Close
Log Ind Opret Bruger

hvad skal man gøre for at blive undersøgt?

 • 23 september 2006, 16:28

  hej allesammen

  jeg er ret nu herinde, så jeg ville lige høre om hvad man skal gøre for at få sin sædkvalitet undersøgt og hvis nu min kone også skal undersøges for at se om hun kan give “ordentlige” æg.

  Hvor er det så henne man bliver undersøgt?

  er det samme sted?

  skal man have en henvisning fra sin læge?

  er der et bestemt antal måneder man skal have prøvet at blive gravide?

  jeg synes der er mange der er prøvet at blive gravide på den “normale” måde i over 18 måneder, men kunne man ikke i princippet have “undgået” det ved at få sådan en test noget før.

  hvis der er nogle der kan forklare hvad PCA og hmm var det IVF det hed? 😉

  så ville jeg blive meget glad. ;-D

  Det er jo lidt svært at følge med i jeres indlæg når alle de forkortelser er med (hm)

  så hvis der en der har tid og lyst , så må du meget gerne skrive en oversættelse

  mange hilsner fra kristian

  p.s held og lykke til jer alle sammen og håber i får held med projet baby

  25. september 2006 kl. 15:25

  Hej Kristian

  I skal starte med at kontakte jeres læge, hvad enten i bruger den sammen eller hver sin. De fleste læger vil sige at i skal have prøvet på egen hånd uden nogen form for prævention i minimun 12 måneder før de vil begynde de indledende undersøgelser. Men hvis i har på fornemmelsen der er noget galt, og måske kan komme med et konkret bud, f.eks. PCOS så sig det til lægen, måske i så kan komme hurtugere til.

  Din prøve er ganske enkel, du skal bare lave en aflevering på en klinik, hvor de så kan se hvor god din kvalitet er.

  Din kærestes undersøgelser kan så være mere krævende. Lægen vil sandsynligvis starte med at se hende til en gynækologisk undersøgelse og tage blodprøver for at se hvordan hormonbalancen ser ud. Det var ihvertfald det vi var igennem, ved blodprøven kunne de se at jeg havde for mange mandlige hormoner, så henviste mig derfor direkte til en speciallæge i gynækologi for yderligere undersøgelser.

  Da jeg langt om længe fik tid der, kunne en enkelt scanning (foregår igennem skeden) afgøre at jeg har det der hedder pcos. Det vil sige at jeg har for mange cyster i ægstokkene som er medvirkende til det forhøjede antal af mandlige hormoner. Samtidig bevirker det insulinniveauet, så man kan næsten sige at jeg halvvejs har sukkersyge. Alt dette gør at jeg ikke har normale cykluser ligesom andre, og derfor har været ved at blive gravid på egen hånd. På http://www.pco-info.dk står der en masse omkring dette.

  Angående alle de forkortede untryk som IUI og IVF så prøv at søge på nettet, der findes en masse gode forklaringer, prøv evt på http://www.trianglen.dk de har nogle gode forklaringer på alle metoderne for kunstig befrugtning, insemination osv.

  Håber det var en lille hjælp, og husk at i bare skal presse på når i ringer til lægen. En stor del af dem trak den gerne 3 år inden de vil se jer til undersøgelser, men bare klø på, ventetiden er lang nok igennem resten af systemet.

  Håber du fik lidt svar på dine spørgsmål?!

  Mange hilsner med håb om at det også lykkes for jer i den nærmeste fremtid

  Muuser

  Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.