Close
Log Ind Opret Bruger

spise Sushi imens du er gravid?

 • 6 februar 2020, 16:10

  Årh jeg er blevet inviteret ud og spise sushi på valentines dag med en flok veninder. Men høre en masse om det ikke er godt at spise under sin graviditet. Men sushi i DK er vel ikke som sådan rå fisk? Er der nogen som har spist det imens de er gravide. Jeg ved ikke om det er teorier eller om man faktisk helt skal holde sig fra det. Bare rart at høre, inden jeg siger Ja tak til invitationen 🙂 

  6. februar 2020 kl. 16:16

  Jeg har spist sushi, mens jeg er gravid. Det skal bare være lavet med fisk, som har været frosset i mere end 20 timer. For en sikkerheds skyld ville jeg dog undgå steder med buffet og måske også running, fordi man ikke ved, hvor længe det står udenfor køl. Du må heller ikke spise for meget rovfisk. ????

  6. februar 2020 kl. 16:23

  Tak! Det var ting jeg ikke lige vidste 🙂

  6. februar 2020 kl. 16:26

  Der skulle være regler om at fisk der anvendes til sushi i DK skal have været frosset ned inden tilberedning – så man kan fint spise sushi og jeg gjorde det selv for nylig mens jeg er gravid. Fisk er jo også rigtig sundt. Bare husk at tun ikke er godt (tungmetaller) og mener også at man advarer imod stort indtag af østersølaks – det skal helst ikke overgå 125 g. om måneden. Jeg ved dog ikke helt hvilken laks der er tale om når jeg ser noget laks jeg ikke selv har købt, så holder mit indtag af laks lidt nede. Jeg ville nok også holde mig fra buffetter og running sushi, medmindre det er et "ordentligt" sted, det kan jo have stået ude/kørt rundt i meget lang tid.

  6. februar 2020 kl. 16:32

  Tak ! Det gør det det nemmere med mere viden omkring det. Rart at høre 🙂

  Avatar
  evp
  6. februar 2020 kl. 18:51

  I USA fraråder man gravide at spise sushi, på grund af risikoen ved at spise rå fisk. Men i Danmark er reglerne heldigvis meget klare på området, så du risikerer ikke at blive syg af at spise sushi.
  De 125 gram laks svarer desuden til en god laksebøf, så du kan sagtens spise nogle nigiri med laks, uden dårlig samvittighed. Og du må spise tun i en mængde svarende til en dåse tun om ugen, så der må du også gerne være lidt med.

  6. februar 2020 kl. 20:08

  Tak ! surprise

  6. februar 2020 kl. 23:23

  Du må som ovenstående skriver gerne spise en dåse tun om ugen. Du bør dog undgå at spise fersk tun, haj og gedde. Du kan læse mere her; 

  https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/graviditet/gode-raad/kost-og-graviditet/

  Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.