Close
Log Ind Opret Bruger

For tidligt til vendingsforsøg??

 • 5 marts 2021, 06:18

  Hej 🙂

  Jeg har fået en tid til vendingsforsøg på tirsdag, efter jeg var til jordemoder i denne uge, hvor baby lå forkert, i UK position.

  Men nu kan jeg mærke, at hun stadig ligger og vender og drejer sig derinde – nogle gange har hun hoved og numse til højre og venstre (er ikke sikker på, hvad der er hvad), men kan tydeligt mærke begge. Så hun har ikke sat sig fast endnu. Er det så i virkeligheden for tidligt til vendingsforsøg??

  I følge deres scanningsterminsdato, er jeg 36+1 på tirsdag, men i følge min ægløsningsterminsdato, er jeg faktisk kun 35+3.. Så det er jo faktisk for tidligt i følge deres egen regel om først at lave vendingsforsøg fra 36+0. 

  Jeg tænker bare, om hun skal have mere tid til at finde på plads selv? Eller er det totalt mærkeligt for en baby ikke at have sat sig fast på den ene eller anden måde på det her tidspunkt, og derfor en god ting at hjælpe hende til at blive vendt rigtigt nu, før hun bliver for stor? Jeg overvejer nemlig, om vi skal bede om at få det udskudt nogle dage, eller om det bare er dumt. Jeg vil selvfølgelig helst undgå vendingsforsøg, hvis der er en god sandsynlighed for, at hun vender sig rigtigt af sig selv. 

  Jeg har også skrevet de her ting til min JM, og venter i øjeblikket på svar. Men jeg tænkte, at der måske sidder nogle kloge hoveder herinde med viden og/eller erfaring, så endelig del det med mig!

  På forhånd tak! 🙂 

  5. marts 2021 kl. 07:49

  Når du er så langt henne er chancerne for at hun selv vender sig meget meget små. Mener de siger omkring 5% vender sig først så sent. Og medmindre hun er meget lille så forsøger de sig ikke med vendingsforsøg sent i forløbet. Og du skal muligvis igennem 2 vendingsforsøg (det var jeg), hvor der typisk går en uge mellem hver.

  Så jeg ville ikke udskyde det. Chancerne for at hun selv vender sig er meget små ! Og et vendingsforsøg er bestemt ikke slemt ! De er meget blide (i hvert fald på Herlev) og forcerer ikke noget som baby ikke selv vil være med til. Af samme årsag lykkedes det dem heller ikke at vende min søn, som jeg endte med at føde ved planlagt kejsersnit, da han blev for stor til sædefødsel ! (Mange hospitaler laver ikke aldefødsler men det gør de på Herlev, hvis baby ligger optimalt til det og han/hun er max 3800 gr).

   

  5. marts 2021 kl. 08:02

  I øvrigt tvivler jeg på at hun ligger og vender og drejer sig 180 grader på nuværende. Det er der simpelthen ikke plads til (medmindre hun er meget lille måske). Og hvis hun skulle vende sig ville du i den grad kunne mærke det. Hos min veninde vendte hendes søn sig ret sent (dog stadig før 36+0) og hun sagde at smerten var voldsom ! 

  Jeg troede også at min søn vendte og drejede sig i starten, men fandt ud af at det blot var rumsteren (som virker meget voldsomt nogle gange når man er så langt henne).

  Det er i øvrigt ca 50% som lykkes med vendingsforsøg.

