Close
Log Ind Opret Bruger

Problemer med øjenkontakt 4 mdr

Tagget: 

 • 4 januar 2022, 14:20

  Hej

  vi har vores søn på snart 4 mdr, som er rigtig dårlig til øjenkontakt. Han kigger gerne på vores bluse, hage eller lige over os når vi snakker med ham. Han øjne kan godt ramme vores, men det kun for et kort øjeblik. Og dette sker kun på puslebordet eller i vores seng, ellers kigger han på alt andet. Vi øver hver gang efter bleskift eller mad, hvor vi prøver at få kontakt.

  vi har været på sygehuset med ham og været til øjenlæge for at få tjekket hans syn og der var ikke noget der. Sp har nu skrevet til en sagsbehandler for videre hjælp.

  Google har ikke været en ven, hvor det er kun autisme der kommer op.

  ville så høre om der er andre der har været i samme situation? Hvad blev der gjort, eller om kontakten er kommet senere?

  30. april 2022 kl. 19:43

  Vi er i en situation præcis som jeres. Vores datter er 6 måneder i dag og jeg græder hver dag over at jeg tror hun har autisme.
  kort fortalt: vi fik først øjenkontakt med hende da hun var 10 uger gammel. SP og egen læge var bekymrede. Vi blev sendt til øjenlæge hvor alt var fint og derefter til børnelæge. Børnelægens gæt var AUTISME..

  hendes øjenkontakt tæt på er ikke eksisterende. Dog vil hun gerne kigge på alt andet tæt på.
  hun smiler sjældent og er generelt ikke særlig interesseret i mennesker og ansigter.
  hun griner sjældent, nærmest kun når vi kaster med hende eller kilder hende.
  hun kan godt have kortvarigt øjenkontakt med et lille smil hvis vi kommer ind i rummet og er på afstand.
  hun er en nem baby der sjældent græder, men gider heller ikke ligge for længe alene.
  hun sover godt om natten og følger os rundt i rummet.
  hun er god grovmotorisk

  hun elsker kys og kram og fysisk kontakt.

  er det blevet bedre med jeres guldklump?

  26. juni 2022 kl. 06:00

  Hej.

  Hvordan går det med jeres babyer? Jeg er netop selv kommet hjem fra SP, der tørt kommenterede, at min datter “ikke kunne holde kontakt i ret lang tid ad gangen”, og nu overtænker jeg og googler helt vildt.

  Jeg har aldrig selv tænkt, øjenkontakt var et problem, men nu når jeg tænker tilbage og sammenligner, har hun aldrig nedstirret/studeret mig eller andre på den måde, de andre børn i mødregruppen gør det.

  Det bekymrer mig, så jeg ville lige høre, hvordan det går med jeres børn?

  26. juni 2022 kl. 07:26

  Hvor gammel er din datter?

  Min datters øjenkontakt blev aldrig god. Tror det er meget individuelt hvad folk mener er god/dårlig øjenkontakt.
  Min datter skulle/skal man virkelig arbejde for  at hun gider kigge på en. Fremmede har det i starten lidt nemmere end os (mor og far). Hun er heller ikke den mest smilende og grinende baby. Hun aktivt undgår vores øjen, særlig når vi er tæt på..

  Vi bliver fulgt at spædbarnspsyk i Roskilde som siger vi har grund til bekymring.. øv.. hun er 8 mdr i dag og de vil se hende igen når hun er 12 mdr

  26. juni 2022 kl. 07:38

  Øjenlægen på Roskilde mener han har forsinket synsnerve, så vil kunne forvente at han først ved 1 års alderen at han ville være alderssvarende.

  Men Vores søn er nu 9,5 mdr og øjenkontakten er der nu.  Han nedstirre en nu, opsøger selv kontakt, griner og smiler hele tiden. Dog har vi også øvet øvet og øvet med ham. Ca ved en 5,5 mdr var den begyndende at blive bedre.

   

  26. juni 2022 kl. 08:17

  Hvornår begyndte det at være “normalt”? Var det sådan “over natten”?
  Hvad gjorde at øjenlægen mente han havde forsinket synsnerve? Blev det testet på en måde? Havde han svært ved at følge genstande? Eller se ting tæt på? Var der forskel på øjenkontakt tæt på og langt fra?

  26. juni 2022 kl. 09:05

  Vi satte hårdt ind i december mdr. Vi øvede det ved at efter hver lur og måltid gik vi ind i vores seng og var hen over ham, og prøvede at fange ham. Så kunne han holde en maxs 5 sek også 10 sek men kun hvis han lå ned ligeså snart han kom op kunne man ikke fange ham….. så begyndte man at fange ham oppe hvis man stod et par meter væk også kom vi tættere og tættere på.

  Han kunne godt følge genstande og især det der var på tv’et. men han kiggede mest bare ind i væggen

  øjenlægen tjekkede får dårligt syn og brugte nogle plader med sort hvid farver som han skulle følge. Og det gjorder han rigtigt godt så hun sagde at det kunne være delay visual maturation, hun gav udtryk for til os at hun ikke var bekymret. Dog havde hun skrevet noget andet i hans journal så da vi kom til tjek igen på Roskilde i januar  var børnelægen klar på at sætte alt muligt igang, men der var det blevet lidt bedre og hun kunne fange ham i 10 sek da han sad hos sin pappa.

  vi har så været til sidste tjek på Roskilde i maj mdr og hun sagde han var alderssvarende nu.

  26. juni 2022 kl. 12:47

  Tak for at vende tilbage på sådan en gammel tråd. Det er virkelig dejligt at høre fra jer begge.

  Min datter er 5 måneder gammel. Hun har meget let til smil, men kigger altid væk efter 5 sekunder. Hun tager aldrig initiativ til øjenkontakt, og hvis hun feks sidder på mit skød, kigger hun ikke rigtigt op på mig, men bare rundt i lokalet.

  Hun er generelt meget motorisk urolig, arme og ben spjætter hele tiden, og hendes blik farer rundt. Hun nyder ikke at blive holdt, og hun pludrer ikke rigtigt i dualog

  SP mener, hun bare er en nysgerrig lille pige. Men jeg er ærlig talt bekymret. For når jeg sammenlægger det hele, kan jeg godt se, hun slet ikke er som de andre babyer, jeg møder.

  27. juni 2022 kl. 10:17

  Hm, min datter pludrer heller ikke i dialog, men det er vist ok normalt. Mine to andre gjorde det heller ikke på dette tidspunkt og de er normale 😅

  Det der med problemer med tæt øjenkontakt tror jeg også kan være meget normalt. Min datter har desværre også problemer på afstand. Hun kan sagtens se, hendes finmotorik har vi fået testet (ligesom hendes kognition, grovmotorik og kommunikation) og den er langt fremme. Hun gider bare ikke kigge os i øjnene. Når vi står langt fra kan hun godt i et kort øjeblik kigge mod os (vores hoveder), men det er stadig langt fra normalt. Af en eller anden grund går det bedre i hendes højstol.

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.