Close
Log Ind Opret Bruger

uforstående svigermor

 • 3 december 2017, 20:24

  Hej 

   

  Jeg har virkelig brug for at vide hvad jeg skal gøre! Mig og min mand har fået en lille dreng, Kevin, i uge 29+5, de vidste ikke hvorfor han ville til verden så tidligt, men ud det ville ham! vi fik det dog udsat de to dage, så det lungemodnende fik tid til at virkelaugh heldigvis! Vores lille søn vejede 1459 g og var 40 cm lang ved fødslen, men han var og er rigtig stærk. Han er snart 11 uger gammel og klare sig fantastisk godt, han har ikke haft nogle komplikationer <3 

  MEN selvom alt er gået så godt, så er han stadig for tidlig født, hvilket betyder at han bliver påvirket, hvis han fx har været med ude af huset to dage i streg. Én enkelt dagstur er helt fint, men det skal stadig være stille og roligt.

  Her er det store dilemma er så følgende:

  Min mands mor er, for at sige det lidt pænt, meget besværlig, råbende, og ikke mindst manipulerende! Da Kevin blev født, bad vi min mor om at kontakte de andre forældre om at fødslen var igang, vi ville sige til når han var ude, der var ro på, og ikke mindst ville vi selv sige til når vi havde overskud til at de måtte komme og se Kevin. Hvilket de også fik lov til efter et døgn, også sørgede vi for at de kun kom i små grupper, for at det ikke blev for meget for Kevin. 

  Nu har vi så været på besøg hos Kaspars mormor, mor og to søskende for en uge siden. Ved dette besøg spørger vi så om de vil komme til jul hos os, de takkede alle ja. Da vi senere sidder og snakker om juleaften, siger vi så at min mor og lille søster også kommer. Det tænder åbenbart en bombe i hovedet på min mands mor. Hun flyver ligepludselig op da stolen, råber, skriger kaster med ting og smækker med døren. To sek. kommer hun ind ad døren igen, fordi hun havde glemt sin mobil, og der laver hun samme manøvre! Da hun er væk, løber jeg ind til Kevin som stod i hans lift, 5-6 meter derfra crying han skreg heldigvis ikke, men han var selvfølgelig vågen, han lagde og så helt forskrækket ud, sagde en del præ lyde (hvilket han kun gør før han enten bliver meget ked eller han har fået for mange indtryk), og han var meget trykket! Jeg tager ham selvfølgelig op, tryster ham og prøver få ham til at sove igen. Der kom ro på, men jeg var virkelig ikke glad for at Kevin blev udsat for det  Der går så ca 30 min, også kommer svigermonsteret tilbage. Hun siger ikke en lyd til at starte med, men da hun så ser at min svigerinde havde fået lov at holde Kevin mest jeg hjalp med at rydde af bordet. Så begyndte hun så småt at sige noget, dog kun til min svigerinde. Men hun ville jo også holde Kevin, ikke noget med at spørge om hun måtte, hun gik bare hen og ville til at tage ham. Jeg stod lige op ad, jeg var godt klar over at det ikke kunne undgåes, selvom jeg ikke var tryk ved det, så jeg sagde derfor "Hvis du nu sætter dig over i stolen, så skal jeg nok give ham til dig" hun lod som ingenting. Jeg prøvede at sigde det igen, men igen det samme og hun gik bare ind foran mig og tog Kevin ud af armene af min svigerinde. Hun fik dog ikke støttet hans hoved, så skynder mig at sige "pas på hans hoved", mens jeg rækker en hånd frem for at støtte hovedet, så vender hun mig rygger så jeg ikke kan hjælpe min dreng, mens hun bare siger surt "ja ja!" 
  Mens hun sidder med ham, siger hun så flere gange "så snart du ikke er patfikseret mere, så kommer farmor og stjåler dig, så vi kan komme på eventyr sammen!" Jeg sagde ikke noget til det, men det kan hun lige tro bliver løgn!
  Jeg er så bange for at efterlade Kevin alene hos hende!!

