Close
Log Ind Opret Bruger

Råd ift. pcos og normalvægt

 • 30 september 2019, 16:44

  Hej søde mennesker

  Jeg har fået konstateret pcos med mange cyster, højt amh og forhøjet testosteron. Jeg har ikke set skyggen af en blødning siden sa start juni. Gynækolog vil først lavere yderligere udredning/overveje behandling til januar, så jeg føler lidt, at jeg er blevet overladt til at vente på en ændring, uden der jo er ændret på noget. Jeg har tidligere gået over et år uden menstruation, så jeg forventer ikke, at den kommer inden januar.

  Jeg er 28 år, normalvægtig, fysisk aktiv og spiser pco-venligt. Jeg har brug for at gøre et eller andet. Jeg føler, at jeg intet kan kontrollere eller forbedre. At mit liv er lagt i hænderne på andre, som vel at mærke intet har tænkt sig at gøre noget for at hjælpe mig på vej.

  Hvad er jeres erfaring med behandling ift. pcos som normalvægtig? Hvor lang tid skulle I vente, før I kunne få hjælp? Og hvilken hjælp fik I?

  Jeg håber, at der sidder nogle derude, der vil dele sine erfaringer med mig, så jeg kan komme til at se lidt lys for enden af tunnelen.

  30. september 2019 kl. 20:54

  Nu er jeg desværre ikke normalvægtig, men min læge gav mig også kun det råd, at lægge kosten om. Det gjorde intet for mit testosteron (eller vægten). Så senere hen udskrev fertilitetsklinikken Metformin til mig – hvilket i hvert fald har hjulpet på at stabilisere min cyklus (stadig lang – ca. 40 dage, men med ægløsning) og har givet et mindre vægttab. Jeg har ikke fået målt mit testosteron efterfølgende, men jeg tænker, at det da har hjulpet.

  Hvis lægen ikke vil hjælpe med Metformin, så kan du overveje Inositol, det skulle have samme effekt som Metformin, men er ikke receptpligtig. Til gengæld er det sk*de dyrt.

   

  Held og lykke med det.

  30. september 2019 kl. 21:45

  Jeg kan anbefale dig bøgerne 'spis dig gravid' og 'spis dig rask'. Efter tre måneder på den kost var mine cyster væk og jeg blev under et år efter naturligt gravid (endte i SA) men tre måneder siden var jeg gravid igen og er nu i uge 31 🙂 

  Jeg var stort set Normalvægtig men tabte mig 11 kg på kosten, hvorefter min vægt stod stille. Maden gjorde jeg fik det både psykisk og fysisk bedre, og da jeg blev undersøgt otte måneder efter jeg startede på kosten har jeg ingen pcos symptomer mere 🙂 

  1. oktober 2019 kl. 17:22

  Tak for jeres svar. Det er rart at høre fra andre, så man ikke står helt alene med det.

  Jeg har spist efter kisskost de sidste tre måneder, men det synes ikke at have en effekt på noget. Jeg fortsætter dog – måske det har noget at sige på sigt. Derudover påtænker jeg at starte op på indtil. Så må vi se, om det kan give et skub i den rigtige retning.

  Hvis bare der var var nogenlunde gang i cyklus, ville jeg føle, at der var håb og mening i at give det tid, men når der er helt lukket ned.. Ja, så synes jeg egentlig bare, at det er frustrerende og meningsløst.

  2. oktober 2019 kl. 19:45

  Hej jeg er normalvægtig og har pcos. Jeg var ved lægen som henviste mig til en gynækolog. Vi snakkede også lidt om at jeg gerne snart ville have børn. Han sagde at man kunne prøve med metformin, men han regnede ikke med at det ville virke på mig da det mest var før "større" kvinder. Men der skete ikke noget ved at prøve det og se om det også ville hjælpe mig. Halvanden måned senere kom jeg tilbage med en positiv test og har nu en dejlig datter på 1 år. ♥️ Skal lige nævnes at jeg kun har haft menstruation 5 gange i mit liv, og sidste gang var i 2015 🙂

  18. oktober 2019 kl. 21:38

  Wauw, det lyder da ret vildt. Det er en dejlig historie, tak fordi du deler. Gynækologen gjorde i mit tilfælde dog ikke andet end at konstatere pcos – hvilket jeg allerede havde fået diagnosticeret i 2012. 

  Tillykke med jeres datter. Jeg håber, at vi en dag bliver lige så velsignet. 

  19. oktober 2019 kl. 01:22

  Jeg gik konstateret mild Pco, jeg har ingen symptomer andet end lange cyklusser (57 dage sidste gang). Ja jeg var hos gynækologen scannede hun mig og sagde at mine æg var i "dvale". Jeg er startet op på inocaps for at få en stabil cyklus og få ægløsning. Allerede efter en uge, kunne hun se at der var ændringer på mine æg… nu har jeg ENDELIG kunne fange en ægløsning, så nu krydser jeg fingre for at vi har ramt plet ???????? Og ellers så har jeg en tid hos gynækologen når jeg har taget pillerne i 3 måneder. ????

  Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.