Close
Log Ind Opret Bruger

Hvordan skal jeg hjælpe min kæreste?

 • 14 oktober 2018, 21:57

  Hej 

  Min søn er 7,5 uge, og jeg er meget alene med ham da min kæreste arbejder på meget forskellige tidpunkter, nogle gange (6-16) og andre gange (15-22.15) og jeg havde svært ved at tyde min søns signaler når han græd i starten, men synes jeg er blevet meget bedre til det nu hvor jeg har været så meget sammen med ham. Problemet er at jeg er lidt i tvivl om min kæreste måske har fået en fødselsdepression, for når han har fri prøver han at have så mange “projekter” som muligt, tænker det er for at undgå vores søn. Når han så endelig tager vores søn (hvis jeg skal i bad) så skriger han utrøsteligt og min kæreste har rigtig svært ved at tyde hans signaler og det ender ud i at jeg efter skrig i 15-30 min uden stop blander mig og kommentere på hvad min kæreste skal gøre anderledes. Han bliver sur og gider ikke at høre efter. Han bliver ved med at sige at vores søn ikke kan lide ham fordi han skriger næsten hver gang han er hos ham, og stopper når han kommer over til mig.  Mit moderhjerte kan virkelig ikke holde til at høre min søn være så ulykkelig når han er ved sin far, så det ender med at jeg helst ikke vil lade min kæreste have ham. Min kæreste føler sig uduelig som far og kæreste, han siger jeg ikke har tid til ham mere. Er mega frustreret og ved ikke hvordan jeg skal hjælpe min kæreste? Har i nogle råd? Vi skal begge  snakke med sundhedsplejersken om 1,5 uge, tænker at det måske er godt at vende det med hende?

  Jeg føler også at jeg elsker min søn mere end min kæreste gør.. 

  hilsen en frustreret førstegangsmor  

  14. oktober 2018 kl. 22:23

  Sådan havde min mand det også. 

  Og jeg kan da godt forstå dem – det må da være top frustrerende ikke at kunne læse og trøste sit barn. Men så snart barnet kommer over til mor er alt godt! 

  Men se på det som – I skal nå det samme afstand, du har en speedbåd hvor din kæreste har en robåd. I og med at du går med jeres barn derhjemme 24/7. 

  Min mand og jeg lavede den aftale, at så vidt muligt så havde han vores datter når hun var glad (efter en god lur og amning) og når der blev det mindste kvæk tog jeg hende, med mindre han havde overskud til hende. På den måde fik han succesoplevelser og fik en meget bedre tilknytning til hende. Samtidig var jeg meget opmærksom på, at rose ham for alt det han gjorde godt for at styrke hans selvtillid. 

  Mig vupti så vendte det hele – hun kom ud af sin periode hvor hun var ret meget ked af det, og han fandt ud af hvad der virker for ham. Før blev han frustreret over at han kunne prøve at gøre som jeg gjorde, uden at det virkede. Men vi er jo forskellige så de mænd der, skal finde deres egne måder. 

   

  Nu er hun 4 måneder og så nem! Men mand elsker hende (har han naturligvis altid gjort) han kan rumme hende, læse hendes signaler og trøste hende! Han elsker at gå tur i barnevognen med hende selv, også selvom hun ikke skal sove ???? 

  Det er en periode – støt din kæreste og hjælp ham gennem den. Jeg tror virkeligt det kan være svært for de mænd, nu når de ikke går med barnet 24/7. Og for pokker ikke fortæl hvad han gør forkert og hvad han bør gøre, men samarbejd med ham om at finde hvad der virker for ham ????

  14. oktober 2018 kl. 22:23

  Åh, det er så svært som nybagt mor og så ovenikøbet have en kæreste, som ikke er til nogen hjælp.  Selvom han prøver. Nogle mænd har altså bare ikke håndelaget samt fornemmelsen for babyer, og din kæreste lyder som én i denne kategori. 

  Min egen er lige sådan. Han har siden vi fik børn, ikke haft den store interesse i mig (jeg har jo ikke så meget overskud til ham som tidligere) og endnu mindre i børnene. Han benytter sig også af den dér eskapisme og har også været meget kortluntet. Jeg synes dog, det er meget tidligt, at din kæreste reagerer sådan, som du beskriver. Jeg tænker ikke, han har en depression – tænker bare, at han er én af mange mænd, som agerer netop sådan, når der kommer en lille baby. Jeg tror, det er svært at rette op på (tro mig, jeg har prøvet). Jeg har to børn, og min kæreste og jeg bor nu hver for sig, så nu kan fortsætte sit liv med fodbold, arbejde og middage ude. Det er langt nemmere for mig at være alene med vores to børn i stedet for at have en sur uhyggespredende mand og far gående herhjemme. Du skal ikke have dårlig samvittighed over at elske dit barn mere end du elsker din kæreste. Tænker, dit barn har mere brug for dig, end din kæreste har (baby vs. voksen), så helt basalt virker det naturligt at elske sådan et lille menneske frem for kæresten, der så ovenikøbet heller kan bidrage med så meget (godt?)… han vælger jo også Jer fra bevidst med alle sine projekter…

