Close
Log Ind Opret Bruger

Truende ekstrem for tidlig fødsel kan ende lykkeligt

 • 3 marts 2013, 17:19

   Hej alle

  Jeg ved at der er mange med truende for tidlig fødsel der følge med i disse opslag, så derfor vil jeg give min historie for at sige at det kan ende godt alligevel. Jeg fik en tilsvarende historie fortalt da jeg var indlagt med truende for tidlig fødsel og det hjalp mig til at holde modet oppe. 

  Jeg har været gravid med tvillinger og fik i uge 23+4 konsteret lidt forkortet livmoderhals (tror den var lige omkring 25mm) ved en standard scanning for tvillingegravide. Den længe er ikke super alarmerende så jeg fik bare at vide at jeg skulle holde mig i ro. Et par dage efter blev jeg imidlertid i tvivl om hvad "holde sig i ro" præcis indebar så jeg kontaktede min kontakt-overlæge på Holbæk Sygehus som for en sikkerheds skyld gerne ville have mig ind 3 dage senere så hun selv lige kunne se det. 

  Da jeg kom til kontrol 3 dage senere var livmoderhalsen allerede forkortet til ca 15 mm, så jeg blev indlagt til aflastning (var der 24+0). Og herefter gik det stødt nedad bakke. Livmoderhalsen blev korterere og kortere og jeg fik flere og flere plukveer. I uge 25 på et tidspunkt blev livmoderhalsen målt til 9 mm og de gav derfor lungemodende for en sikkerheds skyld. Herefter var der ro på en uges tid, men for en sikkerhedsskyld (og fordi livmoderhalsen ikke blev længere igen på trods af aflastning) fik jeg i uge 26+2 lagt et ceclage-pessat, som var det første de har lagt på Holbæk Sygehus og alle håbede at det så ville hjælpe. 

  MEN ved scanning nogle dage efter viste det sig at fosterhinden var på vej ud gennem pessaret så jeg blev hurtigt kørt til Rigshospitalet med en jordemoder i ambulancen da alt tydede på at jeg var ved at gå i fødsel. Da jeg ankom til riget lidt over midnat var jeg lige netop nået 27+0. 

  Herefter vendte alting heldigvis. Efter 9 dage på Riget med benene i vejret og fuldstændig sengeliggende med undtagelse af toiletbesøg blev jeg overflyttet til Holbæk sygehus igen. Og i uge 31 blev jeg udskrevet og fik lov at komme hjem og slappe af og tilmed gå lidt rundt igen. 

  I uge 33+4 blev jeg igen indlagt – denne gang med mild/begyndende svangerskabsforgiftning, men udskrevet igen i 34+1, men med medicin og hyppige planlægte kontroller.  

  Dagen efter jeg blev udskrevet gik vandet om aftenen og jeg fødte mine to tvillingedrenge ved alm fødsel 34+3 og de har det strålende. 

  Så mit budskab er blot at selvom det ser sort ud kan det betale sig at holde ud og blive liggende – det kan lykkedes at holde på dem i ret så lang tid alligevel 🙂

  Hilsen Bina

   

  3. marts 2013 kl. 17:20

   Sorry de mange stavefejl. Skrevet med en utilfreds baby på armen 

  19. juli 2013 kl. 13:05

  Ældre indlæg kan jeg se, men dejligt at læse… er selv indlagt 10 uger før termin med tvillinger, 15 mm livmoderhals og mange plukkeveer…har fået vehæmmende og lungemodner, så nu kan kun tiden vise hvad der vil ske…

  20. juli 2013 kl. 09:17

  Følger stadig lidt med herinde 🙂

  Så er du i uge 30 kan jeg regne ud. Så er udsigterne til at den lille vil klare sig selv jo strålende selv hvis den kommer ud nu. Selvom lidt flere uge selvfølgelig er at foretrække.

  Har du fået ceclage eller ceclagepessar? Eller er du så langt henne at de ikke vil gøre det?

  Håber du at du kan holde ventetiden ud og forholde dig i ro og evt få benene i vejret så meget som muligt. Det er r.. sygt at ligge der og glo, men hele ventetiden værd… 😀

  Avatar
  Anonym
  8. november 2014 kl. 06:20

  Kære Bina

   

  Er 27+3 og indlagt grundet frygt for for tidlig fødsel med livmoderhals på 18 mm og blokke på nogle timer hver dag med plukkeveer hvert 4 minut… Tusind tak for din historie! Den var guld dejlig at læse. 

   

  Tillykke med de to små. Håber I alle fortsat har det godt. 🙂

   

  mange hilsner Pil

   

  14. februar 2015 kl. 09:26

  Jeg er så glad for st høre din historie jeg er 21+5 og fik igår af vide til en kontrol scanning at jeg ikke skal regne med at gå min graviditet ud da min søn kun vejer cirka 295g og min moderkage ikke virker optimalt flowet på den går kun den ene vej så han optar ikke næring nok ?? såh fik af vide jeg sku forvente at han måske bliver taget ud efter uge 27 hvis han ikke begynder at tage på har været så bange siden igår men har læst en del om det nu oven masse gode historier såh det fantastisk at læse din historie

  Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.