Close
Log Ind Opret Bruger

su og ekstra-klip ( lidt langt )

 • 27 juni 2008, 09:21

  Hej alle sammen.

  Jeg starter lige med at fortælle lidt historie. Jeg er i den lykkelige situation at jeg endelig er blevet gravid efter mig og manden/kæresten har forsøgt i 8-9 år. Jeg skulle have været igang med uddannelse tilbage i Januar, men på grund af at jeg var meget syg blev det aldrig til noget alligevel. ( Fandt ud af senere det va de dejlige symptomer) 🙂

  Nu har jeg så snakket med VUC, og jeg kan tage fag hjemme og stadig være berettiget til SU, da der bliver lavet nogen møder jeg skal møde op til for at vise jeg er studieaktiv. Undervisningen kaldes flex-undervisning.

  I stedet for barsel vil jeg så være studerende hjemmefra, hvilket ville være en drøm der går i opfyldes. Jeg vil så gerne have en HF-eksamen og kan så her det første år starte ud med at tage 3 fag hjemme og så klø på med fuld undervisning efter det omkring et års tid der ville have været min barsel.

  Jeg spurgte så hende damen jeg snakkede med hvordan det så lige var man gjorde for at søge de der berømte ekstra klip. Og hun sagde så at det kun var for enlige forsøgere.

  Kan det virkelig passe? Skal man straffes for at bo sammen med sin faren til det lille barn?

  Han skal også igang med at studere på handelsskolen her til august, og hvis det er rigtigt ville vi kun kunne få almindelig SU begge 2? Det ville på ingen måde være et problem hvis det bare er os men det lille nye mirakel der snart kommer i vores liv er jo ikke ligefrem billig i drift hehe.

  Håber nogen ved noget om noget, og vil hjælpe mig med lidt svar.

  Knus til jer alle derude

  Monikadk

  Avatar
  Anonym
  11. juli 2008 kl. 15:53

  Hej. Du kan sagtens få dobbelt SU. Det hedder miksklip, og du får 12 alm klip + 12 fødselsklip som du kan få samtidigt. Men du får ikke mere end de 12 pr fødsel. Faderen får 6 ekstraklip pr fødsel.

  Du kan se mere om uddannelse + SU på su.dk. Jeg ved at hvis i begge er under uddannelse er der mere støtte at søge, men det er jeg ikke inde i..

  Derudover kan du, hvis du arbejder 120 timer i 13 uger op til barsel (mdr før fødsel) være berettiget til barselsdagpenge. Skemaet kan du finde på kommunens hjemmeside det hedder vist DP400A eller lign. Hvis du i snit har arbejdet 20 timer hver uge i 4 uger før barsel får du pr uge (under barsel) 20 x 95 kr før skat pr uge, så det kan godt betale sig at arbejde ekstra mdr før fødsel. Har du stillet spørgsmålet under gravid? Der er flere der svarer.

  12. juli 2008 kl. 00:06

   

  først og fremes skal du gøre hvad du vil!

  men jeg har selv taget en hf efter at jeg fik et barn og det kan gøres på luxus måden ved at tage barsel, de første (minst) 6 månder. det kan selvfølgelig være at du får verdens nemmeste barn, men hvis du får et helt vidunderligt almindeligt barn, syndes jeg det er svært at få lavet noget i den periode. så kan du gå på hf 17 timer om ugen, det svarede til at jeg kunne aflevere kl 8 og hente kl 12 da min var helt lille, da hun så blev lidt støre kunne jeg hente ved 2 tiden, det var bare så skønt. nu starter jeg på uni og frygter hvordan jeg skal få tid. 

  det er bare så vidunderligt at man kan have sådan en mulighed og på en måde er jeg lidt misundelig….

  12. juli 2008 kl. 00:12

  lige en tilføjelse, du og din kærste kan få 700 kr hver i forældretilæg det er selvfølgeligt ikke meget men små børn behov er kærlighed, ikke gucci. vi har ikke mange penge men vi har det godt, og når bebsen bliver stor er men jo færdig men udd og ude at arbejde, så den går nok ikke glip af det helt store:-)

  varme tanker fra en anden su-mor

  14. november 2009 kl. 18:25

  Når du er færdig med de 12 fødselsklip, og hvis faren også er på SU, kan i ifølge

  http://www.su.dk/SaerligStoette/satser/Sider/default.aspx

  hver søge det der hedder Forsørgertillæg til forsørgere der bor sammen med en SU-modtager, som før skat = 2068 kr. 🙂

  Er farmand ikke under uddannelse, får man intet ekstra

  Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.