Close
Log Ind Opret Bruger

Træt af at min dreng bliver sammenlignet med sin fætter.

Tagget: 

 • 26 januar 2022, 01:32

  Hej allesammen håber på lidt råd til hvad jeg kan gøre når svigermor bliver ved med at sammenlige hendes to børnebørn hele tiden.

  min mand og jeg fik for 9 mdr siden en lille dreng og vi er så stolte af ham. Han har også en fætter der er 9 mdr ældre end ham. De to er to meget forskellige drenge, og min svigermor har det med at kommentere dette ofte!
  Fætteren havde fra helt lille et vildsomt temperament og kunne ofte skrige meget højt og længe han gik ikke før han var blevet halvandet år og lærte aldrig at kravle med hoppede istedet frem på numsen som på en hoppebold. Han har været utrolig meget syg her det sidste pr (ikke noget alvorligt, men bare alm. forkølelser, influenceza OSV) Han har også haft utrolig svært ved at holde vægten og har dage hvor han kun vil spise en halv mandarin på en hel dag. Vi ved at har været svært i sær for min svigerinde især stresser hun utroligt meget over at han ikke vil spise og prøver alt for at lokke mad i ham når vi mødes til familiemiddage. min mand og jeg har dyb sympati og medfølelse for det og spørger ofte ind til hvordan det går med ham.
  problemet opstår i at svigermor altid skal sammenlige de to drenge og kommentere på deres forskelligheder.
  Vores dreng er et stort smil hele dagen og elsker at give kram og kysse, hvor imod hans fætter er mere reserveret og lige skal se tiden an, og helst vil være hos sin mor til han føler sig tryg. Og det udløser kommentare som “Hvor er V(vores dreng) dog mild og kærlig” og “vil du ikke også over og sige goddag til bedstemor ligesom V” henvendt til Fætteren, og det kan blive ved i flere minutter hvor hun forsøger at presse den stakkels dreng til noget han tydeligvis ikke er klar til, og prøver endda nogle gange bare at tage ham fra morens arme (uden held da dreng i disse tilfælde hyler op og krammer sig ind til i mor)

  da vores dreng i en alder af 8 mdr lærte at kravle frem måtte vi alle lægge øre til at V har overhalet sin fætter og hvor meget bedre det er for børns motorik at de lærer at kravle før de kan gå. Og ja det bliver sagt foran alle inklusiv fætter og begge hans forældre.

  dråben for mig blev da hun til sidste familiemiddag hvor fætteren endnu engang ikke ville spise noget, min svigerinde prøvede alt! Hun prøvede for med sovs og kartofler, og da det ikke lukkes med en leverpostej mad mens han fik lov at se gurli gris (det plejer at hjælpe) men denne dag ville han stadig ikke spise til sidst blev hun så desperat at hun smurte ham en chokolade mad og fandt noget is til ham får bare at få noget i ham. Imellem tiden havde min dreng spist næsten halvanden kartofle med sovs, lidt kød og kogte gulerødder. Mens fætter endelig spiste sin is, og der var kommet lidt ro på begyndte svigermor igen med sine bemærkninger, “se bare V han skovler da bare ind, hvorfor kan du ikke gøre som ham Fætter?” Jeg var ved at kaste op over den møde hun sagde det på! Det var så pinligt og forfærdeligt! Tænk den stakkels mor der kæmper sådan for at hjælpe sit barn og har haft en så lang periode hvor hun har været nervøs omkring om hendes dreng for nok at spise for så at skulle lægge øre til en så dum og nytteløs kommentar. Jeg var næsten selv ved at tude over tanken.
  Hvis min mand og jeg ikke ikke havde en aftale om ikke at starte diskutioner/konflikter med dens andens forældre så havde jeg nok bedt hende lukke r*ven. Istedet tog vi tidligt hjem og min mand og jeg snakkede om det. Han er også ret træt af det men siger at det bare er sådan hun er og det har han og hans søskende vendet sig til og at det ikke ville hjælpe at bede hende om at stoppe kommentarene og sammenlignen af drengene da hun slet ikke tænker over at hun gør det og dermed ikke kan gøre for det. Han mener jeg overreagere lidt når jeg siger at det er så giftig en ting at udsætte de drenge for hvis de skal sammenlignes på den måde hele deres liv, og altid lægge i konkurrence med hvem der er bedst til hvad.

  jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre, er ret konfliktsky anlagt men synes ikke jeg kan blive ved med at ignorer de kommentare. 😩

  26. januar 2022 kl. 16:02

  Kære dig.
  Min mor er NØJAGTIGT magen til. Nu ved jeg ikke, om din svigerinde er farmors datter? Eller om hun også er svigerdatter, for det sidste ville da være helt forfærdeligt. Min datter fejler ikke noget, men hun er reserveret overfor mormor til tider, for mormor sidder også åbenlyst foran hende og brokker sig over dit og dat – og så forstår hun ikke, at min snart 4 årige kan være reserveret overfor hende. Jeg kommer ALDRIG til at vende mig til min mor. Hun er dybt grænseoverskridende.

