Close
Log Ind Opret Bruger

Sårbar gravid- Hvidovre tid i uge 20?!?

 • 30 juni 2023, 09:47

  Jeg er andengangsgravid 12+6. Jeg var første gang i team Sårbar Gravid på Hvidovres Familieambulatorium. Jeg havde min første jordemodertid i uge 13. Denne gang skal jeg også derud, men mit behov er mindre og jeg er mere rolig. Dog har jeg glædet mig til det, fordi det er en god og behagelig oplevelse, som giver ro.

  Jeg ringer derfor derud og spørger, hvornår jeg får tid. I midt august, siger de?! Så i uge 20 ca. Dermed ikke anderledes end “normalt”. Jeg er målløs! Egentlig ikke på egne vegne…eller jo jeg ville også gerne have en tidligere tid…men mest for andre med større behov/flere problemer. Havde det været i min første graviditet, havde jeg vitterligt fået et sammenbrud af angst. Er det her seriøst, hvad de tilbyder udsatte mødre?! Hvorfor får man ikke et privat tilbud i stedet? Føler virkelig med andre, der er har det svært og har brug for den ekstra støtte.
  Jeg må nu i stedet tale med min læge om mine belymringer og overvejer at klage/skrive til nogen.

  Er der andre med termin i januar, der er henvist dertil og også rammes af sommerferien?

  30. juni 2023 kl. 09:54

  Jeg har lige født, dog på Roskilde og har været tilknyttet deres sårbar team der. Jeg havde først min første tid i uge 18. Jeg er også anden gang fødende men var ikke tilknyttet det team i min første graviditet. For mig lyder det meget normalt at JM først kommer ind i billedet der og man så bruger egen læge ind til da. Synes det er det samme billede andre i min termins gruppe har givet udtryk for, altså dem som var været tilknyttet til de sårbar teams.

  30. juni 2023 kl. 10:08

  Havde du et godt forløb i Roskilde?

  Det er også helt normalt med første tid i uge 18-21 ca., men det team burde tilbyde flere og tidligere. Som jeg også fik sidst. Jeg er selv tilknyttet pga psykisk diagnose (omend ikke så problematisk i dag), fertilitetsbehandling og kroniske smerter. Føler mig ressourcestærk. Så jeg tænker lidt på andre, der har langt større problemer. Min veninde mistede sit første barn og havde hun først fået tid i uge 20, var hun da brudt helt sammen.
  Nogle er jo også henvist pga stofmisbrug, vold i familien…problematikker, som kræver høj grad af vejledning…og endda overvågning…det er godt nok trist, at de ikke får tidlig hjælp.

   

  30. juni 2023 kl. 10:21

  Altså det er jo nok ikke alle der bliver ramt på samme måde og hvis man har et større behov bliver man også tilbudt på et højere niveau, der er jo forskellige niveauer af udvidet. Jeg selv er på trin 3 tror jeg det er og fik min første jordmoder tid 14+6 hvilket jeg synes var virkelig tidligt, det havde jeg slet ikke regnet med. Jeg er blevet tilbudt ekstra tid i uge 22 og er indtil videre godt tilfreds med dem på Hvidovre. Synes allerede det er langt mere trygt end i min første hvor jeg på det her tidspunkt var tilknyttet Roskilde. Jeg er også blevet tilbudt ekstra scanninger i uge 28 og 34, men om det er udvidet eller enheden for gentagne graviditetstab der tilbyder det er jeg faktisk ikke sikker på. Har godt nok termin i december, men tænker det er meget normalt at man kan blive ramt af sommerferien og evt juleferien når vi kommer så langt 🤷🏼‍♀️🌸 Hvis ikke du føler din udvidet status bliver taget seriøst så kan du jo prøve at vende det med lægen, men nej det er bestemt ikke alle sårbare gravide der bliver skubbet til side og får sene tider på Hvidovre ☺️

  30. juni 2023 kl. 10:31

  Tak for svar!

  Det er jeg rigtig glad for at høre! Det ville være meget trist, hvis mødre med et større behov blev skubbet til side.

  De er super søde derude og var så glad for mit forløb sidst.
  Jeg havde det meget svært i min første graviditet og var tilknyttet psykiatrisk også for screening af depression (som jeg heldigvis ikke fik). Jeg var fysisk meget hårdt ramt og fik ekstra skanninger og fødselslægeaftaler. Jeg har egentlig ikke givet udtryk for, at noget skulle være anderledes denne gang og min læge kender mig ikke så godt, så de har egentlig bare lavet samme henvisning som sidst. Min diagnose er bipolar lidelse, så på papiret burde det være alvorligt, selvom jeg har det godt.
  Jeg vil tale med min læge om det. Jeg oplever allerede en del plukkeveer, så ville egentlig gerne tale med en jordemoder om mit job, som er meget stående/gående…og lægen må jo sende mig til en “akut” tid, hvis hun føler, det er nødvendigt.
  Det er jo ikke deres skyld derude, de skal jo have ferie som alle andre…men folks behov ændres jo ikke i ferier 🙈 Det er ressourcerne, den er gal med…

  30. juni 2023 kl. 10:42

  Det er 100% ressourcerne den er gal med, jeg er sikker på at de gør hvad de kan for at få passet alle ind. Det er jo heldigt nok at du ikke føler det samme behov som sidst. Der skulle gerne stå i din indkaldelse hvilket niveau du er på. Jeg har også fået plukveer tidligt i denne graviditet og min jordmoder sagde at det var helt normalt, så det tænker jeg ikke du skal være nervøs for, men ja få dig en snak med lægen 🌸

  30. juni 2023 kl. 10:52

  Ja det er så kompentente og jeg fik al den hjælp, jeg havde brug for sidst. Ringede flere gange og fik talt med min jordemoder også. Meget god oplevelse.

