Close
Log Ind Opret Bruger

så jeg vil høre hvad i gør ?

 • Avatar
  81
  25 oktober 2009, 10:03

  jeg har tingt meget over det om det er det rigtig vi gør at sige vi skal har sæddonner vi har snakket meget om vi vil være open om det også til barnet har snakket med min mor om det hun lyder som om det var en dolig ide at sige det for så vil de vide hvem da er ders donne er det vil ikke være muligt  og han ønsker nok helder ikke at vide noger .

  så jeg vil høre hvad i gør ?

  hilsen dmk

  25. oktober 2009 kl. 14:55

  af familie og venner der får besked.

  Regner bestemt med at barnet selv skal have det at vide. Donoren er jo helt anonym så det er ikke et spørgsmål om at få at vide hvem det er.

  Synes bare der skal være rene linier overfor barnet. Af mange grunde.  Også rent lægeligt. Jeg vil f.eks ikke kunne donere en nyre til hende/ham, hvis det skulle blive nødvendigt. Får jeg en arvelig sygdom kan  barnet ikke have arvet den. I det hele taget kan man forestille sig en del ting hvor spørgsmålet om genetik skal have været forklaret inden. Man skal ikke både håndtere tanker om sygdomme oveni tanken om donation.

  Har hørt flere forældre der enten har modtaget æg eller sæd snakke om at barnet gradvist skal have flere og flere informationer så det ikke på noget tidspunkt får et chok men gradvist er blevet informeret om hvordan landet altså ligger. Bla at forældrene ER forældrene men at de altså har været nødt til at få en reservedel for at kunne blive forældre.

  Der findes åbenbart en bog/et hæfte om emnet med gode råd til hvordan man siger det. Den skal jeg selv have mig på et tidspunkt.

  KH Julie

  Avatar
  81
  25. oktober 2009 kl. 17:41

  jeg er glad for at da er ander da vil gøre lige som mig  

  men den bog vil være en rigtig god i de vil se om jeg kan finde den  

  Avatar
  Anonym
  26. oktober 2009 kl. 19:58

   min kæreste og jeg skal og se om vi kan få børn via donor, og vi har allerede bestemt at vi vil være helt åben. Det er vigtigt for os at børnene får det at vide allerede inden de egentlig forstår hvad det betyder. Så bliver det ikke noget chok, og min erfaring siger mig, at venter man til barnet er voksent, så oplever de fleste adopterede eller donor børn at det er et svigt fra forældrenes side. 

  Det er vigtigt for os at give videre til barnet at man bliver ikke KUN forældre ved at levere æg eller sæd. Forældre er såå meget mere og andet. 

  Jeg er selv adopteret og jeg har kun et sæt forældre i denne verden. Desuden benytter man det offentlige til donation, mener jeg det kan gøres 100 {25ef52dfbb6e191e6ca60db239fd09a755004a858695e88f6d2f3bd4d2aa87a8} anonymt.

  Jeg mener også at der findes en  bog som henvender sig til barnet, tror nok at den hedder Astrid er et donorbarn. 

  Så jeg ka kun støtte op om din beslutning/mening. 

  Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.