Close
Log Ind Opret Bruger

Søvnproblemer!?

 • 26 november 2012, 14:41

   Hej! 
  Min lille datter blev født 2 måneder for tidiligt, her den 27-07. Den første måned sov hun konstant og hun måtte vækkes hver gang hun skulle have mad, ellers sprang hun måltider over.

  Men da den måned var overstået var det så også slut med søvnen! Hun nægtede at sove i sin egen seng, og jeg måtte vugge hende i søvn i mine arme, for at hun faldt til ro, og det kunne også tage en god rum tid og hun græd og græd og græd og ville ikke overgive sig til søvnen!

  Efter 2 måneder kunne jeg ikke længere amme, da mælkeproduktionen pludselig stoppede 🙁 Hun gik fra at hun bare ikke ville sove, til at hun begyndte at blive meget urolig og græd rigtig meget!

  Da vi så kom til 3 månedes alderen måtte jeg stadig vugge hende i søvn i armene for at hun faldt til ro, men fik afvide at sp at det måtte jeg ikke længere og hun skulle lære at sove i sin egen seng. Og hold da op en kamp jeg havde med hende!! Hun var så pvejs og græd og hun kunne bare ikke trøstes igen! Det var super hårdt og jeg ville aldrig have kunnet klare det uden mine forældre! 

  Nu bliver hun 4 måneder i morgen, og nu kan hun heldigvis godt falde i søvn i sin egen seng, men hun sover kun ca. 30 min af gangen, og om natten sover hun mellem 2,5 – 3 timer af gangen.. Er der andre der har problemer med at de små ikke vil sove, eller har nogle erfaringer med hvordan jeg kan få hende til at sove bedre, og mindske hendes gråd? Det er ikke til at bære at hun er så ked, og kan ikke lade være at føle det er min skyld, fordi jeg kun syntes at hører at alle andres børn er så nemme, og glade og sover hele tiden. Det får mig til at føle at jeg gør noget forkert, og det er meget frustrerende! 🙁 Er der nogen af jer andre der har samme oplevelse med jeres små pus at de er meget urolige, og nogle gange ikke til at trøste, og hvad gjorde i for at hjælpe dem?? 

  Avatar
  Anonym
  26. november 2012 kl. 14:50

  Årh hvor jeg føler med dig! Desværre har jeg ikke noget fantastisk råd, men har selv oplevet noget af det samme.. Min søn har altid sovet rigtig dårligt og stadig nu hvor han er halvandet år vågner han stadig minimum 5-6 gange om natten. Og kan slet ikke sove i sin egen seng, faktisk sovet han bedst hvis han ligger oven på mig, så det er ikke meget ordenligt søvn det blivet til.. Jeg har også følt mig helt hjælpeløs og tænkt hvad jeg dog har gjort forkert.. Men min store datter sov igennem fra hun var 3 mrd og jeg har gjort på præcis samme måde denne gang. Så det handler nok bare om at børn er forskellige. Så hold ud og tænk på at du ikke er den eneste der har problemer med at få de små til at sove, og at det bliver bedre med tiden. Held og lykke 🙂

  26. november 2012 kl. 19:42

   Øv øv din stakkel! Ja, det ikke altid lige let med de små pus! Men håber da for dig at han snart giver dig lidt søvn 🙂 Men ja okay, jeg statser på det bare er en fase hun lige skal igennem, men man tør ikke rigtig håbe på det 😉 
  Tak fordi du gav dig tid til at læse og svare 🙂 Held og lykke til dig også med din søn! :))

  26. november 2012 kl. 20:15

  Hej
  Jeg har ingen erfaring med det endnu, men jeg vil bare ønske dig al mulig held og lykke og rolig nattesøvn fremover!
  Knus!!

  27. november 2012 kl. 16:17

  Jo tak 🙂 Jeg håber på det bedste  

  27. november 2012 kl. 16:46

  Når det kun er om dage, så behøver det ikke, at være et "for tidligt født" problem, men mere et helt almindeligt problem for små babyer. Deres søvncyklus er nemlig sådan, at ca. hver 30-45 minutter, så kommer de op i den helt lette søvn og vågner, hvis man ikke hjælper dem til at sove videre. Man kan – med ugers træning – lære baby at sove videre af sig selv. Det man skal gøre er, at være klar og lidt før baby plejer at vågne, så vugger man vognen, går en tur på ca 10 minutter eller lignende, som hjælper baby ned i den dybe søvn igen. Nogle dage vil det lykkedes og andre ikke. Men over tid skulle det gerne hjælpe baby til at vide, at det er meningen, at man sover vidre og ikke skal vågne.

  Hvis der ellers er problemer med søvnen, så er der nogle for tidligt fødte, som har stor gavn af en kugle-dyne – prøv at google det.

  Maj-Britt

  27. november 2012 kl. 18:17

   Hun er 2 måneder for tidlig født, så det er ikke kun et par dage 🙂 
  Men mange tak for dit svar! Det vil jeg helt sikkert prøve, og se om jeg kan få det til at virke på hende! 😉 

  27. november 2012 kl. 18:33

  Det var min store pige næsten også (se min ticker), men hun har altså aldrig haft nogle tegn på for tidlig fødsel – hun havde dog også en periode, hvor hun kun sov 45 minutter af gangen om dagen. Det har lillesøster også haft (bare kun 30 min) og hun var født til tiden – det er helt normalt. Så bare fordi et barn er for tidligt født er alle problemer ikke knyttet dertil, nogle gange er det bare helt almindelige babyproblemer 

  Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.