  Min mand er heldigvis enig, så derfor har han skrevet til hende at hun ikke skal råbe, skrige og smække med dører, eller bare generelt opfører sig ordentligt nåt Kevin er i nærheden! for han var påvirket 2 dage efter episoden, så voldsomt har han aldrig reageret på overstimulering før  Problemet er nu, da hun ikke vil respektere at Kevin skal have ro, fordi hun mener hun jo ved alt om for tidligt fødste børn, da hendes yngste søn jo også var for tidligt født, og da de kom hjem fra hospitalet, så som hun selv siger "så skal de jo lærer hvordan verden lyder under for maven!" og min mand siger at det råben og skrigen var nogle gange daglig kost derhjemme dengang  

  Jeg er sådan i vildrede! Hvordan i alverden for man hende til at forstå hvor vigtigt det er? For jeg tvivler på jeg nogensinde bliver tryk for at hun er i nærheden ad Kevin i det mindste 

  Ved godt det blev et MEGET langt indlæg, havde bare brug for at få det ud! 

  3. december 2017 kl. 20:41

  Du er helt rigtigt på den. Din svigermor er da helt galt afmarcheret. Man råber ikke i andres hjem og kaster med ting? Som en 3-årig?  Seriøst? Det skal i da ikke finde jer i! 

  Ærligt, så ville jeg prøve at finde en dag, hvor en i stoler på kan gå en tur med jeres søn i barnevognen mens du og din mand får en snak med svigermor. Her må I markere jeres grænser og forklare hende jeres bekymringer. 

  Hun skal selvfølgelig ikke holde uden at spørge om lov

  Hub skal ikke hæve stemmen når han er i nærheden

  hun skal ikke være i nærheden af jeres barn før hun kan overholde dette – og hvis hun ikke kan opføre sig anstændigt og respektere jeres grænser, så er hun ikke velkommen i jeres hjem og kan skyde en hvid pind efter at tilbringe tid med barnet. 

  Du er dit barns vigter – og det virker som om du og din mand er ret enige. Så hold fast i hinanden og alt nogle tydelige grænser for hende. 

  Avatar
  Anonym
  3. december 2017 kl. 20:49

  Puha – sikke noget af en svigermor du der har fået dig. Jeg er målløs.

  Hvis jeg stod i dit tilfælde (eller jeres), havde jeg nok meldt klart ud til svigermor at hvis hun ikke kan finde ud af at tage hensyn til jeres lille dreng, så må hun holde sig væk og I bliver også væk. Og så skal I have en alvors snak med hende – uden Kevin er der, så han ikke kan høre det. Kan din evt passe ham en times tid mens I kører hjem til svigermor og snakker med hende? I bliver nødt til at stoppe hende, ellers tror jeg det kun bliver værre. 

  En anden ting jeg bider mærke i – har hun noget mod din familie siden hun reagerer sådan? 

  3. december 2017 kl. 23:56

  Jeg er heller ikke bleg for at hvis det bliver ved, så må vi sttoppe kontakten, men det er trods alt min mands mor! og hvis vi gør det, så vil jeg hun vil gå helt amok. Hun har før hængt min mand ud på facebook, fordi han ikke havde sendt en morsdags gave (hvilket de aldrig nogensinde har gjort i den familie). 
  Der har været utrolig meget ballade i den familie, men det går os begge så meget på nu. Det er virkelig til at rive håret ud af hovedet på sig selv!!

  4. december 2017 kl. 01:30

  Først og fremmest stort tillykke med jeres lille guldklump, hvor er det skønt at læse at selvom han kom til verden tidligere end forventet har han klaret sig så godt. Når det er sagt vil jeg bare lige kommentere at jeg ikke har nogen råd til dig, for jeg havde ærligt talt holdt den kvinde langt væk fra mit barn, uanset om barnet var for tidligt født eller ej. Jeg synes ærligt talt at hun lyder syg i hovedet. 

  God jul ????