  Jeg er gravid og er sygemeldt pga. kvalme, men er i bedring. Når min mor kommer på besøg, så sætter jeg mig op til bordet og snakker med min mor. Hver eneste dag, når min datter kommer hjem fra børnehave, laver jeg en lille sund snack til hende til eftermiddag – det kan være gulerodsstave med humus, jordbær, eller måske bananpandekager. Men fordi jeg sidder og snakker med min mor, så er det min mand (som er stille og ikke gider sidde og snakke), der kommer hen med en bakke jordbær og lidt ostestave, hvorpå min mor højt proklamerer: “ej hvor er din far bare god ved dig – din mor er også nogle gange god ved dig”. Jeg var lige ved at kaste min kop i hovedet på hende og bede hende om at skride. Sådan har hun stukket til mig siden før hun vidste, jeg var gravid – men det fortsætter fandeme? Hun ser jo ikke, at jeg i to dage i streg har stået og bagt bananpandekager hver eftermiddag, og laver diskobad på badeværelset, når min datter ikke vil i bad osv. Jeg bliver RASENDE.

  Har du overvejet at snakke med din svigerinde om det? Fortælle at du synes det er ubehageligt at de sammenligner – at du ikke ønsker denne sammenligning for din egen søn? Og om det går hende på? Jeg ved ikke, hvor tætte i er, men en start kunne jo være at snakke sammen om det?

  Min mor tramper løs på min søster og jeg, men vores mænd/kærester har altid haft mere held med at at fortælle hende, når hun er trådt over stregen, så det kan meget vel være, at det kan være dig, der kan gøre forskellen i dette tilfælde. Jeg siger fx tit til min mor, om hun har overveget, at grunden til min datter ikke lige stormer over og giver hende en krammer, er fordi hun ikke ved, hvor hun har hende. Fordi hun fra en meget tidlig alder godt har kunnet fornemme, at nu er mormor vred over noget, og nu er hun glad, og nu sidder mormor og skælder mig ud overfor mor osv. Ikke et under, at din nevø ikke gider hende, når hun ikke er voksen nok til at arbejde på deres relation.

  26. januar 2022 kl. 21:59

  Svigerinden er min mands søster så det er hendes mor der kommer med disse kommentarer, og nej vi er desværre ikke ret tætte. Vi snakkede en del i starten og særligt efter jeg blev gravid kort efter hun havde født, men nu snakker vi nærmest aldrig sammen mere. Hun havde den sidste tid virket lidt kold og afvisende når jeg forsøger at indlede en samtale. Jeg ved ikke om det skyldes søvnmangel/manglede overskud eller om det er PGA af at hun er sur på mig over dette.
  Jeg har prøvet at nævne for svigermor flere gange at drengene er forskellige og det skal de havde lov til at være og at lin dreng måske kan nogle ting men så er der andre ting som hans fætter kan. Det virker som om hun ikke helt forstår hentydningen for til det svare hun ofte “det skal vores dreng da nok få lært men den fart han har på”.
  Har spurgt min mand om han ville prøve at nævne at det er ubehageligt for mig at være en del af, men han synes ikke rigtigt det er et problem. Og jeg hader tanken om at skulle diskutere med min svigermor hvis jeg er den eneste der synes det er træls at skulle lægge øre til. Har spurgt min mand om han ville hører sin søster hvordan hun gar det med det, men han svare bare at hun er vant til det ligesom ham og at det ikke er et problem. Ved ikke om jeg bare bør holde næsen ude af det da ikke omhandler mig direkte og at det er på min mands side og han ser intet problem i det.

  27. januar 2022 kl. 06:40

  Det lyder som en rigtig svær situation for jer alle sammen. Jeg kan godt forstå, at det er svært for dig at blande dig, samtidig kan jeg også godt forstå, at din svigerinde trækker sig, når ingen af jer siger din svigermor i mod. Det må være utrolig sårbart at være i en situation som “nybagt” mor og få negative kommentarer fra sin egen mor. Det tenderer til voksenmobning, som I alle deltager i, selvom I ikke siger i mod. Jeg synes du skal komme din konfliktskyhed til livs, og få talt med din svigerinde og måske sammen lave en plan for hvad I kan sige til din svigermor.

  27. januar 2022 kl. 10:05

  Helt enig med Bibs88! 🌟 Dét må stoppe!