  Jeg lyder (og er??) måske følelseskold, men jeg har bare været alt det dér igennem, og for mig er det indlysende, at jeg selvfølgelig elsker mine børn mere end min kæreste, og jeg tror, du skal forberede dig på en kamp, hvor du også skal gå på mange kompromiser med ham som far/kæreste. Og så har I kun ét barn. Jeg tror, det bliver meget problematisk med et forhold med ham, hvis der kommer ét barn til, hvilket vel er det de fleste kvinder drømmer om: at få to eller flere børn. 

  Undskylder for mit totale lyseslukker indlæg, men det lyder bare så genkendeligt, at jeg vil råde dig til at fokusere på din lille dejlige baby og dig selv. Det kan selvfølgelig også være, jeg totalt tager fejl…det håber jeg.

  Held og lykke 

   

  14. oktober 2018 kl. 23:05

  Ja, det er en rigtig god ide (en nødvendighed, vil jeg sige), at I får noget hjælp af jeres sundhedsplejerske. Din kæreste gør ikke noget “forkert” og det er ikke fordi “”baby ikke lan lide ham” men selvfølgelig kan ingen af jer forvente, at jeres barn kender ham, når han investerer så lidt tid sammen med det. Det bliver en ond spiral, for hvordan skulle han lære at afkode behov?

  Så selvfølgelig foretrækker baby dig – det er jo dig det kender. Timer lagt i samværd og nærvær kommer jo retur – det handler ikke om “mor kontra far”. Han er nødt til at komme mere på banen, og du er nødt til at lade ham. Hvor hammer svært det end er, signalerer du desværre også til både fat og baby, at du er nødt til at overtage, fordi far ikke er god nok. Få en rigtig god snak med sundhedsplejersken og med hinanden, ellers bliver det rigtig hårdt fremadrettet. 

  15. oktober 2018 kl. 06:09

  Din kæreste lyder nu ret normal i mine øjne.

  Tror det vigtigste er at i snakker sammen om at lægge en plan for hvordan og hvornår han kan hjælpe der støtter op om sådan som han godt kunne tænke sig at være for jeres barn samtidig med din viden du har om barnet. Både hvad skal han gøre og en plan for hvordan i gør tingene hvis det ikke fungerer. Gør det ikke i situationen men på forhånd aftal det. Måske også aftal et eks antal min barnet må være ked af det i før plan B træder i kraft. Og ros din kæreste for at prøve. Og ja man elsker sig barn mere end sin kæreste – helt naturligt. Vi har da ofte joket med at kæresten ryger i svinget hvis man skulle vælge og det gælder altså for os begge. 

  Og ja kan da godt forstå at han prøver at lave andre projekter når han kommer hjem – han lykkedes jo indtil videre ikke med far opgaven og det er da ikke særlig fedt at komme hjem og føle sig som et nederlag og du sørger for at pointere det for ham, så lykkedes han jo aldrig og ja ofte som mor i barsels perioden kender man barnet bedre men det må man altså prøve at ligge lidt på hylden 

  15. oktober 2018 kl. 09:55

  Læs sammen dette blog-indlæg: http://karmamilli.dk/forstaa-din-babys-graad-med-det-universelle-hemmelige/

  og se det tilhørende indslag fra Go' Morgen Danmark: http://common.tv2.dk/mpx/?guid=gobabyrija

  Det gjorde underværker for mig og min mand ift. at forstå babys gråd! Du har sandsynligvis allerede forstået budskabet fra din baby helt underbevidst, fordi du netop går sammen med baby dagen lang, men det er ikke sikkert, at din mand har nået at opfange det endnu. Og selv, hvis man instinktivt kender sin babys udtryk, så kan man lære meget ved at se de 5 minutters indslag 🙂 Uanset hvad, så er det fascinerende – og det virker! I hvert fald de første tre måneder om ikke andet.

  Og så, som nogle af de andre nævner, så prøv at lade være med at rette for meget på din mand. Baby græder, så det kan høres, men er farens indvendige "gråd" ikke næsten lige så ubærlig? 😉 Jeg synes, det var et godt råd om at give farmand baby, når den er glad, så de kan få opbygget et positivt forhold som det primære. Så er forhindringerne nemmere at overkomme 🙂 Og godt at I husker at drøfte det med sundhedsplejersken.

  15. oktober 2018 kl. 12:10

  Ammer du?

  Babyer er jo "kloge", så din baby ved, at det er dig som har maden = overlevelse (hvis du altså ammer). Så måske græder din søn, når han ikke er hos dig, fordi han er utryg over ikke at vide, "hvor maden er".

