Close
Log Ind Opret Bruger

Tips til ‘opdragelse’ af en Threenager?

 • 21 december 2020, 20:47

  Hej alle

  Vores dejlige søn er lige fyldt tre. 
  Mange har advaret mig. Threenagers er de mest ustyrlige vidunderlige tasmanske djævle… 🥰🤪🙈 

  Ja. Vores familieliv er ellers blevet bedre efter jeg har lyttet til 'Drop opdragelsen' af Fie Hørby. Jeg tyer altid til den, når jeg ikke ved hvad jeg skal gøre i forskellige situationer. Hun har svar, jeg føler for og som jeg gør til mine egne svar. MEN jeg kan ikke finde nogen råd til det her: 

  Vores søn ved han ikke må kaste ting efter vores dyre lampe. I går kastede han bevidst og ud af det blå en bil efter lampen og den knækkede. (De seneste uger har han gjort meget ligende dette, men vi guider ham væk og afleder, og sætter ord på hans følelser med ham, og så klarer vi den). Men her snappede det for min mand, som så det, og han råbte af ham og skældte ud på den 'gammeldags' måde. Sønnike begyndte at grine. ('Juhu action. Vild reaktion' tænkte han måske). Far spurgte mig i frustration: hvad gør vi nu? Vi er nødt til at lære ham om konsekvenser/at der er grænser/ at begynde at 'opdrage' ham… eller noget i den stil. 
  Jeg havde ikke noget svar. Vi besluttede at sætte sønnike ind på sit værelse og skældte ham lidt ud undervejs. … Han grinede videre derinde, kunne vi høre… 

  øhm… Han gik ud igen. Vi kiggede på lampens skader. Han kom hen igen og slog ud efter lampen med en bil i hånden, mens han grinede. 
  Vi råbte og satte ham ind på sit værelse igen, og far holdt i døren, så han ikke ku komme ud. 
  Vi var helt lost med, hvad vi ellers sku gøre – men vidste godt, at der må være en bedre vej. Det er jo stik mod al 'drop opdragelses-tanker'… Sønnike begyndte at græde derinde. Vi åbnede og snakkede med ham om det hele og satte ord på, hvad vi alle følte osv. Det foregik i en times tid tror jeg. Det var stadig som om, at vi ikke fandt en helt god løsning, synes jeg. Vi fortsatte dagen som vi plejer med en tur er sted hen og lege med biler osv. 

  Jeg er usikker på, hvad vi gør, når en tre-årig bare griner, når vi prøver at få ham til at forstå, hvor vores grænser er. … især det med at grine og så gøre det igen… 

  Nogen bud? 

  Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.