Close
Log Ind Opret Bruger

Risiko for tvillinger

 • 24 november 2022, 22:11

  Er der nogen kloge damer herinde, der ved lidt om hvor stor ens risiko for tvillinger er…. når….

  Ens forældre 2 gange har fået naturligt tveægget tvillinger. ?

  Jeg har selv børn og har endnu ikke fået tvillinger. Men nu er jeg ældre, og frygter det. Vil virkelig helst kun have 1 af gangen. Min liv som storesøster til 2 hold tvillinger har altså afskrækket mig lidt. (Selvom alle babyer er skønne)

  Min læge sagde i sin tid at jeg havde 60% forhøjet risiko pga. Mine 4 tvillinger søskende. Nogen der ved om det er sandt? Tænker lidt at jeg jo ikke nødvendigvis har arvet lige præcis det gen. Ligner generelt ikke min mor ret meget.

  24. november 2022 kl. 22:19

  Jeg følger lige med, der er 7 sæt på min side af familien og 1 sæt trillinger 😄

  24. november 2022 kl. 22:25

  @darling1 årh gud.. 😅🙈

  25. november 2022 kl. 05:23

  Jeg mener at have læst, at det med at tvillinger går igen i familien er at en datter arver det fra sin mor. Det kommer sig af, at din mor højst sandsynligt danner flere æg i hver cyklus og at hun så 2 gange har prøvet at 2 æg er blevet befrugtet og blevet til en tvillingegraviditet. Det stemmer også med at dine 2 hold tvillingesøskende er tveægget. Det er derfor ikke din far du burde arve det fra, og har du brødre, vil de heller ikke arve det.

  Håber ovenstående giver mening 😊

  25. november 2022 kl. 05:25

  Derned sagt at du har stor sandsynlighed for også at få tvillinger, hvis du har arvet din mors “tendens” til at have flere æg i hver cyklus. Men måske du kan konsultere en gynækolog og blive scannet op til en ægløsning

  25. november 2022 kl. 08:22

  Man siger jo at tvillinger springer en generation over 😀
  Men det er nok bare talemåde.

  Men man siger at enæggede tvillinger ikke er genetisk (Så et æg der deler sig er 100% tilfældigt, i teorien en mutation), men tveægget tvillinger skal komme fra morens gener, da det er mor der skal frigive flere æg + begge æg skal blive befrugtet.

  Du skal nok leve med at der en kæmpe risiko for at få tvillinger, og hvis det skulle ske, så har jeg hørt fra dem, jeg kender med tvillinger, at når man står i det, så er det okay. Især når de begynder at få glæde af hinanden, så er tvillinger guld værd 🙂

  25. november 2022 kl. 10:14

  Hmm.. tja.. 🙈

  Tak for jeres svar… det var ikke det jeg håbede på. 😅 men fakta og ønsker er ikke altid samme sag.

  25. november 2022 kl. 11:12

  Måske har du øget sandsynlighed. Men jo ældre moderen er, jo større er sandsynligheden også uden at der er noget genetisk disponeret i det, da ‘ældre’ kvinder oftere frigiver flere æg pr cyklus.

  Man kan godt arve tendens til at løse flere æg. Man kan arve tendensen fra både mor og far, men hvis en mand har tvillinger i familien, har han ikke øget risiko for selv at få tvillinger, men kan give tendensen videre til sin egen datter, som så har risiko for tvillinger. Det er derfor man siger, at det kan springe en generation.

  Jeg er selv tvilling og har været igennem 7 iui forsøg, og selv med hormoner har jeg aldrig haft mere end ét modent æg pr cyklus. Så det tyder jo ikke på noget genetisk, men nærmere en tilfældighed, da vores mor også var sidst i 30’ene da hun fik os.

  Mine forældre har i øvrigt et sæt pseudotvillinger og så mig og min tvilling. Hun synes afgjort at det var hårdest at have pseudotvillinger!

  25. november 2022 kl. 15:28

  @Lillehjerte

  Tak..

  Problemet er jo at jeg kun bliver ældre 😅 (er 34) min mor fik tvillinger som 25 årige og 36 årige.

  Jeg har også hørt risikoen stiger ved højere alder og bmi. Og “sjovt nok” er begge dele jo højere nu. (Sidder med en positiv test, hvilket jeg egentlig er glad for) men jeg har 3 sønner. Tvillinger lige nu.. er ikke på min ønskeseddel 😵‍💫😅🙈  men jeg må jo tage det med hvis det er 🤷🏼‍♀️ det er jo risikoen man løber

  25. november 2022 kl. 15:30

  Mine 2 ældste sønner er der også kun 15 måneder imellem. Men synes de var to meget nemme børn. Det var ikke hårdt på den måde.

  25. november 2022 kl. 18:57

  Der er tvillinger på min fars side. Det har passet med at det har sprunget et led over her, jeg har nu lavet tvillinger 3 gange. Første gang mistede vi dog den ene og anden gang valgte vi at få dem fjernet da den ikke var planlagt. Denne gang venter vi svar på om de begge er i live. Skal til scanning igen den 7/12 på hospitalet. Dog har vi været en graviditet igennem hvor der kun kom en, dog mistede vi ham 15+0 til en spontan sen abort.

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.