Close
Log Ind Opret Bruger

Stå på hovedet, vending, sædefødsel, kejsersnit?!

 • Avatar
  Anonym
  23 august 2019, 08:30

  Nå så fik jeg den trælse besked at lillemanden vender med hovedet opad her ved 35+2 og jeg er nu blevet tilbudt vendingsforsøg om en uge. jeg frygter det mildest talt en smule 😳

  min jm sagde at jeg kunne prøve at stå på alle 4 med bagdelen i vejret mm og jeg har derfor googlet en masse “hjemmevendingsstillinger” som jeg skal til og igang med nu, i håb om at det får ham til at vende sig selv, eller måske bare hjælper med at forberede ham til på torsdag 🙏🏼🙏🏼

  Men mine tanker går stadig på om det overhovedet vil lykkedes 😳 jeg kan google succesraten til ca 50%, men Min veninde har 2 veninder som ved vendingsforsøg gik i fødsel og endte i AK 😳 hvilket jeg selvsagt ikke ønsker skal ske. Men hvad nu hvis det ikke lykkedes og jeg så skal tage stilling til om jeg vil føde i sædestilling, med risiko for AK eller om jeg vil have kejsersnit?

  Er virkelig i vildrede om alt det her, så alle historier, tanker og gode råd er mere end velkomne! ❤️🙏🏼

  Avatar
  Anonym
  23. august 2019 kl. 08:51

  Prøv at se om du kan finde en rebozo behandler i området der kan hjælpe . Jeg har ikke prøvet det men tænker et vendingsforsøg er en god ting at prøve i det mindste og hvis det ikke går er du jo lige vidt alligevel . 

   

  23. august 2019 kl. 23:33

  Med lillesøster blev det også konsteret ret sent, at hun sad op inde i maven. 

  Jeg var igennem 2 vendingsforsøg, der desværre ikke lykkedes. Det gjorde ondt ja, men jeg er glad for at jeg gav det forsøgene. 

  Jeg prøvede også alle mulige hjemmestillinger, akupunktur og rebozo, men intet lykkedes…. 

  Jeg var gentlig klar på en sædefødsel, men lyttede meget til lægerne, og da det viste sig, at hun havde den ene fod i bækkenet og den anden lidt op, var der for stort risiko for at hun ville brække det ene ben ved fødslen.

  Det blev derfor planlagt kejsersnit her. 

  Havde hun siddet solidt plantet med numsen i bækkenet, havde jeg tillid til lægerne, da de sagde at det ville de anbefale mig. 

  Held og lykke med det hele. 

  23. august 2019 kl. 23:47

  Min datter lå med numsen ned. Jeg fik to vendingsforsøg. De virkede ikke, hun rokkede sig ikke en millimeter, som lægen sagde. Jeg gik heldigvis ikke i fødsel. Men du skal forberede dig på at det er mega ubehageligt, for de maser virkelig til!! Og at du skal prøve at lade være med at stritte i mod. Men samtidig også sige stop, når nok er nok!

  Efter to vendingsforsøg, aftalte vi at hvis jeg gik i fødsel inden 39+4, så ville jeg forsøge sædefødsel. Men derefter ville det blive kejsersnit. Dette grundet min datters størrelse. Jeg gik i fødsel 5 timer før det planlagte kejsersnit og fik derfor et semi-akut kejsersnit. Det gik helt vildt godt. Jeg fik lov at se hende komme ud af min mave (de fjernede gardinet) og hun kom op til mig med det samme. Det var en virkelig god oplevelse, selvom jeg var (og stadig er) ked af ikke at kunne få lov at føde vaginalt.

  Du spørger bare hvis du har spørgsmål til vendingsforsøg eller ks

  24. august 2019 kl. 07:24

  Min datter blev vendt i uge 37. 

  Du får en sprøjte med noget medicin, som skal få livmoderen til at slappe af. Det er for at mindske risikoen for at gå i fødsel. 

  Jeg tog til hver en tid et planlagt kejsersnit fremfor sædefødsel. Jeg synes. risikoen for at der skulle ske noget med enten baby eller mig var for stor. 

  24. august 2019 kl. 08:43

  Jeg ville hellere vælger et stille og roligt planlagt KS, end et semubakut pga vendingsforsøg. 

