Close
Log Ind Opret Bruger

Plus 40 og gravid med tvillinger

 • 11 december 2020, 10:41

  Hej med jer
  Jeg er blevet Ups-gravid med tvillinger i en alder af 42. Altså, er jeg 43 når (hvis) jeg skal føde. Mit amh-hormon lå på 3 da jeg var 35, så døren til flere børn, var for længst lukket og lyset slukket, og vi ønsker os ikke flere børn ( vi har en datter på 4).
  I dag skal jeg på klinik til snak om abort. Jeg er så meget i tvivl og maven fortæller for og imod.. Det kunne være dejligt med søskende, men jeg er simpelthen i tvivl om opgaven er for stor. Jeg er meget alene om pasning og barsel, da min mand arbejder meget, og bedsteforældrene har meldt fra – de synes de er for gamle.
  Er der nogen som har fået tvillinger efter 40 som vil dele fordele og ulemper?

   

  Avatar
  Anonym
  11. december 2020 kl. 12:29

  Jeg fik mine tvillinger som 33 årig. Men jeg har været næsten alenemor til dem og uden netværk. Det har været hårdt. Men det hårde har været i at graviditeten var hård helt fra start og jeg blev hurtigt sengeliggende, så min krop blev fuldstændigt ødelagt og svag. De fleste kommer godt igennem graviditeten selvom det er tungt til sidst. Tvillingerne var mine første børn. Det jeg ville have gjort anderledes er at jeg ville have betalt for rengøringshjælp og jeg ville betale mig fra noget aflastning, så jeg kunne få hvilt mere – måske en at gå ture emd vognen eller til at "lege" med tvillingerne. Og så købe ind på nettet og få det sendt hjem.  Det er så forskelligt hvor hårdt man synes det er. Jeg har haft nemme babyer, men sensistive babyer, så jeg har prioriteret at være meget hjemme, for så gik det nemmere. Det bedste man kan gøre er at trække vejret dybt og acceptere at babyerne må få opmærksomhed skiftevis. og så findes der mange hjælpe midler som tvillingebæreseler minimonkey og weego som kan bruges fra de er nyfødte, så man kan få begge helt tæt – det tror jeg specielt er godt til at få armene fri til den store. Mange er glade for slyngevugger. JEg prøver bare at fortælle at der er en del hjælpemidler, så man kan få hænderne mere fri, men det er hårdt at stå fuldstændig uden netværk som jeg har gjort – jeg ville alliere mig med andet familie eller venner og spørge dem om hjælp på forhånd. og se om der er homestart i din by. JEg kan ikke rådgive dig om du skal beholde dine børn eller ikke. Men jeg elsker at være tvillingemor og mor generelt, men jeg ville ønske at jeg havde haft netværk da børnene var små, for det er ensomt at være fanget hjemme ,det var emst pga den svage krop – je gkunne ikke gå eller stå de første måneder. du ved også selv bedst hvordan din krop og psyke har det allerede nu. JEg håber du har nogen at snakke med om det her. og hvis du har et ønske om flere børn, så synes jeg ikke du skal lade dig slå ud af at der to, for det er noget helt særligt at have tvillinger – men kom ind i en tvillingegruppe – der er en tvillingegruppen og så er der nok også en der hedder noget a la tvillinger juli-december 2021 altså på facebook. tænker at du kunne vende nogle tanker med ligesindede

  Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.