Close
Log Ind Opret Bruger

Nogen der har prøvet ERA test?= livmoderen klar

 • 4 august 2016, 21:35

  Copenhagen fertilitycenter skriver om testen som skal undersøge om ens livmoders vindue evt. ligger et andet sted i cyklus og dermed forhindrer at ægget kan sætte sig fast. 

  http://www.copenhagenfertilitycenter.com/nyheder/check-om-dine-aeg-kan-saette-sig-fast-.htm

  Jeg har bare et vildt dårligt indtryk af stedet og vil høre om nogen har prøvet det og effekten. Er der andre klinikker i Københavnsområdet som foretager testen? 

  En kvinde har hver måned x antal dage hvor hendes "vindue" er åbent. Kommer ægget udenfor denne periode, kan hun ikke blive gravid selvom ægget er flot ved IVF behandling. 

  Mine æg har altid været flotte men vil ikke sætte sig fast. 🙁 

  Erfaringer søges hos jer.

  🙂

  Avatar
  Anonym
  5. august 2016 kl. 06:55

  Jeg tror testen er legitim nok, men den er også meget dyr, og det er ikke sikkert man finder det rigtige tidspunkt med én test, som jeg forstår det. Jeg tænker, der skal være en mistanke om netop det problem før det bør overvejes, med mindre penge intet betyder. CFC er i det hele taget glade for at mersælge, så jeg ville i hvert fald få en second opinion først. I langt de fleste tilfælde handler det om ægkvaliteten, og det kan man ikke gøre noget ved. Har du prøvet priming?

  5. august 2016 kl. 07:39

  Tak for dit svar. Den koster 8.000kr. Jeg har brugt 200.000 kr og prøvet alt det almindelige. 🙂 mine æg er fine og vil ikke sætte sig fast. 

  Avatar
  Anonym
  5. august 2016 kl. 08:11

  Man kan reelt ikke vide ret meget om ægkvaliteten med mindre man får blastocyster hver gang. Hvis det er tilfældet, bliver det mere realistisk, at det er et implantationsproblem. 

  5. august 2016 kl. 09:50

  Nej, det er i princippet rigtigt. Og ja de siger allesammen at det oftest er ægget. Jeg har haft 20 forsøg uden det lykkedes. Alt ser fint ud indtil jeg går fra klinikken sidste gang. Og altid negativ prøve. 

  Jeg er bare ked af det og frustreret. Uforklarlig barnløshed og endometriose samt at alderen nu er 41, gør mig ulykkelig. 

  Jeg tror selv at det er slimhindens modtagelighed grundet endometriose. Nogle forskere mener at det kan være der problemet ligger. Jeg orker bare ikke lygten fordi ham lægen der, er så pervers og for meget. Orker sket ikke gengive hans opførsel da jeg var til samtale derinde. Og ja, de har mange alternative og dyre forslag.

  Den er dog brugt i udlandet. 

   

   Trianglen hvor jeg lige er afsluttet, laver ikke undersøgelsen, og jeg skal til samtale på Danfert d. 17. August. 

  6. august 2016 kl. 11:59

  Har fået taget testen og afventer svar. Havde selv fin samtale med overlægen hos CFC og for mig var det vigtigt at blive klogere på om det overhovedet kan lade sig gøre for mig at blive gravid. Orker ikke at fortsætte hvis kampen er tabt på forhånd. 

  Avatar
  Anonym
  6. august 2016 kl. 14:18

  Jeg har hørt historierne om Svend, og det er vist en smagssag om, man kan lide hans facon. Hvorfor blev du afsluttet hos Trianglen? Du fik vel en samtale, hvor de vurderede din situation. Umiddelbart tænker jeg, at ægdonation ville være den bedste mulighed, når du aldrig har testet positiv(?) og har den alder du har.

  6. august 2016 kl. 19:33

  Det lyder som en god plan. Jeg kan godt forstå dit valg. Jeg er meget interesseret i at høre om resultatet. Vi kan evt. tale i telefon en dag så kan du fortælle om det hele? 

  6. august 2016 kl. 19:40

  Ja, ham er der mange meninger om. 🙂

  På Danfert ville de underingen omstændigheder røbe hvad denne særlige behandling går ud på. De skriver: Ved minimal og mild endometriose er chancerne nogenlunde lige så gode som hos alle andre kvinder. Der er dog nogle studier som tyder på, at selv mild endometriose kan påvirke immunsystemet og livmoderslimhindens modtagelighed for ægget. Derfor skal du ikke have en standard IVF behandling, men en stimulation, som forsøger at modvirke endometriosens indflydelse på livmoderslimhinden. 

  Og da de ikke ville tale med mig før jeg havde afsluttet Trianglen, måtte jeg jo gøre det selvom vi lige havde købt tre klip og kun brugt ét, har vi valgt at gøre det. Dermed skulle vi så betale forhøjet pris for det ene IVF. 

  Ægdonation er næste plan. Jeg skal lige have undersøgt det her først inden vi går til ægdonation. Hvis livmoderslimhinden er problemet så spilder jeg mine ressoucer hvis jeg bruger donoræg. Som lesbisk skal jeg til udlandet og modtage æg idet jeg dermed ikke vil eje nogen af generne. Donoræg + donorsæd = en udlandsrejse 🙁 Det er derfor meget omstændigt! 

  Avatar
  Anonym
  6. august 2016 kl. 20:56

  Min veninde har været i Grækenland og er nu gravid med donoræg. Det virkede ret nemt og hurtigt, så logistikken tror jeg ikke du skal bekymre dig om, hvis I ellers føler jer klar og har det mentale overskud.

