Close
Log Ind Opret Bruger

Sove igennem om natten??

 • Avatar
  Anonym
  26 maj 2009, 19:13

  Hej derude.

  Vi har et soveproblem!

  Vi har en dreng på 2 uger, som ikke sover særlig godt igennem om natten. Vi sørger for at holde ham godt kørende om aftenen, så han får brandt noget energi af inden natten. Så ligger vi ham i seng omkring kl 22 el. 23 og så sover han kun til kl 24 eller 1, herefter kan han være vågen i flere timer, uden at man kan få ham til at sove. Det er jo ikke fordi der er noget galt med at han er vågen, men når han er det, møffer han bare rundt, så det ikke er til at sove. Vi er ved at blive skøre i hovedet af at vi ikke kan søvn. Er der nogen der har nogle gode råd vi kan prøve??

  Håber virkelig der er nogen der kan nogle mirakel-tricks!

  26. maj 2009 kl. 21:38

  Har i prøvet at svøbe ham? eller give ham sut?

  Avatar
  Anonym
  26. maj 2009 kl. 22:15

   …kan du vist ikke forvente at han sover igennem endnu 🙂 

  Kunne det tænkes at han vågner fordi han er sulten? I starten spiser de små jo ret ofte, så det kunne være en mulighed.Der ud over tager det for nogle babyer noget tid, før de rigtig finder en søvn rytme.

  Hvad sover han i? Lift eller vugge er klart at foretrække, da de små føler tryghed i at være tæt omsluttet, hvis du forstår hvad jeg mener?

  Min egen søn sov også vildt dårligt de første måneder, og det er da træls, men det bliver bedre med tiden.

  Mange hilsner

  HeidiP

  27. maj 2009 kl. 09:19

  2 uger?? Der er der vist ingen børn, der sover igennem…  Den først måned (i hvert fald) er der ingen forskel på nat og dag for sådan nogle små babyer. Jeg synes ikke I skal køre den lille fyr træt, men lade ham sove, når han vil og lige så længe han vil. Og husk selv at sove, når han gør det, så I ikke går fuldstændig kolde. En baby på 2 uger sover jo i virkeligheden noget der ligner 16-20 timer i døgnet, det er bare ikke ret sammenhængende.

  Først omkring 6-8 måneder kan man begynde at forvente at nogle børn sover igennem (mine har fx ventet til 12 mdr). Og det er een af grundende til at man har barsel og ikke kan en masse andet end sidde ved baby. Man er træææt og brugt. Husk at sove, når I kan, pyt med at det roder lidt eller opvasken står en dag. Det er så vigtigt for alles skyld at I er nogenlunde udhvilede 🙂

  27. maj 2009 kl. 16:14

  Jo mere det lille barn får lov at sove i løbet af dagen, jo bedre sover det om natten. Et barn har brug for søvn for at udskille vækst hormoner, så de skal endelige ikke holdes vågen. de skal bare spise tit og sove tit 🙂

  Mht at sove igennem, så er vi vildt heldige fordi min søn på 11 uger er begyndt at sove igennem de sidste 2 uger. Det er vist sjældent de gør det så tidligt, så forvent det ikke i den nærmeste fremtid, men bliv positiv overrasket hvis det sker.

  Vi brugte også at svøbe ham da han var helt lille….lidt som et kræmmerhus i hans dyne (dynebetræk når der er varmt). det giver den ro og de skal ikke forholde sig til kroppen og alle de bevægelser den kan lave.

  Held og lykke 🙂

  28. maj 2009 kl. 09:42

  Søvn avler søvn..så det med at holde at barn vågen MÅ man  altså ikke..de følger deres egen rytme og når de vil sove så sover de og ellers er de vågne..

  Du kan IKKE forvente et barn sover igennem før det er 1 år gammel ca.. Men du kan være heldig at få et barn der gør det tidligere:-)

  At sove igennem er ca fra kl 24-06. Så det er f.eks ikke at sove fra 20-07 eller lign.

  Dit barn har igenn rytme endnu og det kan slet ikke forventes før ca 3 mdrs alderen. Man kan prøve at få det indkørt men det er ikke sikkert det vil du for lige netop dit barn.

  Og ja, er du sikker på dit barn ikke er sulten? For små børn spiser jo gerne det meste af aftenen netop for at kunne fylde sig nok til natten.