  4. december 2017 kl. 16:22

  Nej nej nej, jeg er da lige ved at græde ved tanken om, at du står der med et lillle barn og har så rædselsfuld en svigermor. En ting er, at hun ikke bakker op om jer – men at hun direkte modarbejder jer og er voldsom omkring jeres lille søn. Og jeg kan lige forstille mig, hvordan du havde det, da hun tog dit barn. Jeg synes i hvert fald, at det er vigtigt at I holder øje med, hvordan det udvikler sig – for det kan være endnu mere voldsomt for et ældre barn at være i nærheden af voksne, der opfører sig på den måde. Især de voksne, som ellers skulle passe på en. Jeg mener, fordi de er opmærksomme på at have tillid til andre på en anden måde, end et spædbarn er. Et kæmpe lys i mørket er, at din mand er enig! Jeg har desværre ingen råd (faktisk har jeg nærmest ingen ord for det) – ud over at jeg virkelig godt kan forstå, hvis I vælger at droppe kontakten. 

  5. december 2017 kl. 16:41

  Hold nu kæft en svigermor. Jeg er helt på din side her. Verden kan ikke være på svigermors præmisser og det må hun finde sig i. Det er godt din mand bakker dig op. 

  Og hvad er det for noget skaberi at lave scener og alt muligt. Fedt at være din familie og stå med det der juleaften. 

  Og hvor er det bare low class sprogbrug at bruge ordet Patfikseret. 

  Mit råd er at lave nogle meget klare og ufravigelige rammer for svigermor og når hun ikke kan holde sig til den, må der være en konsekvens. 

  5. december 2017 kl. 21:44

  Måske du og din mand skaltale om hvilke værdier i har og gerne vil give videre…? Synes din svigermors opførsel lyder direkte bekymrende!! Råben og skrigen?!? Skal jeres søn lære at det er den måde man opfører sig på.. sæt sviger på plads! 🙂 eller til din mand – sæt din mor på plads ❤

  8. december 2017 kl. 17:29

  Jeg er rigtig glad for at i forstår, er da lidt træt af vi får af vide af svigermor at vi pakker Kevin ind i vat ????

  Vi har nu siden det skete haft skrevet til hende at det vil vi ikke have når Kevin er i nærheden. Hun startede med at være noget så tosset, hun mener at hun har ptsd  og at hun i hvert fald ikke kan styre når hun får sige udbrud. Men efter en masse sure sms'er, så skrev hun lige pludselig at hun glædede sig bare SÅ meget til jul, trods at hun et par dage inden sagde at hvis min mor kom, så ville hun hellere sidde alene!  

  Min mand fik hende så til at love at hun nok skulle opfører sig ordentligt. Men igen, jeg er så bange for at det vender på en 5-øre og at hun så bare giver den fuld gas ????

   

  Vi havde ellers for første gang i længe glædet os til jul, men det er da ødelagt pga en konstant frygt!

  8. december 2017 kl. 21:15

  Jeg forstår virkelig godt din nervøsitet. Du er helt nu mor med en skrøbelig for tidligt født og så skal du ovenikøbet stå med en utilregnelig svigermor. Godt sin mand bakker op. 

  I min optik, så når man får et lille barn, og særligt som Kevin, så trumfer det alt andet. Hans og dine behov kommer først, aldrig hendes. 

  At hun har ptsd eller andre lidelser så er det lige fedt. Det kan man ikke gemme sig bag og hvis det virkelig er tilfældet at hun har det, så ville jeg ikke lukke hende ind i nærheden af barnet, for så har hun jo papir på at hun er utilregnelig. 

  Hvis i vælger at holde jul med hende og hun begynder, så ville jeg gøre kort proces. Altså at du simpelthen tager barnet med ind i et andet rum og din kæreste smider hende ud. 

   

   

  8. december 2017 kl. 21:28

  Det der er jo bare vanvittigt – og meget simpelt; kan hun ikke opføre sig anstændigt, kan hun ikke komme i jeres hus.

  Det er jer som forældre, der skal være ambassadører for jeres lille (og endda præmature!) dreng, og det er indiskutabelt jer, der absolut kender ham bedst. At hun negligerer og direkte affejer dig som mor… Jeg ville stjerne fuldstændigt af! Hun skal overhovedet ikke at have lov til at køre sit show –  det er jeres hus og jeres barn, som I kender og skal beskytte.

