Close
Log Ind Opret Bruger

Min-Mave debat og artikler om fertilitet, graviditet og børn Fora Baby (0-12 mån) For tidligt født Har man større risiko for at føde for tidligt anden gang, når første barn er født for tidligt?

Har man større risiko for at føde for tidligt anden gang, når første barn er født for tidligt?

 • Avatar
  Anonym
  12 august 2009, 11:27

  Nogen der ved det, eller har erfaring med det?

  Vi er så småt ved at tænke på, at Oliver skal være storebror. Selv om han ikke er født meget for tidligt (35+2), så har det alligevel været en svær omgang, som jeg har haft det meget svært ved. Derfor så håber jeg da bestemt ikke, at det sker en gang til.

  Karin

  12. august 2009 kl. 12:32

  Er ikke ekspert på området, jeg går selv med samme tanker som dig.

  Jeg tror der er mange faktorer der spiller ind, man kan føde for tidligt hvis man har været stresset eller har løftet meget, også kan der jo støde komplikationer til… Jeg fik ingen grund til hvorfor jeg fødte for tidligt (33+6) så jeg er også meget interesseret i om man kan forvente og føde for tidligt igen… Så jeg er også lige med på en lille lytter.

  Ihhhh hvor dejligt i er enige om nummer 2 nu, jeg vil også gerne men vil lige vente et år eller to, syns man er meget igennem når man får en ftf.

  Knus Louse 

  12. august 2009 kl. 19:51

  At min læge og SP har fortalt, at man skulle ikke være i større risiko for at føde for tidligt, fordi man har gjort det tidligere. Man vil evt. blive fulgt lidt tættere end hvis man havde haft en "normale" graviditeter.

  Jeg har det som Louise, at jeg gerne vil vente 1 år eller 2 før vi skal igang med at lave en lillesøster , men jeg tror da ikke at man helt kan undgå at være en smule bekymret, når man har været igennem alt det som det kræver at have et præmatur barn. Men nu har jeg jo ingen erfaringer med det, så hvis andre ved noget andet, så lytter jeg også gerne med.

  Mette

  12. august 2009 kl. 20:02

  Altså hvorfor man fødte for tidligt. Eksempelvis har de med svangerskabsforgiftning 30 {c5db1558ee45cd05dbc5ea9722ef5101e2dc00783e03325aed25e2030fac1d43} højere risiko for at få det igen – denne risiko falder dog til omkring 20{c5db1558ee45cd05dbc5ea9722ef5101e2dc00783e03325aed25e2030fac1d43} hvis man får børn med den samme mand. Det er ihvertfald hvad jeg har læst.

  Da jeg fødte for tidligt (læs akut kejsersnit på en helt forvirret mor) fandt man rigtig mange blodpropper i moderkagen som gjorde at der praktisk talt ikke var flow igennem navlestrengen. Derfor skal jeg nu igennem nogle blodprøver for at se om jeg har nogle gendefekter som giver dette.

  Men man kan blive henvist til en obstetriker (fødselslæge) for at få lagt en slagplan for en eventuel ny graviditet – det skal jeg når jeg er færdig med udredning for det andet – og det er noget som de automatisk har indkaldt mig til. (i Herning)

  Håber at det var et svar som kan bruges til noget

  Hilsen fra en som bestemt heller ikke har travlt med at blive mor igen (for det har bare været mega hårdt at føde for tidligt)

  12. august 2009 kl. 20:43

  jeg har hørt at der både skulle være mindre og større chance men den jeg har valgt at bide mig fast i var engang vi var inde til skanning med Daniella´s hjerte hvor vi sagde at vi ikke troede vi skulle ha flere børn for vi vil ikke kunne klare sådan en omgang igen også sagde hun "pjatmed jer, der er mindre risiko for at føde for tidligt 2 gang end første gang"…

  og alt efterhvor fortidligt man har født bliver man fulgt tæt, de tager ingen chancer osv.

  det er mega hårdt at få en fortidlig født men tror man skla vende det negative til det posative… Og vores børn er jo helt unikke!

  Vi har besluttede at vi skal igang med projekt lillebror eller søster når daniella når skole aldren og når vi har fået sparet op til at flytte i hus så om ca. 5 år…

  held og lykke med det hele og bare nyd din graviditet og ikke tænk så meget over det for det er ikke sundt også husk at nævn for din læge at du fødte for tidligt ved første graviditet…

  knus Stina

  12. august 2009 kl. 20:56

   Jeg fødte i uge 25+4 med Klara og da jeg blev gravid 1,5 år senere blev jeg fulgt tæt med scanninger af livmoderhalsen frem til fulde uge 26, hvorefter de vurderede risikoen for endnu en for tidlig fødsel = nul. Lillebror kom da også til tiden  Min søster fødte også for tidligt nogenlunde i samme uge som jeg og har siden gået tiden ud med sine andre børn. Så det eneste jeg kan sige er, at hvis man ønsker flere børn må man vove pelsen og tage imod den hjælp og de ekstra undersøgelser man evt. bliver tilbudt. Held og lykke med babyprojekterne 

  12. august 2009 kl. 21:06

  Jeg tror også at det hænger lidt sammen med hvad grunden evt har været til det.. Jeg er en af dem som føder mine for tidligt, den første fik jeg 6 uger før og den anden fik jeg 5 uger før.

  Da jeg blev gravid anden gang fulgte de mig meget tæt igennem hele graviditen på grund af min første fødsel, heldigvis for det.. Nu er jeg så gravid med mit 3 barn og de er meget obs på mig og forventer at jeg føder før tid igen.

