Close
Log Ind Opret Bruger

Sushi?

 • Avatar
  Anonym
  18 december 2020, 13:54

  Hej!

  Jeg er lidt forvirret på dette område. Jeg er i Libanon med min kommende mand (han er herfra). Jeg var hos gynækolog idag og fik at vide at jeg ikke må spise sushi under graviditeten. Mens mine danske søgninger på google viste at det var ok, så længe det ikke er tun og alle de der vildtfangede fisk med tungmetaller.

  Grunden til at dette er vigtigt for mig, er at min kæreste driver en sushirestaurant. Så nogle gange så følger der en delikat pakke sushi med ham hjem fra arbejde.. Det vil jeg da være trist over hvis er nødt til at stoppe.

  Jeg ved dog ikke hvad de danske anbefalinger er. Hvad har I fået besked om fra jeres læge/jordemoder/etc?

  Tak for hjælpenno

  Avatar
  hlk
  18. december 2020 kl. 13:59

  På sundhed.dk skriver de, at sushi uden tun (pga. tungmetaller) er ok i Danmark, fordi fisken er frosset ned i min. 24 timer, og risikoen for bakterier derfor er lille. De advarer om sushi i andre lande, da de ikke nødvendigvis har samme regler, og man kan blive smittet med listeria 🙂 

  Avatar
  Anonym
  18. december 2020 kl. 14:37

  Tusind tak for svar. Jeg må vidst lige få kigget på Sundhed.dk. Jeg spurgte ham om de fryser fisken. Og det gør de.  Men det er sandt at det ikke er et lovkrav her. Så nu mangler jeg kun at overbevise pyldrefar om at det er ok. kiss

  Avatar
  hlk
  18. december 2020 kl. 14:40

  Haha, jeg håber det lykkes 🍣🤤

  18. december 2020 kl. 17:13

  Som en anden har skrevet herinde, så er det vigtigt at fisken har været frosset i mindst 24 timer og ved mindst 20 minusgrader. Det er for at mindske risikoen for listeria som dog ikke er en bakterie men en parasit som lever i rå fisk. Og den dør hvis fisken fryses ved ovennævnte temperaturer. I Danmark er det et lovkrav at rå fisk fryses -dog er der mange gravide (inkl jeg selv) der for en sikkerheds skyld holder sig fra sushi.

  Rovfisk (som feks tun) frarådes generelt -ikke kun i sushi, pga de kan indeholde for meget kviksølv som er skadeligt for fosteret. Du kan dog godt spise forarbejdet tun i små mængder -som feks tun på dåse feks et par gange i ugen. Men en tunbøf eksempeltvis er en skidt ide.

  Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.