  Avatar
  Anonym
  24. august 2019 kl. 09:00

  Puha, selvom jeg værdsætter alle erfaringer, så er det alligevel lidt hårdt at vågne og læse om flere mislykkede vendingsforsøg ???? men det er jo desværre meget muligt at det kan ske, at han ikke vender sig derinde. 

  Men trods alt dejligt at det er lykkedes for dig Greenie i uge 37. Var det i første forsøg?

  Jeg er nu gået igang med at vende mig op og ned i håb om at det kan vende ham op og ned ???????? Og så må jeg se hvad der sker efter forsøget på torsdag. 

  Ellers vil jeg også prøve at kontakte en rebozo behandler og forhøre mig hos dem. ????

  Avatar
  Anonym
  24. august 2019 kl. 09:37

  Kære TS

  Jeg forstår godt, hvis du blev lidt slået ud af beskeden om den lilles stilling. 

  Jeg har ikke selv prøvet et vendingsforsøg selvom mit barn også lå i underkropsstilling (det kunne jeg ikke pga komplikationer), men jeg ved, at det ikke må gøre ondt. Folk fortæller, at det kan være ubehageligt, og det kan være nødvendigt at benytte afslappende vejrtrækning. Men decideret smertefuldt må det ikke være! Så stoppes forsøget. Det er helt rigtigt, at man risikerer at skulle lave akut kejsersnit efter et vendingsforsøg (det er også derfor man venter med at lave det til man rammer terminsperioden), men det er uhyre sjældent! Jeg ville klart have taget imod vendingsforsøget, havde jeg haft muligheden.

  Jeg bliver også ked af at høre, at narrativet omkring “den farlige sædefødsel” stadig lever. Det er ikke mere farligt og risikabelt end et kejsersnit, hvis man er velvisiteret til at føde, når man ser på overall risiko. Den myte skal simpelthen aflives nu!

  Jeg fødte min søn i undekropsstilling, ganske spontant og naturligt kort før termin. En helt fantastisk oplevelse. Jeg tænker tit på hvor glad jeg er for, at jeg holdt fast i mit ønske. Ja, der er risiko for akut kejsersnit. Men det er i langt de fleste tilfælde et “stille og roligt”-akut kejsersnit pga manglende fremgang i fødslen. Det vil jeg til hver en tid personligt foretrække fremfor ikke selv at have haft muligheden for at opleve fødselskrafterne, og forberede både mig selv og barnet på overgangen.

  Jeg håber du har held med diverse øvelser, og hvis ikke, at den lille kan vendes. Og jeg ønsker dig en god (snarlig) fødselsdag uanset hvad du vælger 🙂 

  24. august 2019 kl. 09:52

  Her vågnede jeg en dag og syntes at lillesøsters hikke føltes anderledes. Jeg skulle til jordemoder samme dag og hun gav mig ret i, at hun lå med hovedet opad, så jeg fik en tid til vendingsforsøg dagen efter. 

  Jeg ankom til sygehuset og blev scannet og fik målt blodtryk. Derefter fik jeg noget medicin i låret som får livmoderen til at slappe af. Jeg skulle derefter over i et andet rum hvor jeg blev lagt på en plade og de vendte mig med hovedet lidt nedad. Derefter blev jeg bedt om at slappe af i hele kroppen og huske at trække vejret. Det er en smule angstprovokerende at det mosler sådan rundt med baby – for det gør de virkelig! Men det gjorde på intet tidspunkt ondt. Det var mere bare ubehageligt. Jeg lå som skrevet med hovedet lidt nedad og kunne derfor ikke se hvordan det foregik. De brugte 5min og scannede derefter for at se om hun lå ordentligt – og det gjorde hun. Derefter lå jeg i 20min og slappede af og blev derefter scannet igen inden vi kørte hjem. 

  Jeg fik lavet vendingsforsøg i 39+? og fødte ugen efter ???? 

  24. august 2019 kl. 13:02

  Jeg fik foretaget to vendingsforsøg, desværrre også uden held. Men jeg er super glad for, at jeg gjorde det. Det gjorde ikke ondt, var blot ubehageligt til tider. Lavede også øvelser hjemme og fik rebozo  

  Jeg fik så fremrykket planlagt kejsersnit grundet begyndende svangerskabsforgiftning, hvilket faktisk blev opdaget til det sidste vendingsforsøg. 

  24. august 2019 kl. 14:23

  KA87 skrev :

  Puha, selvom jeg værdsætter alle erfaringer, så er det alligevel lidt hårdt at vågne og læse om flere mislykkede vendingsforsøg ???? men det er jo desværre meget muligt at det kan ske, at han ikke vender sig derinde. 