  Jeg tror ikke på, at Danfert har en særlig protokol for endometriose udover prednison. Jeg har selv svær endometriose og har været i behandling i det offentlige og i det private. Ingen af dem har nævnt særlig behandling, og jeg har spurgt. Jeg var til samtale hos CFC, som anbefalede priming og co-culture, hvilket ville forbedre mine chancer med 0,3{bc19f86fec2513557b1ee271c75d664708e317b844f74639eaf18cab47dcc2dc} og samtidig koste 11-12.000 kr. ekstra pr. forsøg. Jeg har det nok på samme måde med ERA – der er en lille chance for, at det ændrer noget, men jeg får fornemmelsen af, at de mest er ude på at malke mig for penge.

  8. august 2016 kl. 21:44

  Jeg har fået lavet 2 x ERA test hos CFC.
  Vi har efterhånden prøvet alt, uden at få en positiv graviditetstest, så det virkede som en god ide med ERA test, netop for at finde ud af om det gav mening at fortsætte i behandling…

  Jeg fik lavet testen 2 gange, da den første viste, at jeg havde været klar men ikke længere var det og den anden test så viste det rette tidspunkt.

  Vi er desværre ikke blevet så meget klogere, da det skulle passe med at jeg skal have lagt tilbage på 2. dag, hvilket vi jo har fået gjort de fleste gange. Så det eneste vi er blevet klogere på er, at det ikke vil nytte for os, at dyrke videre til 3. dag eller f.eks. blastocyst (hvert fald ikke hvis det skal være i samme cyklus). Og så har vi selvfølgelig fundet ud af, at jeg burde være i stand til at blive gravid – hvilket jeg egentlig er glad for, at have fundet ud af, selvom jeg også kan være lidt træt af hele tiden, at få af vide, at alt egentlig ser fint ud, når jeg bare ikke bliver gravid…

  Det er mange penge for at få lavet testen, men vi var enige om at det var det værd i forhold til at blive ved at købe forsøg, hvis det nu viste sig for, at jeg slet ikke kunne tage imod æggene. De er selv klar over, at det er mange penge og har faktisk overvejet om de overhovedet ville tilbyde, at lave testen. Det talte jeg med en af lægerne om der ude. Men udfordringen ligger jo i, at det er en virkelig dyr maskine som analysere svarene og at tingene jo skal sendes til Spanien osv. 
  Jeg synes det er fedt med ny forskning men kunne også godt undvære de meget høje priser. Jeg vil dog sige, at jeg bestemt ikke har følt, at det handler om at hive penge ud af os ude hos CFC. Tvært imod. Men enig i at Svend kan være lidt speciel, men vi har faktisk fået det meget bedre med ham, med tiden og føler virkelig, at han vil gøre det bedste for os. Tror bare han har sin egen sære måde, at prøve, at lette stemningen på… 

  9. august 2016 kl. 07:43

  Tak for dit lange og uddybende svar. For mig giver svaret INGEN mening. Om et friskt æg bliver lagt tilbage på 2.,3.4 eller 5. Dagen (som  

  ægget klækkes alligevel den samme dag og vil derfor sætte sig fast præcis den samme dag dermed en interesse for om livmoderens vindue er lukket på den dag som er ca. 6-7 dag efter befrugtningen i en kvinde med normal cyklus. 

  Pointen med testen skulle vise om vinduet fx er åben på 4. Eller 10 dag. På engelske sider skriver de at vinduet til tider kan være forskudt. 

  Dermed ville man være nødt til at lægge fryseæg op hvis det viser sig at det er dder problemet kan ligge.

  man skal såfremt der er befrugtede æg altid vente til så sent som muligt med at lægge æg tilbage. Helst 5. Dagen. 

  Nu har jeg slet ikke kyst til at få lavet testen. Jeg er ikke ekspert men 2+2 giver da fire. 

  9. august 2016 kl. 07:46

  rf57 skrev :

  Min veninde har været i Grækenland og er nu gravid med donoræg. Det virkede ret nemt og hurtigt, så logistikken tror jeg ikke du skal bekymre dig om, hvis I ellers føler jer klar og har det mentale overskud.

  Jeg tror ikke på, at Danfert har en særlig protokol for endometriose udover prednison. Jeg har selv svær endometriose og har været i behandling i det offentlige og i det private. Ingen af dem har nævnt særlig behandling, og jeg har spurgt. Jeg var til samtale hos CFC, som anbefalede priming og co-culture, hvilket ville forbedre mine chancer med 0,3{bc19f86fec2513557b1ee271c75d664708e317b844f74639eaf18cab47dcc2dc} og samtidig koste 11-12.000 kr. ekstra pr. forsøg. Jeg har det nok på samme måde med ERA – der er en lille chance for, at det ændrer noget, men jeg får fornemmelsen af, at de mest er ude på at malke mig for penge.

  Hvad gør du selv nu? 

  9. august 2016 kl. 08:15

  Ved ikke helt om vi "taler" forbi hinanden.
  Det er også om, og hvornår, vinduet er åbent, som testen giver svar på. Og mit vindue er ikke længere åbent når vi kommer til 3. dag for oplægning, som er dag 7 efter positiv ægløsning (hvor man starter med at lave ERA testen).

  Jeg har haft lidt svært ved måden at tælle dage osv. Men det hvert fald rart at vide, at det ikke giver mening at lægge æg tilbage senere end dag 2. efter udtagning. Skal der dyrkes videre end til 2. dag skal jeg have lagt tilbage i en ny cyklus…

  9. august 2016 kl. 08:47

  Skal vi lige ringe sammen? Mit nr er 61690260

  Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 36 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.