  Hvor er den kvinde egentligt et utroligt dårlig menneske, jeg ville på ingen måde kunne holde mund! 😠

  27. januar 2022 kl. 16:18

  Det er ikke sikkert, at din mand ser det som et problem – mænd er mindre følsomme med sådan noget. Derfor kan din svigerinde godt være enormt ked af det. Både min søster og jeg har jævnligt samtaler om min mor, og bare det at få luftet ud og sat ord på, hvorfor hun gør det hun gør, og hvad det er hun ikke forstår/formår, det hjælper faktisk rigtigt meget. Sådan noget sætter mænd sig ikke ned og gør. De bliver ikke så ramte. Jeg ville spørge min svigerinde, om ikke hun har lyst til at give en kop kaffe en eftermiddag og lade drengene lege – så kan du tage kage med 🙂 Række ud og fortælle, at det går dig på, at hendes mor taler sådan. At du synes det er ubehageligt at hun sammenligner drengene foran dem. Og om hun er okay? Og om hun ønsker, at du siger fra i situationerne – fordi du egentligt har behov for, at det stopper, men ikke kender din svigermor lige så godt, og ikke ved, om det nytter noget.

  27. januar 2022 kl. 16:51

  Grunden til at jeg ikke ønsker at “konfrontere” min svigermor direkte er at min mand og jeg har lavet en aftale om at vi ikke skal starte diskutioner i hinandens familier, da han ofte kom op og skældes med mine forældre og jeg endte i midten af diskutionen. Derfor aftalte vi at hvis en af os er utilfreds over noget i svigerfamilien er det op til f.eks mig at sige fra overfor f.eks. At mine forældre gerne vil ryge indenfor når vores søn er til stede.
  Men i dette tilfælde mener han at ikke at der er et problem og hvis der endelig er et problem (og at hvis der endelig er et problem er det mellem hans mor og søster og det skal vi ikke blande os i) han mener det kun er med søsteren fordi det oftest er hendes søn der bliver snakket grimt om, men jeg ønsker ikke at min søn skal lære at det er en måde at snakke om sin fætter, og ønsker ikke at han skal vokse op og tro at han er “bedre” end sin fætter.
  jeg har også tænkt at snakke med min svigerinde flere gange men hun har meget travlt for tiden og hun er meget stresset. Særligt fordi både hende og hans mand har været nødt til at blive hjemme ret tit med deres søn da han har været så meget syg, og ofte skal til læge både fordi han er syg eller fordi de skal tjekke om han holder vægten. Så de gange jeg har forsøgt får jeg afvide at det kan hun ikke overskue og ved slet ikke hvornår hun skal få tid til det.
  Så føler efterhånden  at det eneste jeg kan  gøre er at ignorere det, da jeg ikke ønsker at starte en konflikt hvis jeg er den eneste der har det på den måde.

   

  27. januar 2022 kl. 17:33

  Jeg tror, at du skal prøve med lidt is i maven. Det fylder i dig lige nu, ja – men ikke tilsyneladende i samme grad hos andre og din svigerinde giver udtryk for at have rigeligt om ørene. I øvrigt er det ikke sikkert, at man orker at blive “redet” af andre, der synes det er synd for én.

  Drengene er så små, at det ingen skade gør at farmor sidder og vrøvler (forstå mig ret, hun skal selvfølgelig lære at klappe i. Men det kan ændre sig 117 gange hvilket barn som har det nemt/vanskeligt og desuden kan det jo også være at hun damper lidt af).

  Hvis hun ikke gør, så er du jo heldigvis ikke ansvarlig for den gode stemning. Uden hverken din mands eller svigerindes accept kan du jo venligt og nysgerrigt spørge farmor, om hun tænker at det er godt for drengene at blive sammenlignet? Eller om hun tænker, at nogen kunne blive lidt kede af det eller finde det upassende?

  Med mindre svigermor er fuldkommen blæst væk fra det sociale vindue, burde ovenstående være tilstrækkeligt?

  28. januar 2022 kl. 10:10

  Kan jeg godt se. Så er der nok ikke andet at gøre, end at stikke piben ind og så få den mand til at tage sig sammen, hvis aftalen er, at han tager konflikten.

  29. januar 2022 kl. 01:01

  Jeg havde frabedt mig de kommentarer fra svigermor , og så havde jeg nok forsøgt at lave en besked til min svigerinde, for at give hende støtte med på vejen. Tænk at ens mor kan opføre sig sådan når man er nybagt mor 😔

  Jeg har gentagende gange da min datter var lille direkte sagt “Tak men nej tak til gode råd” når familie og svigermor begyndte at komme med gode råd til hvordan vores kolik-baby holdt op med at skrige 18timer i døgnet. Hun var stille når hun ammede og sov ca 1-2 timer af gangen.

  Jeg har tilgengæld aldrig sagt nej tak til at de ville tag hende en nat, eller gå med barnevognen så jeg kunne få en pause midt på dagen, men det blev sjovt nok heller aldrig tilbudt.

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.