  Men trods alt dejligt at det er lykkedes for dig Greenie i uge 37. Var det i første forsøg?

  Jeg er nu gået igang med at vende mig op og ned i håb om at det kan vende ham op og ned ???????? Og så må jeg se hvad der sker efter forsøget på torsdag. 

  Ellers vil jeg også prøve at kontakte en rebozo behandler og forhøre mig hos dem. ????

  Ja, hun blev vendt. Det tog obstetikeren tre forsøg, men det lykkes 🙂 altså, der var kun et vendingsforsøg, men han måtte dreje på hende tre gange 🙂 

  Der er iøvrigt forhøjet risiko for at babyer, der ligger uk, har noget med hofterne, så man bliver tilbudt en scanning, når baby er 3-4 uger gammel. Min datter havde en flad højre hofte og havde skinne på i seks uger.

  24. august 2019 kl. 14:51

  Min baby nummer to lå i tværleje, så altså ikke med numsen ned af men stadig ikke rigtigt. Jeg vendte hende selv ved at lave øvelser fra http://www.turningbaby.com

   

  Tillykke med baby og held og lykke med det hele ????

  24. august 2019 kl. 14:53

  Min datter lå også med numsen nedad. Det blev først opdaget da vandet gik, så jeg blev ikke tilbudt vendingsforsøg.

  Min skandingslæge listede parametrene op sådan her: du er ikke særlig stor, hun er rimelig, vi skal være ekstra opmærksomme, da der er afføring i fostervandet, der er 80{e68442b691b4152c8410fad6d1605ebf087d8028edac2ca7c77d2dce88b87d97} chance for at det bliver et akut kejsersnit. Hvis du meget gerne selv vil, så må du gerne prøve. Jeg valgte kejsersnit. 

  Kejsersnittet var meget stille og roligt, og jeg 'var med' hele vejen. Jeg tænker, at mange af dem, som føler sig helt væk under et kejsersnit er dem, som har haft veer i meget lang tid og allerede fået en del smertestillende ????‍♀️

  Hvis ikke det lykkedes med at vende baby, så ville jeg gå i tænkeboksen og tænke over, hvor meget det betyder for dig, selv at føde vaginalt. For mig betød det absolut ingen ting (og slet ikke ned de ricici som lægen listede op i mit tilfælde). Personligt ville jeg hellere vælge et roligt kejsersnit, end en hård fødsel, der ender i et akut kejsersnit. Men vi er alle forskellige, så lyt efter, hvad der er vigtigt for dig

  24. august 2019 kl. 17:13

  Jeg fik lavet et vellykket vendingsforsøg i uge 37. Det var lidt mærkeligt for der skal virkelig bruges nogle kræfter og der bliver trykket noget på maven. Men det gjorde nu ikke ondt. Jeg blev tjekket nogle gange om han havde vendt sig igen, men hovedet var stadig nedad. Jeg fødte i uge 42. Jeg ville tage imod vendingsforsøg. Hvis det er for voldsomt, kan de jo stoppe. Held og lykke med det hele! 

  24. august 2019 kl. 18:15

  Jeg er ked af at du skal være skræmt omkring vendinger. Vendinger er lige så forskellige som kvinder og babyer.  Men at det går galt er meget sjældent. Man kontrollerer babys hjertelyd før, under og efter. 

  Nogle gange er en vending “tung” og man må tage fat og ase en del. Mens man har kvinden med, naturligvis. Andre gange er det blid baby-hviskeri og den gravide opdager det faktisk ikke: Man holder lidt de rigtige steder og guider babyen i rigtig retning. 

  Kvinder som får en vellykket vending er SÅ lettede. Så selvfølgelig skal du tage imod det. Og det skader næppe at stå på hovedet inden – så står den lille måske knapt så fast. 😉

  Om du skal føde et barn i UK afhænger igen af dig og barnet. Din størrelse (som i højde), barnets størrelse og stilling og fødestedets erfaringer.

  Spørg dig selv hvad du ville gøre hvis du ikke var bange. 🙂 Og tag ikke sorgerne på forskud. Du behøver jo ikke selv vælge og stresse over valget. Tag anbefalingerne fra nogen der kender hele DIN situation og vil dig og barnet det bedste – altså din obstetriker. no

  Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 21 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.