  Desuden lyder der til at være nogle dyberegående komplekser hos din svigermor, men dem skal din søn jo selvsagt ikke være genstand for. Grundet sine impulsive udbrud, måske tendens til jalousi(?) og devaluering af dig og din familie lyder det til, at der godt kunne ligge nogle ting hos hende, som påvirker hende.

   

  Jeg synes også, jeg hører om, hvordan man gjorde, da vi var børn – og der er bare sket noget siden. Man er blevet klogere, idet man må antage, at nogle årtiers forskning må producere ny viden. Min datter er født 39+6, men vi skal da også være opmærksomme på overstimulering, så det skal man da især, når man har en præmatur baby – det er JER, der er eksperter i jeres søn – tro på det og vær ambassadør for jeres søn og hans trivsel. Og han trives altså også bedst, når hans forældre ikke er stressede, så I skal dermed også passe på hans mor og far.

  9. december 2017 kl. 13:15

  I skal være helt skarpe på, at hun er gæst i jeres hus til jul. Ved det mindste smule dårlig opførsel bliver hun bedt om st tage hjem. Straks. Som en anden skrev, så går du ind ved siden SF med jeres dreng, og din mand sender sin mor hjem med taxa (kan forudbetaltes oftest). Denne plan skal I stå fast på. Hav evt et ord (ananas) som I hver især kan bruge, hvis hun træder over jeres grænser. Nævnes dette ord, skal hun være ude af døren inden 15 min- agtigt. 

  Og jeg synes i skal overveje at indvie familien og svigermor i denne plan, så alle ved, hvad der forventes. 

  Avatar
  b18
  17. januar 2018 kl. 15:12

  Kære du.

  Jeg læste dit indlæg i morges inden jeg tog på job, og det har faktisk fyldt meget i mine tanker idag.På mange måder minder din historie om mit familie medlem som jeg fravalgte i mit liv for 10 år siden. Jeg magtede bare ikke at hendes del i mit liv var bekymringer, sårende ord, egoistisk opførsel, konstant negativ snak om andre mennesker og ikke mindst manglende evne til at kigge ind ad. 

  Jeg har fået det meget bedre med mig selv og savner hende ikke……heller ikke selvom hun er min mor. 

  Jeg vil gerne komme med få eksempler ud af virkelig mange…( fordi jeg efter idag har brug for luft )

  Jeg havde inden fødslen sagt god for barselsbesøg umiddelbart lige efter fødslen, men jeg bad pænt min mor om at lade hendes 6 hjemmeboende børn blive hjemme…(5 – 13 år)Vidste hvilken uro det ville give i huset og ønskede desuden heller ikke at min lille søn skulle kastes rundt i armene på dem alle sammen.

  Den dag vi kom hjem med vores nyfødte søn for mere end 12 år siden, var mine svigerforældre de første gæster. Jeg kunne tydeligt mærke på min svigermor at hun virkelig ønskede at holde den lille dreng i sine arme. Hun sagde intet, men ventede pænt på at få tilbuddet. Imens vi står rundt om liften, snakker og beundre kommer min mor ind af døren. Hun nærmest skubber os væk for at tage drengen op af sin lift. Både min svigermor og jeg stod og så måbende ud…..hvilken opførsel.

  Jeg fortæller hende senere om sundheds plejersken der kommer på besøg hvortil hun surt svarer……" hvad vil du dog have hende rendende for ".

  I kirken til barnedåb sidder min mor og bander højlydt. Fuldstændig mangel på respekt af andre mennesker.

  I en telefon samtale, blev hun virkelig fornærmet over at en anden end hende havde passet min søn. 

  Da vi få år senere køber hus, kommer hun for at se huset. Griber ud efter sin telefon for at ringe til min søster. Imens jeg hører samtalen siger hun…."ja, det er sådan et rigtig blærerøvs hus"

  Blot få eksempler på hendes opførsel. 

  Foruden kan der skrives mange bøger om vold, trusler m.m i min barndom, men det er en helt anden historie..

  I bliver nød  til at tage en snak med din svigermor om jeres forventninger til hendes opførsel når hun er gæst hos jer. Kan hun ikke acceptere det, er det måske på tide med en oprydning i jeres liv.

  Sender de varmeste tanker.

  Viser 13 indlæg - 1 til 13 (af 13 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.