Close
Log Ind Opret Bruger

Svar på blodprøve(mand), uden for normal.

 • 6 januar 2021, 18:53

  Hej mænd og kvinder, 

  Vi har ikke talt med lægen på OUH endnu, men fandt prøvesvarene på nogle af blodprøverne som viser et niveau uden for normalen. Vi har altså ikke fået forklaret hvad det så betyder? Kan nogen mon hjælpe med at tyde, udover det vi kan google. 
   

  Vi har fælles barn fra 18, som vi lavede i anden cyklus og jeg havde en SA i januar 20, så vi har altså kunnet, men nu det her. Lige pt er der ingen sædceller. Er der håb forude? Kan han tage nogle hormoner og så er sædcellerne tilbage? 🤞🏼

  9. januar 2021 kl. 10:23

  Hej tumlingemor.

  Det er da absolut indiceret, at din mand bliver andrologisk udredt. Men man skal vide noget mere om ham. FSH (og LH) er forhøjede, – at FSH (der står for stimulation af sædcelleproduktion) er så høj, kan indikere, at det vil blive meget svært at få sædceller ud på både den ene og den anden måde. Jeg går ud fra, at der slet ikke har været sædceller i sædprøve, eller hvad? Er han sund og rask? Har han tidligere haft infektion eller været opereret sv.t. testikler eller bitestikler? Har han symptomer fra testikler/bitestikler, – smerter eller udfyldning? Tager han noget medicin? Har han tidligere (eller nu) anvendt steroider eller taget proteinpulver? Der kan være mange årsager  til, at blodprøverne ser ud som de gør, derfor er det nødvendigt at vide mere. Han skal også have foretaget en UL-skanning m.v..

  Held og lykke med det videre forløb.

  9. januar 2021 kl. 22:24

  Hej Newdoc, 

  Han er frisk og sund, ingen overvægt, ingen medicin, røg eller stort alkoholforbrug, ingen steroider eller proteinpulver, tager aldrig karbad, ingen stramme underbukser, for høj sædevarme, ingen infektion, der har aldrig været noget galt med ham. 

  Jeg blev naturligt gravid i januar 2020

  Ved første sædprøve i sep var der få sædceller. 

  Ved anden og tredje i oktober og november var der ingen.

  I november blev han ul scannet og der var lidt sløret væv(eller hvad man siger), lægen sagde det kunne tyde på lav produktion og der var to bitte små hvide prikker/forkalkning. De er lidt små, men ellers normale.  
   

  Det er virkelig en gåde for os… efter to naturlige graviditeter, hvor jeg er blevet gravid i anden cyklus begge gange, er vi bare så forvirrede og kede af at noget er galt. 
   

  Har du en idé om hvad det kan skyldes? 
  Vi afventer at lægen fra OUH ringer med svar om de sidste blodprøver 🙏🏼

  10. januar 2021 kl. 16:27

  Hej igen.

  Det er meget mærkeligt med så lav sædkvalitet efter to spontane graviditeter, – og at han ikke har fejlet noget i mellemtiden. Heller ikke feber eller anden sygdom indenfor tre måneder før aflevering af sædprøverne? Begge testikler var i pungen i barnealderen, – de er ikke "kommet ned på plads/opereret ned" sent? Hvor har han fået foretaget skanning? Han har ikke smerter eller udfyldning svarende til bitestikler eller testikler? Lige nu har jeg desværre ikke et godt bud på, hvad årsagen er, – det er vigtigt, at han gennemgår fuld andrologisk udredning. Har han fået taget gentests/kromosomanalyse?

  Mange hilsner til jer.

  10. januar 2021 kl. 17:22

  De var i pungen som barn og er ikke opereret i området. Det eneste han har fejret efter første barn er, at han er opereret pga en pilonidal cyste ved lænden/ballerne, det var tilbage i februar 2018. Men det forløb gik som forventet. Tænker ikke det kan have noget med det at gøre. 
  Han har ikke haft ondt eller noget unormalt. Det er også derfor det er så uforstående for os. Vi synes han er så sund og rask 🤔

  Vi venter svar på gentest og når den er kommet, hører vi fra lægen på OUH. Han er også scannet på OUH. De og så Riget er de eneste steder i landet som undersøger mænd på den måde. Vi er fra Midtjylland. 

   

  Avatar
  Anonym
  11. januar 2021 kl. 11:41

  Hej Tumlingemoren og Newdoc, 

  @Tumlingemoren: Min kæreste havde heller ingen sædceller i hans sædprøver, men der er fundet sædceller ved en testikelbiopsi. Hans værdier er dog indenfor normalen, så jeg ved ikke om det hjælper dig. 


  @Newdoc
  : jeg kan se at du nævner proteinpulver som en mulig årsag til at der ikke er sædceller/ændrede værdier. Min kæreste er begyndt at træne lidt (på ingen måde bodybuilder agtig), men er i den forbindelse startet med at tage kreatin. Vi har ikke noget sted kunne finde at det skulle have en virkning på sædkvaliteten, da det er naturligt forkommende i kød og fisk, men når du nævner proteinpulver her, bliver jeg bekymret for at det alligevel kan have en negativ effekt på sædkvaliteten? Vi skal inden alt for længe starte IVF, så det er med at passe på de sædceller der er 🙂

  15. januar 2021 kl. 22:34

  Hej igen.

  @Tumlingemoren, – håber, at I får positivt nyt fra Odense!

  @Madan, – ifølge min. to androloger, er der generelt udfordringer med proteinpulver. At det ikke har den ønskede effekt, hvis ikke det indeholder en eller anden form for steroider. Så derfor fraråder de det generelt, – ikke mindst til mænd, der ønsker at få børn. Så hvis I snart skal i IVF-beh., vil jeg fraråde, at din mand tager proteinpulver. Jeg kan ikke umiddelbart udtale mig om "kreatin"…

  Held og lykke til jer begge! 😉 

  17. januar 2021 kl. 23:32

  Jeg har haft en noget andet forløb, men vores mirakelmiddel har været Punalpin, et kosttilskud, det virkede virkelig på min mandssæd, både produktion med også DFI-index'et, vi har anbefaldet til andre og to af mine mænds venner har også oplevet meget bedre sædkvalitet, jeg har kun hørt om et mand (faktisk her inden) som det ikke har hjulpet, men i deres kliniske forsøg ser Punalpin ikke ud til at kunne hjælpe folk som f.eks. har haft testiklekræft – det var måske hver at google og læse lidt om det! 

  18. januar 2021 kl. 06:16

  Punalpin har vi allerede forsøgt 

  Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.