  29. maj 2009 kl. 17:14

  ….begyndte først at sove igennem da han var ca. 8 måneder, og det kom helt af sig selv. Indtil han var ca. 4 måneder fik han mad hver 3. time OGSÅ om natten. Herefter fik han ca. mad hver 4. time. Da han begyndte at få mere og mere fast føde, begyndte han af sig selv at sove igennem om natten, men det var altså først da han var ca. 8 måneder, at han fik en fast rytme med hensyn til lure om dagen og at sove hele natten. Når din dreng ikke er mere end 2 uger gammel, kan hans mave ikke rumme så meget mad af gangen, og han skal derfor spise ofte for at få det han har brug for. Så du kan slet ikke forvente, at han sover igennem, når han ikke er ældre. Det er rigtig hårdt ikke at få sin nattesøvn, men sådan er det at få børn

   

  Avatar
  Anonym
  29. maj 2009 kl. 20:18

  en gylden regel, at en nyfødt maks. må være vågen 2 timer ad gangen – det har vi begge gange praktiseret herhjemme, og det har fungeret rigtigt godt. Vores datter sov igennem (10 timer) da hun var 8 uger, mens sønnike var 5 uger da han sov ligeså længe, så vi har været heldige.

  Vi har i øvrigt også brugt svøb, som jeg så en anden nævnte.

  Men de andre har helt ret, man må ikke forvente noget så tidligt, men man kan jo prøve at skabe rammerne

  Avatar
  Anonym
  29. maj 2009 kl. 23:04

  med søvn avler søvn… Og svøb er rigtig godt når han skal falde til ro. Synes dog også at en stor stofble duer helt fint til det.

  Og så en lille tilføjelse, så har der været fint mønster/rytme i det hele her. Lukas er 4 uger og har sovet igennem (ca 22-04) de sidste 2 uger. så det KAN lade sig gøre, men vi er dælme også heldige. Det kom dog først her da SP sagde at vi sq lade ham følge sin egen rytme 100{389cf02fbea2e7fabe37d81068be42ef52925893cbd0fafba30fb1819ef437c5} og ikke længere vække ham når han sq ammes. (fik vi besked på af JM på patienthotellet)

  31. maj 2009 kl. 17:53

  tror det fordi han får for lidt søvn. prøv læs bogen "sov igennem uden gråd" der står så meget og den er så+ god. men han er jo heller ikk særlig  gammel:)

  Avatar
  Anonym
  3. juni 2009 kl. 21:49

  Stort tillykke med jeres lille dreng….

  Jeg vil bare stemme i!!! Der er nok ikke meget du kan gøre lige nu….

  Et så lille barn spiser jo gerne ca hver 3. time og der går (for de flestes tilfælde) lang tid før behovet for mad om natten forsvinder….

  Men det er jo ingen skade til at allerede starte nu, med at vise ham at der er forskel på dag og nat -altså ikke tænde lys, kun lave det mest nødvendige, tale meget stille eller slet ikke…

  De første mange uger kørte vi en helt fast rutine hvor Oscar faldt i søvn på sofaen omkring kl 20, kl 21 gik jeg i seng og så blev Mads oppe indtil han vågnede et par timer eller tre senere, så sørgede han for at skifte ham og give ham nattøj på inden han kom ind og vækkede mig så jeg kunne amme ham…

  Min pointe er at I skal finde en måde og en rytme som passer jer og mit bedste råd er at indstille jer på at jeres lille søn bestemmer og at I bliver nødt til at følge ham længe endnu….

  Jeg tænker faktisk tilbage på de stille stunder jeg havde sammen med Oscar, når jeg ammede ham om natten og bliver helt varm om hjertet, det var noget helt specielt fordi det var som om der kun fandtes ham og mig og jeg var bare så meget tilstede i nu’et…

  Oscar er 10 mdr nu og nu er der endelig begyndt at være nætter hvor han sover hele natten, men der er flere hvor han vågner 1-2 gange og lige skal nusses lidt…. Nu nyder jeg det ikke så meget men accepterer det!

   

  6. juli 2009 kl. 12:55

  Vores dreng var også altid meget vågen om natten indtil han var ca. 2 mdr gammel.. Og det er rigtig hårdt..

  Men mit bedste råd er at sove når han sover.. Så lad hjem være hjem.. Og sov.. 🙂

  Viser 12 indlæg - 1 til 12 (af 12 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.