Close
Log Ind Opret Bruger

Rygning og fertilitet

 • Avatar
  Anonym
  31 januar 2017, 17:14

  Hej piger. 

  Kæresten og jeg har prøvet siden september på at blive gravide, og der er så desværre ikke sket noget endnu. Jeg er ryger og jeg har flere gange prøvet at stoppe, men det er skisme svært. Jeg har hele tiden sagt, jeg stopper ligeså snart at jeg er gravid – Men da jeg ikke er blevet gravid endnu, ryger jeg endnu. 

  Jeg har egentlig ikke brug for en opsang, omkring hvor dårligt det er for fertiliteten, da jeg udemærket er klar over det.

  Jeg har egentlig mest brug for at vide, om der er nogen der har oplevet at de er blevet gravid kort tid efter rygestop og eventuelt hvad jeg skal gøre for at holde ud, i forhold til rygestop? 

  31. januar 2017 kl. 17:23

  Hej. Du er ikke alene om, at have svært ved rygestop. Jeg røg indtil jeg var gravid i 9. uge, selvom jeg godt vidste det. Det er så svært at stoppe med at ryge, men dog ikke umuligt! 🙂 Min kæreste og jeg prøvede at få et barn i et helt år før det lykkedes. Vi røg ca. en pakke om dagen hver, i den periode, vi prøvede. Jeg ved ikke, om det evt. kan have noget med rygning at gøre, at det tog os så lang tid, før det lykkedes. 
  Jeg håber det lykkes for jer, og held og lykke med rygestoppet 🙂

  31. januar 2017 kl. 17:24

  Jeg vil ikke give dig en opsang – du ved det er usmart.

  Jeg vil blot sige at statistik siger en del mere end tilfældige historie her på denne side 🙂

  Da jeg var i behandling fik jeg at vide, at det er helt op til 50 pct. nedsættelse af ens fertilitet som rygning kan forårsage.

   det hurtigt en normal graviditetssandsynlighed igen hvis du stopper. .. så jeg ville bestemt stoppe med det samme. Så har du også flere år sammen med et evt barn. Nogen af lægerne siger endda over 5 år. Det afhænger selvfølgelig af hvor meget man ryger.

  Avatar
  Anonym
  31. januar 2017 kl. 18:31
  31. januar 2017 kl. 19:02

  For os havde det ingen betydning. Vi røg begge en pakke om dagen og jeg blev gravid med det samme. Og jeg var lige blevet 32 og min kæreste var 44.. men lægen har sagt jeg er meget fertil. Længere historie. Men tror stadig rygning har en stor betydning for fertiliteten. 

  1. februar 2017 kl. 10:12

  Jeg stoppede de at ryge inden PB, og har været i gang i 3 cyklusser uden resultat.. Såå ikke nødvendigvis mirakelkuren, men det skader selvfølgelig ikke med et rygestop ☺

   

  Jeg holdte op fra den ene dag til den anden, har et par mislykkede forsøg i bagagen. Har ingen gode råd, gjorde det ikke ligefrem anderledes ???? Hver gang har jeg dog gjort det i forbindelse med forkølelse/halsbetændelse eller lignende, hvor det alligevel smager rædselsfuldt! Men lyster ikke cigaretter til hverdag længere, og formår også alkohol i det rette selskab uden at få lyst. Det er bare ikke nemt, måske har det hjulpet at jeg ikke går og siger, jeg ALDRIG må ryge igen, hmm måske en gang i fremtiden til nytår eller virkelig store fester.. Held og lykke med begge dele ☺✌????

  2. februar 2017 kl. 11:20

  Hej 🙂

  På hjemmesiden http://www.røgfribaby.dk kan du se videoer med andre piger, som har stået i samme sitation som dig. Der er også gode råd til at lykkes med og komme igang med et rygestop.

   

  Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.