Close
Log Ind Opret Bruger

Uenighed om efternavn

 • 18 juni 2023, 20:35

  Hej,

  Vores datter skal døbes om 5 uger og vi er uenige om hvilket efternavn hun skal have og det stresser mig helt vildt.

  Hun har fået mit mellemnavn da det er ret specielt og vi var enige om at det skulle føres videre.

  Jeg vil gerne have hun hedder Nielsen til efternavn som mig da det har stor betydning for mig at mine børn deler samme navn som mig, og min kæreste vil have Larsen til efternavn som ham fordi han ikke mener han kan skifte efternavn da han bliver kaldt Larsen.

  Jeg ved, at det er lidt egoistisk af mig at bede om både mellem-, og efternavn, men vi har et meget anstrengt forhold til hans forældre som aldrig har behandlet mig ordentligt gennem de 4 år vi har været sammen, og for få uger siden meddelte de at de nok ville cutte kontakten med os. Derfor har jeg det enormt anstrengt med at min datter potentielt skulle dele efternavn med dem, og jeg har heller ikke selv intention om at skifte til hans efternavn hvis vi skal giftes.

  Vi har snakket om begge efternavne med bindestreg – hvilket jeg syntes lyder afsindigt grimt -, men også her er vi uenige om hvilket der så skulle stå til sidst.

  Jeg har foreslået at vi finder et nyt efternavn vi kan starte vores nye familie med, og lavet en liste med muligheder. En del af mig syntes også det kunne være en super fin måde at starte vores nye familieliv på. Min kæreste er SLET ikke med på ideen og han vil overhovedet ikke diskutere efternavn, så det er endt i skænderier hver gang jeg har prøvet…

  Har i nogle gode råd?

  18. juni 2023 kl. 20:50

  Jeg ville lade barnet få hans efternavn. Hvis han føler sig knyttet til navnet og det er en stor del af hans identitet.

  Hun kommer til at få navn fra sin far og ikke fra sine bedsteforældre.

  18. juni 2023 kl. 21:07

  Jeg kan faktisk godt følge dig lidt her, for jeg kan virkelig heller ikke lide min kærestes efternavn som er Helle 😬😬 Vi har ofte stået i situationer hvor folk har troet vi hed hans fornavn og så var jeg Helle 🤣🤦‍♀️ Så er også meget imod at vores kommende barn skal hedde det, men omvendt har jeg stået hårdt på mit mellemnavn skal videre fordi det som dit er ret specielt, vil også hellere end gerne give min kærestes mellemnavn videre som efternavn, men har måtte lade det være op til ham hvilket han giver videre, hvis det ender med han vælger Helle, så har jeg sagt at så får han ikke også sit mellemnavn med, for så sluger jeg en stor kamel der!

  Hvis vi en dag skal giftes, så vil jeg bestemt heller ikke tage Helle som efternavn, så synes det er en svær situation, men måske du må ende ud i et kompromis mht efternavnet, især nu når meget af din kærestes identitet er knyttet op på navnet…. så kan barnet jo altid få Larsen fjernet eller erstatte det med Nielsen når det selv kan vælge engang. Uanset hvad synes jeg i hvert fald ikke du skal lægge skjul på at det bliver et offer for dig at gå med til Larsen især pga situationen

  18. juni 2023 kl. 21:23

  Det er vigtigt for dig at dine børn får dit navn, men det gør de jo qua dit mellemnavn. Jeg synes altså den er ret clear cut, et navn fra hver forælder må være rimeligt, man kan ikke bare kræve at ‘få’ begge navne med to forskellige begrundelser. Og det er jo ikke en god mulighed med et nyt efternavn når din kæreste nu bliver kaldt ved sit efternavn. Jeg synes slet ikke det har noget med bedsteforældrene at gøre, det har noget at gøre med at din kæreste, lige som du selv, gerne vil dele et navn med sine børn, uden at skulle lave om på sig selv for at få ‘ret’ til det.

  18. juni 2023 kl. 21:56

  Jeg synes det er egoistisk af dig, det er jo også hans barn og ikke kun dit 😊 vores søn har mellemnavn fra min familie for det hedder alle drengene helt tilbage ril min tip tip oldefar også har han min kærestes efternavn. Det er mor fair, man kan ikke få det hele 😊

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.