  Det der er grunden til jeg føder før tid er ifølge lægerne at jeg ikke laver moderkager som er specielt gode og derved ikke kan føre nok næring til mine børn.

  Men synes da også at i skal forsøge jer med at blive forældre igen.. Det er ikke sikkert at i føder før tid igen..

  knus

  13. august 2009 kl. 19:37

  Ja jeg er enig i at det helt kommer an på årsagen til at man har født for tidligt…

  Jeg kunne i første omgang ikke få noget svar på hvorfor jeg fødte for tidligt – men her efterfølgende har det vist sig at det højst sandsynligt skyldes en kombination af stress, graviditets diabetes og så en meget forkortet livmoderhals som følge af et keglesnit som jeg fik lavet for 3 år siden…

  Så pga min korte livmoderhals vil jeg være i risiko gruppen for at føde for tidligt igen… Men så ved man det og kan forholde sig til det. Og vigtigst: gå fra før tid og slappe af…

  Avatar
  Anonym
  13. august 2009 kl. 20:37

  for alle jeres svar!

  Så har jeg nok ikke større risiko 2. gang. Første gang fik jeg aks, fordi vandet gik, og de ikke kunne få fødslen i gang. Under alle omstændigheder skal Oliver være storebror, og så må vi altså tage det med.

  Det lyder dog betryggende, at man bliver fulgt særligt godt.

  Karin

  17. august 2009 kl. 21:12

  For hos mig, ved jeg ikke rigtig hvad der gjorde den for tidlige fødsel, men kan da heller ikke lade være med at tænke på det.

  For øvrigt kom jeg lige til at se noget lidt sjovt, begge vores drenge hedder Oliver og vi har begge født i 35+2

  19. august 2009 kl. 17:08

  Jeg vil også meget gerne have barn nr 3, men er også meget i tvivl om jeg tør, selvom August heller ikke er født så meget for tidligt 34+5, synes jeg det har været et meget hårdt forløb og det stadig sætter sine spor, nu et halvt år efter.

  Da vi skal have hjælp til barn nr 3 vil det også blive et meget bevidst valg at få nr 3, det bliver ikke bare lige en smutter…

  Da vi ikke helt præcist kender årsagen til den tidlige fødsel er jeg fra Dansk præmatur forening blevet rådet til at få en samtale med en fødselslæge for at gennemgå evt risci og jeg tror først herefter at jeg endelig vil kunne tage stilling til om jeg tør at prøve igen.

  Det jeg tænker meget på er om jeg f.eks skal være sengeliggende i længere tid, som jeg også var med August, og det var en frygtelig tid, fordi jeg ikke kunne passe vores store pige, som måtte ud og blive passet meget, da min mand har skiftende arbejdstider, samt angsten for hele tiden at skulle føde for tidligt lå i baghovedet, det var næsten ikke til at holde ud. Og hvis jeg skal have nr 3 vil der også være en lille August der skal passes, da vi heller ikke kan vente for mange år før vi får nr 3 pga min alder.

  Endelig tænker jeg også meget på om jeg kan byde et barn at blive født for tidligt, jeg kender jo nu om muligt endnu mere til alle de komplikationer, der kan støde til. Men, men det er jo også bare en af de helt store oplevelser her i livet at føde sine børn og se dem vokse og udvikle sig, så der er også meget rigtig positivt.

   

   

  Avatar
  Anonym
  23. august 2009 kl. 18:08

  Det er altid rart at få bekræftet, at man ikke er ene om sådanne tanker. Vores babyprojekt er gået i gang, men der var ikke gevinst i første forsøg, så nu må vi prøve igen..

  Smil78: Aj, hvor skægt, at vi begge har en Oliver født 35+2. Det er da lidt pudsigt..

  2. februar 2016 kl. 01:10

  Glad for Jeg fandt Denne tråd, det er et  emne Jeg har tænkt utroligt meget på.

  jeg fødte I uge 23 +5 sidste år I maj og heldigvis fik Jeg ham med hjem, men ville ikke kunne klare gøre det igen, men vil gerne på et severe tidspunkt have flere Børn men frygten er virkelig stor , så dejligt hører posetive historier 🙂

  2. februar 2016 kl. 09:10

  Jeg fødte 32,0 første graviditet pga svag moderkagefunktion, han vejede kun 1200 g. Anden graviditet fødte jeg til tiden. Lægerne kunne ikke finde en grund til mine komplikationer så anden gang blev jeg fulgt tæt med jævnligt scanninger. Jeg var nervøs hele graviditeten igennem, kunne slet ikke overskue konsekvenserne hvis jeg skulle føde tidligt igen og indlægges i tre mdr, for hvad med storebror derhjemme… Men ønsket om nr to var stort nok til at jeg tog chancen, men nr tre kommer ikke, jeg tør ikke flere graviditeter, det sætter sine spor at føde for tidligt, det må jeg sige. Synes det er rigtigt fornuftigt at vente til den ældste er skolealder eller deromkring, så hvis man føder for tidligt igen er han/hun stor nok til at klare mange ting selv og vil måske klare at mor er indlagt i en længere periode lidt bedre. Min ældste var 2 1/2 da han blev storebror og tænker det var for vovet ift hans alder (tal om skruk). Synes i hvert fald man skal tage sig sine forholdsregler 2. gang, man ved ikke hvordan kroppen vil reagere og der er ingen garantier. Men med så meget andet samtidig alt at vinde 🙂 Og hele tiden huske sig selv på at de fleste graviditeter går godt og hvis lægerne ikke kan finde en årsag er man statistisk set rigtigt godt stillet 2. gang. 

  Viser 14 indlæg - 1 til 14 (af 14 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.