Close
Log Ind Opret Bruger

Udredning for graviditetstab

 • 26 december 2021, 21:38

  Hej ☺️
  min kæreste og jeg skal i gang med udredning for gentagende graviditetstab til februar.
  Er der nogen der har lyst til at dele erfaringer. Hvad sker der ved første samtale? Ventetid derefter? Fandt de ud af hvorfor du/i fejlede? Behandling? Har i derefter opnået en vellykket graviditet? Andet du føler for at dele? Håber på nogen vil dele deres historier 🤞🏼🙏🏽

  27. december 2021 kl. 09:15

  Hej.
  Min kæreste og jeg har i november afsluttet vores forløb.
  Mistede for 3. Gang slut maj/start juni, hvor min læge slut juni henviste os til udredning for gentagne graviditetstab.
  Hos egen læge fik jeg taget blodprøver for hormoner, stofskifte m.m, hvor jeg fik konstateret for lavt stofskifte (er i behandling for det). Hun mente det kunne være en medvirkende årsag til tabene, og for andre kunne det betyde, at man har svært ved at blive gravid/ikke bliver gravid.

  Vi startede udredning i august (vi kunne vælge et andet sygehus pga. den lange ventetid på 7-8 uger, men det ønskede vi ikke).
  Vi har fået taget blodprøver for b.la kromosomer, hormoner, DNA/gener (?), stofskifte, blodets evne til at størkne m.m., (primært mig der fik taget blodprøver), og afslutningsvis en scanning af min livmoder/æg.

  Imens udredningen stod på, anbefalede de at vi ikke forsøgte, i tilfælde af at vi skulle undersøges yderligere, og så ville svarene ikke være korrekte pga. en graviditet. Det ville derfor blive et endnu længere forløb i den sidste ende.

  Til sidste samtale i november, meddelte de, at de desværre ingen årsag fandt til tabene. Men som et forsøg skal jeg have Lutinus (progesteron) fra positiv test til og med uge 12, for at se om det hjælper med holder på fosteret. Lægen fortalte, at de havde haft gode erfaringer med det. Og så vil jeg få tilbudt nogle scanninger undervejs for at se om det hele er som det skal være.

  Vi er igen startet med at forsøge (første forsøg efter udredningen og pausen), og ved først i januar om det har båret frugt 🤞

  Ønsker jer al held og lykke med udredningen, og håber I snart får en vellykket graviditet! 🤞♥️

  27. december 2021 kl. 09:33

  Tak fordi du gav dig tid til at svare ☺️
  håber jeres næste graviditet lykkes for jer og at den er lige om hjørnet 🤞🏼

  Fik du taget blodprøver inden første samtale på sygehuset, eller var det først efter?

  Hvordan har du med at de ikke fandt årsagen? Jeg frygter nemlig at enten finder de ikke årsagen eller også at de finder årsagen, men at der ikke er en behandling.

  27. december 2021 kl. 09:42

  Tusind tak! ☺️

  Min læge tog nogle blodprøver på mig inden vi skulle til første samtale på sygehuset.
  Til første samtale på sygehuset tog de nogle af de nævnte blodprøver, og efterfølgende nogle andre også (de er også nævnt).

  Jeg havde det lidt ligesom dig, men har det egenligt OK med de ikke fandt en årsag, for det havde jeg lidt forventet de ikke gjorde. Har læst flere steder, at de i mange tilfælde ikke finder en årsag.

  Men så var det vigtige også for os, at vi ikke bare blev sendt hjem med beskeden om, at vi bare skulle forsøge igen og håbe på at det lykkedes næste gang.
  Og det gjorde vi heldigvis heller ikke.
  Skulle det heller ikke lykkedes inden sommer, skal min kærestes sæd undersøges, og jeg skal starte i hormonbehandling med henblik på at opnå graviditet 😊

  27. december 2021 kl. 09:48

  Okay må lige snakke med min læge så der ikke går yderligere ventetid. Hun snakkede bare ikke om at jeg skulle ha taget blodprøver inden første samtale..

  Men ja altid noget de ikke bare sendte jer hjem igen uden noget som helst. Har også læst fra flere at de har haft held med progesteron. Håber også det er for jer 🤞🏼 Alt held og Lykke til jer ☺️

  27. december 2021 kl. 09:57

  Ja, jeg ved ikke om det er noget lægerne generelt gør eller om det bare var noget min læge gjorde 🤷‍♀️ Men godt hun gjorde det, for hun fandt da mit lave stofskifte.

  Og mange tak ☺️

  27. december 2021 kl. 10:06

  Har lige snakket med hende og hun siger, at så længe sygehuset ikke har bedt om nogen blodprøver, så skal der ikke tages nogen 🤷🏼‍♀️ Nå men der er ikke så meget at gøre end at vente ⏰….

  27. december 2021 kl. 10:11

  Øv øv 😞 nej så er der ikke så meget andet at gøre lige nu. Håber ventetiden går hurtigt 🤞

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.