  5. marts 2021 kl. 09:38

  Tak for svar! 🙂 

  Så tror jeg, at vi tager til det på tirsdag, og så kan vi jo snakke med lægen om det hele derhenne 🙂 

  Hun er estimeret til at være gennemsnitlig størrelse, men det kan de jo i hvert fald måle mere præcist på scanningen på tirsdag! Det undrer mig bare, hvis hun ikke kan vende sig.. For nogle gange er der meget tydeligt 2 "runde faste ting" (tænker hoved og numse) i hver sin side af min mave, og andre gange kun 1.. Og det passer jo ikke med, at hun skulle have numsen nede i bækkenet fx.. Så jeg synes det er mærkeligt. Det gør ikke decideret ondt, når hun lægger sig sådan, men det spænder i maven – som om der ikke helt er plads nok til, at hun kan ligge sådan. Men de vil jo netop heller ikke lave vendingsforsøg før 36+0, fordi der er en chance for at babyen vender sig selv inden da, så det er vel muligt, tænker jeg.

  Min mor siger, at jeg også vendte mig sent dengang – hun havde også fået en tid til vendingsforsøg, men jeg vendte mig selv inden. Det var hun lidt ærgerlig over, for hun ville egentlig gerne have haft planlagt kejsersnit kiss

  6. marts 2021 kl. 04:41

  Jeg ville beholde tiden også se hvad der kommer ud af det. Baby kan have nået og vende sig selv. 
   

  min datter lå med hovedet nedad i uge 34/36, vist både på scanning og mærket ved jordemoder. 
  pludselig i uge 38 lå hun med hovedet op ad! 
  så fik jeg en tid dagen efter til vendings forsøg, og vupti i løbet af natten havde hun vendt sig selv rigtig igen med hovedet ned ad, uden jeg mærkede mere bevægelser end jeg havde i forvejen. 
  hun stod aldrig fast i bækkenet, heller ikke ved fødslen. 

  6. marts 2021 kl. 17:04

  Jeg synes, du skal stole på din intuition og sige nej tak til det vendingsforsøg, hvis du tror på, at baby selv kan vende sig endnu. Spil evt. noget musik nederst på maven – det har virket for to af mine veninder. Private scanningsklinikker tilbyder også rebozzo eller lignende, som kan vende baby.

  Jeg var igennem to vendingsforsøg og endte med en planlagt sædefødsel. Skulle baby denne gang vende forkert, så siger jeg nej tak til vendingsforsøg. Jeg følte ikke, at lægerne selv troede en dyt på, at det kunne lade sig gøre, men der er selvfølgelig nok forskel på læger. Jeg var i Skejby. Men jeg kender efterhånden mange, som har været igennem det, og jeg kender ikke én, hvor et er lykkedes 🤷🏼‍♀️
   

  Du skal have sprøjtet noget medicin ind i ballen (som jeg husker det) forud for forsøget – noget der får livmoderen til at slappe af. Jeg følte efterfølgende ikke, at det havde været det værd. Men man kan jo altid tage snakken med dem… 

  Pøj pøj med det – håber Baby selv finder vejen rundt 🤞🏽😊

  10. marts 2021 kl. 14:19

  Jeg fik vendt min i 37+0. Det gik så fint og nemt. Han lå forkert så længe jeg kunne mærke det, han vendte sig dog ikke igen og blev født naturligt. 

  23. marts 2021 kl. 21:15

  Hej IdaRose

  Der er ikke en facit-liste på dit spørgsmål, for det er svært at vide hvad dit barn gør. Hvis hun stadig ligger og vender sig, giver det umiddelbart god mening at udskyde vendingsforsøget. Du har nok allerede fundet ud af det….

  Vi har lavet en gruppe på FB, der hedder sædefødsel hvor man kna få gode råd om sdæefødsel fra andre fødende og fagpersoner.

  https://www.facebook.com/groups/558512751214626

  23. marts 2021 kl. 21:15

  Hej IdaRose

  Der er ikke en facit-liste på dit spørgsmål, for det er svært at vide hvad dit barn gør. Hvis hun stadig ligger og vender sig, giver det umiddelbart god mening at udskyde vendingsforsøget. Du har nok allerede fundet ud af det….

  Vi har lavet en gruppe på FB, der hedder sædefødsel hvor man kna få gode råd om sdæefødsel fra andre fødende og fagpersoner.

  https://www.facebook.com/groups/558512751214626

  Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.