Close
Log Ind Opret Bruger

Uddannelse, job og barn.. (samme som i Mor/Far under 25)

 • Avatar
  Anonym
  16 februar 2009, 19:34

  Hej..

  Ved ikke helt hvor jeg skal lægge det her indlæg, men nu prøver jeg her 🙂
  Er der nogen af jer som har fået barn under uddannelse og hvordan har det fungeret? Altså med overskud osv?
  Og er der nogen der har fået barn umiddelbart efter endt uddannelse? Hvordan har det i så fald været at få job bagefter? Altså, tænker bare om man er lige så interessant for arbejdsmarkedet efter at have gået hjemme et helt år efter man er færdig uddannet?
  Og til sidst.. Er der nogen der har oplevet at blive fravalgt til et job fordi i var i ‘den fødedygtige alder’?
  Bare lidt tanker i forhold til hvornår det er ‘smart’ at forsøge at få et barn.. Ved godt de ikke kan planlægges 100 %, men lidt kan man vel forsøge! 😀
  /M

  3. marts 2009 kl. 07:44

  Tja da jeg stadig er gravid så har jeg ikke de store erfaringer men kan da fortælle at en af grundene til at vi valgte at få barn nu er det med at være i den fødedygtige alder 😉 Jeg bliver bachelor til sommer og er 24 år. Det vil sige at jeg er 26 år når jeg bliver færdig med min uddannelse. HVis jeg var arbejdsgiver så ville jeg ikke give et job til en 26 årig kvinde som ingen børn havde men som havde haft en fast kæreste i flere år. Så udover at vi bare brændende ønsker os et barn så tror jeg også det er meget smart at få det nu. Desuden har man jo kun ca. 10 timer om ugen (på mit studie) og resten er læsning derhjemme så det vil være nemmere når barnet bliver sygt osv.

  Økonomisk bliver det selvfølgelig lidt trængt, men der er masser af kærlighed 😉 Desuden så gør det mig ikke noget at blive færdig et år senere så man ikke skal ud på arbejdsmarkedet imens finanskrisen er på sit (måske) højeste. 
  Tja en masse blandede tanker herfra. Håber du kunne bruge det til noget. 
  Ditte.

  22. maj 2009 kl. 18:27

  Jeg er også stadig gravid med mit første barn, men kan alligevel svare på noget af det, du spørger om.

  Ifølge loven må en arbejdsgiver IKKE diskriminere fødedygtige kvinder. Dvs. de må ikke fravælge en ansøger, fordi hun er i fødedygtig alder og heller hvis hun er gravid!

  Personligt fik jeg et job, da jeg var 11 uger henne i graviditeten. Jeg kunne jo have holdt det skjult af skræk for at blive valgt fra. Det er et eftertragtet job med mange kvalificerede ansøgere, så jeg regnede faktisk ikke med at få det. Men jeg sagde tingene som de var, at jeg er gravid og derfor måtte gå på barsel efter kun et halvt år i stillingen. Samme dag ringede chefen tilbage og tilbød mig jobbet. Han lagde vægt på, at jeg var den bedste ansøger og at de satte pris på min ærlighed.

  Mht. det med at være studerende, har jeg flere veninder, som frygter for at komme ud på abejdsmarkedet nu hvor de har fået børn. De siger, at studielivet med børn har været helt fantastisk, fordi de har været så fleksible. Det kommer nok an på uddannelsen, de er alle uni-studerende og har derfor ikke så mange undervisningstimer. Men de har også holdt et helt års barsel. Jeg har en enkelt veninde, som fik et barn for 6 mdr siden. Hun havde planlagt at holde et halvt års barsel for derefter at vende tilbage til studierne. Det har hun nu fortrudt og har udskudt sin studiestart til næste semester. Hun har simpelthen ikke overskudet til både baby og studie lige nu og hun synes at hendes søn er alt for lille til at starte i institution, hvilket jeg godt kan forstå!

  Håber det gav lidt input til dine tanker.

  30. august 2009 kl. 02:10

  Jeg læser til pædagog og venter mit andet barn under denne uddannelse. Både jeg og min kæreste har været rigtig glade for de fordele der har været ved at få vores første barn mens jeg var under uddannelse. En af fordelene har været at han havde 34 ugers barsel, 14 dage da hun kom til verden samt 32 uger fra da hun var fem måneder. Jeg havde 1 års orlov fra mit studie så det var rigtig dejligt at have så meget tid sammen alle tre. Der udover har der været mange korte dage på seminariet samt mange dage med opgaveskrivning herhjemme, dvs. at hun har haft korte dage i dagplejen og jeg har haft mulighed for at have hende hjemme ved sygdom osv.

  30. august 2009 kl. 02:40

  Jeg fik min dreng, da jeg gik på gymnasiet (i 2. G). Jeg gik herefter hjemme i 13-14 mdr., og startede derefter op på gymnasiet igen. Straks derefter tog jeg på lærerseminariet, og nu er jeg færdig med den uddannelse og min dreng er 6 år. På min sidste eksamensdag fik jeg en positiv test igen, og der havde jeg sikret mig nyt arbejde. Men havde jeg vidst jeg var gravid til jobsamtalen, tror jeg ikke, at jeg havde fået jobbet! Men de ville nok ikke have fravalgt mig fordi jeg er i min fertile alder.

  Jeg er nu gravid i 4 måned, og jeg har kun haft GLÆDE af at uddanne mig, mens jeg havde Noah. Det har givet en super-dejligt fleksibilitet -selvfølgelig har det også været hårdt, men jeg har klaret mig fint og ville aldrig have valgt anderledes. Jeg er 23 år, og jeg synes, at det er dejligt allerede at være færdig med uddannelse 

   

  7. september 2009 kl. 12:45

  Skønt lige at læse om en som fik barn i gymnasiet:)

  Jeg går nemlig i 3.G nu og gravid i uge 34. Det var ikke planlagt at jeg blev gravid, men jeg ville ikke fravælge det:)

  Jeg har tænkt mig at være hjemme de 2 første måneder også prøve og se om jeg kan fuldføre gymnasiet i år. det ville jo kun være et spørgsmål om måneder så det ville være dejligt hvis det kunne overstås.

  Men nu må vi ses, jeg ved ikke om mig og kæresten kan få det til at hænge sammen med at han går hjemme selvom han meget gerne vil. om jeg ille vil kunne koncentrare mig i forbindelse med skolen og bare have min datter i hovedet:)

  og selvfølgelig skal det på ingen måde gå ud over hende, hun har 1.priotet.

  men hvis det er muligt og alle tingene falder i hak vil jeg gerne bliver færdig til sommer.

  18. december 2009 kl. 12:41

   Min kæreste og jeg er lige startet på studiet her i sommers, samtidig med at vi har barn. Jeg kan lige remse nogle positive og negative sider op:

   

  Negativt:

  Rigtig mange sygedage

  Konstant afbrudte lektier

  Evt manglende nattesøvn (vi har ikke sovet igennem en eneste nat siden han blev født)

   

  Positivt:

  Mere meningsfuldt liv – det er fantastisk at blive forælder og det giver så mange glæder i hverdagen.

  Mere ansvarlig og moden – i stand til at håndtere mange situationer bedre (en stor fordel på arbejdsmarkedet)

  Færre "arbejdstimer" om ugen -> mere tid sammen med sine børn 

   

   

  Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.