Close
Log Ind Opret Bruger

Sårbar gravid- Hvidovre tid i uge 20?!?

 • 30 juni 2023, 09:47

  Jeg er andengangsgravid 12+6. Jeg var første gang i team Sårbar Gravid på Hvidovres Familieambulatorium. Jeg havde min første jordemodertid i uge 13. Denne gang skal jeg også derud, men mit behov er mindre og jeg er mere rolig. Dog har jeg glædet mig til det, fordi det er en god og behagelig oplevelse, som giver ro.

  Jeg ringer derfor derud og spørger, hvornår jeg får tid. I midt august, siger de?! Så i uge 20 ca. Dermed ikke anderledes end “normalt”. Jeg er målløs! Egentlig ikke på egne vegne…eller jo jeg ville også gerne have en tidligere tid…men mest for andre med større behov/flere problemer. Havde det været i min første graviditet, havde jeg vitterligt fået et sammenbrud af angst. Er det her seriøst, hvad de tilbyder udsatte mødre?! Hvorfor får man ikke et privat tilbud i stedet? Føler virkelig med andre, der er har det svært og har brug for den ekstra støtte.
  Jeg må nu i stedet tale med min læge om mine belymringer og overvejer at klage/skrive til nogen.

  Er der andre med termin i januar, der er henvist dertil og også rammes af sommerferien?

  30. juni 2023 kl. 09:54

  Jeg har lige født, dog på Roskilde og har været tilknyttet deres sårbar team der. Jeg havde først min første tid i uge 18. Jeg er også anden gang fødende men var ikke tilknyttet det team i min første graviditet. For mig lyder det meget normalt at JM først kommer ind i billedet der og man så bruger egen læge ind til da. Synes det er det samme billede andre i min termins gruppe har givet udtryk for, altså dem som var været tilknyttet til de sårbar teams.

  30. juni 2023 kl. 10:08

  Havde du et godt forløb i Roskilde?

  Det er også helt normalt med første tid i uge 18-21 ca., men det team burde tilbyde flere og tidligere. Som jeg også fik sidst. Jeg er selv tilknyttet pga psykisk diagnose (omend ikke så problematisk i dag), fertilitetsbehandling og kroniske smerter. Føler mig ressourcestærk. Så jeg tænker lidt på andre, der har langt større problemer. Min veninde mistede sit første barn og havde hun først fået tid i uge 20, var hun da brudt helt sammen.
  Nogle er jo også henvist pga stofmisbrug, vold i familien…problematikker, som kræver høj grad af vejledning…og endda overvågning…det er godt nok trist, at de ikke får tidlig hjælp.

   

  30. juni 2023 kl. 10:21

  Altså det er jo nok ikke alle der bliver ramt på samme måde og hvis man har et større behov bliver man også tilbudt på et højere niveau, der er jo forskellige niveauer af udvidet. Jeg selv er på trin 3 tror jeg det er og fik min første jordmoder tid 14+6 hvilket jeg synes var virkelig tidligt, det havde jeg slet ikke regnet med. Jeg er blevet tilbudt ekstra tid i uge 22 og er indtil videre godt tilfreds med dem på Hvidovre. Synes allerede det er langt mere trygt end i min første hvor jeg på det her tidspunkt var tilknyttet Roskilde. Jeg er også blevet tilbudt ekstra scanninger i uge 28 og 34, men om det er udvidet eller enheden for gentagne graviditetstab der tilbyder det er jeg faktisk ikke sikker på. Har godt nok termin i december, men tænker det er meget normalt at man kan blive ramt af sommerferien og evt juleferien når vi kommer så langt 🤷🏼‍♀️🌸 Hvis ikke du føler din udvidet status bliver taget seriøst så kan du jo prøve at vende det med lægen, men nej det er bestemt ikke alle sårbare gravide der bliver skubbet til side og får sene tider på Hvidovre ☺️

  30. juni 2023 kl. 10:31

  Tak for svar!

  Det er jeg rigtig glad for at høre! Det ville være meget trist, hvis mødre med et større behov blev skubbet til side.

  De er super søde derude og var så glad for mit forløb sidst.
  Jeg havde det meget svært i min første graviditet og var tilknyttet psykiatrisk også for screening af depression (som jeg heldigvis ikke fik). Jeg var fysisk meget hårdt ramt og fik ekstra skanninger og fødselslægeaftaler. Jeg har egentlig ikke givet udtryk for, at noget skulle være anderledes denne gang og min læge kender mig ikke så godt, så de har egentlig bare lavet samme henvisning som sidst. Min diagnose er bipolar lidelse, så på papiret burde det være alvorligt, selvom jeg har det godt.
  Jeg vil tale med min læge om det. Jeg oplever allerede en del plukkeveer, så ville egentlig gerne tale med en jordemoder om mit job, som er meget stående/gående…og lægen må jo sende mig til en “akut” tid, hvis hun føler, det er nødvendigt.
  Det er jo ikke deres skyld derude, de skal jo have ferie som alle andre…men folks behov ændres jo ikke i ferier 🙈 Det er ressourcerne, den er gal med…

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.