  Rigtig god idé at lade din kæreste have din søn, når han (baby) er veludhvilet og mæt, så de kan få nogle gode studer sammen. Og prøv evt. at være sammen om baby, så han stadig kan se og lugte dig, men hvor det er far, som holder, nusser, pusler, leger mv.

  Måske ville det også være en god idé, at du tager jeres søn så snart han bliver ked af det, så han ved at I forstår, at han savner sin trygge "mad"-base. Når han ved, at I forstår ham, kan I stille og roligt lade der gå lidt tid (start med 1 minut eller 2), inden du får ham over. På den måde får baby tillid til, at I forstår hans signaler og at I agerer på dem.

  Hvis du ammer, må din kæreste lære at forstå og acceptere, at du bare er den vigtigste person for din søn i og med at du har maden. Det handler ikke om, at jeres søn ikke kan lide sin far. Jeres søn er stadig "ny i verden" og har mest af alt brug for tryghed, – og for ham er tryghed måske at vide, at "maden" er indenfor rækkevidde.

  ….og der kommer formentlig også et tidspunkt hvor far bliver det helt store hit, og jeres søn helst vil være sammen med sin far, når han er hjemme…. og hvor du bliver uinteressant, fordi du "jo er der hele tiden". Og den kamel kan altså også være lidt svær for mor-hjertet at sluge ;-).

  15. oktober 2018 kl. 12:18

  lbt1 skrev :

  Ammer du?

  Babyer er jo "kloge", så din baby ved, at det er dig som har maden = overlevelse (hvis du altså ammer). Så måske græder din søn, når han ikke er hos dig, fordi han er utryg over ikke at vide, "hvor maden er".

  Rigtig god idé at lade din kæreste have din søn, når han (baby) er veludhvilet og mæt, så de kan få nogle gode studer sammen. Og prøv evt. at være sammen om baby, så han stadig kan se og lugte dig, men hvor det er far, som holder, nusser, pusler, leger mv.

  Måske ville det også være en god idé, at du tager jeres søn så snart han bliver ked af det, så han ved at I forstår, at han savner sin trygge "mad"-base. Når han ved, at I forstår ham, kan I stille og roligt lade der gå lidt tid (start med 1 minut eller 2), inden du får ham over. På den måde får baby tillid til, at I forstår hans signaler og at I agerer på dem.

  Hvis du ammer, må din kæreste lære at forstå og acceptere, at du bare er den vigtigste person for din søn i og med at du har maden. Det handler ikke om, at jeres søn ikke kan lide sin far. Jeres søn er stadig "ny i verden" og har mest af alt brug for tryghed, – og for ham er tryghed måske at vide, at "maden" er indenfor rækkevidde.

  ….og der kommer formentlig også et tidspunkt hvor far bliver det helt store hit, og jeres søn helst vil være sammen med sin far, når han er hjemme…. og hvor du bliver uinteressant, fordi du "jo er der hele tiden". Og den kamel kan altså også være lidt svær for mor-hjertet at sluge ;-).

  Ja jeg ammer, som måske du har ret i det du skriver. ????

  15. oktober 2018 kl. 12:24

  LindaBTP skrev :

  Læs sammen dette blog-indlæg: http://karmamilli.dk/forstaa-din-babys-graad-med-det-universelle-hemmelige/

  og se det tilhørende indslag fra Go' Morgen Danmark: http://common.tv2.dk/mpx/?guid=gobabyrija

  Det gjorde underværker for mig og min mand ift. at forstå babys gråd! Du har sandsynligvis allerede forstået budskabet fra din baby helt underbevidst, fordi du netop går sammen med baby dagen lang, men det er ikke sikkert, at din mand har nået at opfange det endnu. Og selv, hvis man instinktivt kender sin babys udtryk, så kan man lære meget ved at se de 5 minutters indslag 🙂 Uanset hvad, så er det fascinerende – og det virker! I hvert fald de første tre måneder om ikke andet.

  Og så, som nogle af de andre nævner, så prøv at lade være med at rette for meget på din mand. Baby græder, så det kan høres, men er farens indvendige "gråd" ikke næsten lige så ubærlig? 😉 Jeg synes, det var et godt råd om at give farmand baby, når den er glad, så de kan få opbygget et positivt forhold som det primære. Så er forhindringerne nemmere at overkomme 🙂 Og godt at I husker at drøfte det med sundhedsplejersken.

  Jeg er imponeret. Jeg ville ønske jeg havde læst og set dette meget før. Det er virkelig noget der kan hjælpe os og især min kæreste. Så kan vi også nemmere finde ud af hvad baby vil når vi står begge og prøver at få min søn til at være tilfreds. Jeg tænker jeg vil dele den med min mødregruppe, for alle skal da have denne viden. Tak for hjælpen med at dele dette ???????????????????? vil vise det til min kæreste når han kommer hjem fra arbejde ???? har du andre gode fif? Fx til at få baby til at sove om aftenen når han er overtræt? ????

  Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.