælle min mand om det, så er det noget, han slet ikke ser som et problem, og faktisk har en fin løsning på, og han er god til at få mig ned på jorden. Og tit har han faktisk heller ikke noget imod at overtage nogle opgaver, som jeg var overbevist om, at han mindst ville synes var lige så opslidende, som jeg selv gør. Så husk at fortælle din mand hele din oplevelse, så han kan bidrage med mulige løsninger 🙂

  Avatar
  Anonym
  23. oktober 2018 kl. 10:56

  Tak for dit gode svar 🙂 

  Min mand og jeg mangler helt klart "alene tid", men det er svært med en på halvandet, synes jeg. Hans børn er her heldigvis kun hver anden weekenden og en hverdag om ugen, men jeg må nok være bedre til at melde fra og lave nogle andre ting når de er her og jeg ikke kan overskue det. 

  Vi har besluttet os for, at gennemfører graviditeten. Vi er dog stadig nødt til at få snakket tingene igennem og få styr på, hvordan vi organiseret os så alle kan være i det. Jeg kan i hvert fald stadig mærke, at jeg på ingen måde føler mig klar til at blive mor for anden gang, men nu har vi dag et udgangspunkt 🙂 

  23. oktober 2018 kl. 12:28

  Miamis skrev :

  Tak for dit gode svar 🙂 

  Min mand og jeg mangler helt klart “alene tid”, men det er svært med en på halvandet, synes jeg. Hans børn er her heldigvis kun hver anden weekenden og en hverdag om ugen, men jeg må nok være bedre til at melde fra og lave nogle andre ting når de er her og jeg ikke kan overskue det. 

  Vi har besluttet os for, at gennemfører graviditeten. Vi er dog stadig nødt til at få snakket tingene igennem og få styr på, hvordan vi organiseret os så alle kan være i det. Jeg kan i hvert fald stadig mærke, at jeg på ingen måde føler mig klar til at blive mor for anden gang, men nu har vi dag et udgangspunkt 🙂 

  Hej Miamis.

  Ikke bare et, men to af mine børn er blevet til på uplanlagt vis. Kun den ældste – der er fra et andet forhold – var i sin tid planlagt. Jeg venter nu mit tredje barn. Særligt denne graviditet kom bag på os; det er nemlig anden gang, præventionen svigter (først mini-piller, nu kondom). Vi var også meget i tvivl om hvorvidt vi ville beholde denne graviditet, men det valgte vi til sidst alligevel, da vi mener, at der er tale om en fremtidsinvestering (livskvalitetsmæssigt). Vi ved godt, at der venter 3-4 rigtig hårde år.

  Først efter uge 20 begyndte jeg for alvor at forstå, at der var et barn på vej. Jeg er nu i 28. uge, og nu GLÆDER jeg mig til at holde min kommende søn i favnen! Så du skal ikke være nervøs for, at du ikke er klar. En gravdiditet er lang, og dine hormoner vil stille og roligt forberede dig. Jeg føler, at jeg næsten er klar nu!

  Så det hele skal nok falde på plads. Tillykke med graviditeten!

  Avatar
  Anonym
  23. oktober 2018 kl. 12:39

  Mange tak 🙂 

  Vildt at præventionen har svigtet jer hele to gange. Men jeg er glad for at høre, at bliver bedre med ugerne. Jeg tror også, at en del af mit problem er at hormonerne vælter rundt i min krop lige nu. Jeg kan ikke helt gennemskue om jeg er ked af det pga hormonerne eller fordi jeg slet ikke har lyst til at være gravid nu. 

  Ind imellem glæder jeg mig også til at få mit kommende barn og du har sikkert ret i, at det bliver mere virkeligt og nok skal falde på plads med tiden. 

  Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.