  Tak fordi du siger det! Det hjælper meget 😊 Jeg er ikke nervøs som sidst og tror, at alt bare føles tidligere anden gang? Jeg er nok mest urolig for, om jeg skal fortsætte en sygemeldig (pga hyperemesis nu), hvilket jeg helst ikke vil 🙄. Sidst havde jeg konstante plukkeveer men dog ikke så tidligt!

  30. juni 2023 kl. 12:24

  Jeg er på Herlev, men min første JM-tid ligger 20+0 (også som særlig sårbar). I sidste graviditet lå den 5 uger før.
  Jeg ringede og spurgte om det var meningen fik at vide de ingen tider havde før.
  Jeg er 14+1 nu.

  30. juni 2023 kl. 12:27

  Det lyder helt som det svar, jeg fik…Så er det ikke kun på Hvidovre

  Føler du, at du har brug for tidligere tid eller er du ok med at vente?

  30. juni 2023 kl. 13:31

  Jeg har også været lagt ned af hyperemesis pga højt stofskifte her i graviditeten, det har virkelig hjulpet mig at tage b6 fra apoteket som det første inden jeg stod op og så postafen 2 gange dagligt som er antihistamin jeg fik udskrevet mod kvalme og opkast. Jeg har kun kvalme nu hvis jeg ikke får stillet mine cravings og er lige stoppet på antihistamin igen fordi jeg blev så træt ☺️🌸

  30. juni 2023 kl. 14:02

  Jeg har faktisk fået samme behandling og det hjalp mig meget! Man har stadig kvalme, men det tager lige toppen. Jeg var mere ramt i sidste graviditet, 99% sengeliggende i 8 uger, men lægen dengang ville ikke behandle mig.

  Så heldigvis fik jeg den her kombi nu og som dig, er jeg også lige stoppet med antihistamin, for at se, om det måske aftager lidt!

  Held og lykke med graviditeten😊

  30. juni 2023 kl. 16:58

  Hvor langt er du nu? Mit blev først rigtig godt efter 14+, så tænker min krop har justeret sig til hormonerne ☺️🌸

  30. juni 2023 kl. 17:39

  Jeg er 12+6 og ja sidst lettede det her omkring, men var først rigtig godt efter uge 14. Any day now 😂🤢 Jeg tror du har ret i, at kroppen vænner sig til hormonerne.

  30. juni 2023 kl. 20:40

  Jeg var rigtig glad for mit forløb og den JM jeg fik tilknyttet. Hun var meget hurtig til at opfange mine behov og der blev sat af til samtale Ca hver 14 dag med 1 time da jeg havde det værst. Jeg havde på sammen tid er forløb hos forældre og sorg efter vi mistede vores dreng i graviditeten før. Jeg blev dertil også henvist til psykiater for udredning, da de mistænkte jeg havde fået en fødsel depression, men det viste sig “kun” at være angst. Så jeg kørte mange forløb og der var mange tråde der skulle holdes sammen for at holde på mig. Selve min graviditet gik meget bedre end da jeg ventede min store dreng, men det psykiske var meget påvirket, så jeg blev sygemeldt allerede i uge 10.

  Mit første forløb med min store dreng var på Hvidovre og hvis jeg skulle samligne synes jeg det hele gik meget bedre på Roskilde også selve fødslen. Fik kejsersnit begge gange. Det var bare en meget rare oplevelse denne gang, især på barselsgangen, hvor jeg virkelig følte mig set og hørt, selvom de er inde i en periode hvor de er stresset. Hvilke de også var på Hvidovre da jeg fødte i 19.

  30. juni 2023 kl. 21:15

  Det gør mig rigtig ondt at høre om tabet af jeres søn. Det er klart, at man har brug for støtte. Og fantastisk at I fik det! Angst er også bare utrolig invaliderende især som nybagt mor.
  Vi var i intens fertilitetsbehandling med vores datter og den angst for ikke at kunne få et barn, fortsatte i min graviditet. Jeg var så bange for at miste. De første 12 uger var forfærdelige, fordi jeg først blev henvist til psykiatrisk og familieambulatoriet efter. Men efterfølgende fik jeg al den hjælp, jeg havde behov for. Min JM tilpassede også forløbet efter mig og de endte også med at sætte mig igang, fordi jeg bare ikke kunne mere fysisk og psykisk. Det var også mange bolde for mig og jeg havde en deltidssygemelding hele geaviditeten og fuldtid 6 uger før barsel.

  Min oplevelse af fødslen var god, det gik hurtigt, vi skiftede ikke jordemoder. Men barselsgangen har jeg ikke gode minder fra. Som sårbar gravid fik vi lov at blive i længere tid. Men ingen nævnte nogensinde grundene til, at jeg var i det team. Ingen gav lidt “ekstra” omsorg. Da vi blev udskrevet, blev det konstateret “ja og I skal jo hjem nu”…ikke en samtale, hvor man vurderede, om vi var trygge. Jeg var glad for at komme derfra og har ikke tænkt at blive mere end højst nødvendigt anden gang.
  Det er godt at høre, at du har haft en bedre oplevelse, så det ikke altid er sådan. Det må afhænge så meget af de mennesker, der lige arbejder…og procedurerne selvfølgelig…

   

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.