Close
Log Ind Opret Bruger

Hvornår prøve igen?

  • 1 juni 2017, 13:03

    D. 12/5-17 kom vores lille Prik til verden, da vi valgte at afbryde graviditeten pga trisomi 18. 

    Jeg bløder ik længere og længdes bare efter at få en ny baby.

    Er der andre der har prøvet igen med det samme?

    Det tog mig 2 år at få kæresten overtalt til nr 2 og så sker det her – Han er med på at vi skal lave en ny, men vi er i tvivl om vi skal vente til vi har været til samtale på hospitalet eller vi bare kan gå i gang… Vi har fravalgt obduktion da vi jo kender årsagen

    1. juni 2017 kl. 15:52

    Kondolerer mange gange med jeres tab.

    Måske du skal have en snak med lægen om hvornår din krop er klar til en ny graviditet? Nu ved jeg ikke hvor langt du var henne, men det tager som regel kroppen lidt tid at komme i form igen efter endt graviditet.

    Er du sikker på at din mand ikke stadig sørger over baby i mistede? Mænd er nogle uforudsigelige væsner der kan være svære at læse, og der foregår ofte mere i deres hoveder end man lige går og tror.

    1. juni 2017 kl. 16:03

    Jeg var 18+1… altså han siger at han er okay. Men altså det er trods alt også kun 3 uger siden.

     

    1. juni 2017 kl. 16:26

    Hvis I er mentalt parat til at prøve igen, så er der ingen grund til at vente.

    Vi mistede også i uge 21 pga. misdannelser, og selvom det har været noget af det værste vi har været igennem, var vi dog ikke i tvivl om at prøve igen så snart det var muligt. Dog var det lidt som om at det bare ikke ville ske, før jeg rent psykisk havde fået lagt sorgen nok bag mig, efter godt 5 måneder. Det virkede nærmest ikke tilfældigt, at det først lykkedes den dag jeg endelig kunne sige, at sorgen ikke fyldte størstedelen af min hverdag. Den vil selvfølgelig altid være der, også selvom det nu er to år siden, men jeg havde bearbejdet det nok til at jeg kunne komme videre.

    Det er svært ikke at bebrejde sig selv lidt for at 'have for travlt' hvis man prøver igen med det samme, men det skal man ikke. Det er ikke det samme barn, og ikke den samme graviditet. Vi kunne sagtens ære og minde vores første dreng, selvom vi ventede en ny. Men det er dog vigtig at man mentalt kan rumme det, og har fået bearbejdet langt det meste af sorgen, før man begynder at tænke alt for meget på en ny. Ikke at det bør forhindre jer I at prøve (det er jo ikke altid man er heldig at det lykkedes i første forsøg), men for mig var det lidt som om skæbnen alligevel bare ikke ville det, før jeg rent faktisk var mentalt klar alligevel.

    Gør hvad der føles rigtig for jer.

    1. juni 2017 kl. 18:12

    Rent lægeligt er det forskelligt hvad der anbefales, nogle er forsigtige og siger man gerne skal vente til efter første menstruation efter aborten, andre siger at man kan prøve allerede ved første ÆL efter aborten – dog anbefaler alle læger så vidt jeg ved at man skal anvende kondom så længe man bløder og det kan man sagtens stadig gøre ved ÆL tidspunktet. Efter min første abort prøvede vi ved første ÆL efter (jeg blødte stadig svagt, men jeg var desperat efter at blive gravid igen). Jeg blev ikke gravid i den cyklus men i cykussen efter. 

     

    Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.