Close
Log Ind Opret Bruger

Plukveer, forkortet livmoderhals 29+0

 • 28 juni 2016, 07:25

  Hej allesammen

  Slimproppen gik igår aftes(29+0) og kunne læse mig frem til at det var ganske ufarligt og ikke nødvendigvis betød, at fødslen var nærtstående. Meeeeeen, plukveerne blev regelmæssige(5min imellem), så jeg besluttede mig alligevel for at ringe til fødeafdelingen og det var en MEGET god beslutning, for det viste sig at min livmoderhals var forkortet til 0,5-0,7cm.

  Blev efterfølgende sendt afsted til OUH Odense i ambulance og har nu været her de sidste 10 timer med ve-hæmmer til mig og lungemodningsmedicin til vores lille basse.

  Er der nogen som har erfaring med dette? Og hvor længe I kunne trække fødslen af Jeres små basser?

  Hvis vandet skulle gå, så hedder det akut kejsersnit, da han ligger sidelæns?? Børnelægen kommer senere, så må vi se hvad de siger, wish us good luck??

  28. juni 2016 kl. 07:30

  Godmorgen. .. jeg har ingen erfaring med det , da jeg er næsten i mål men vil bare ønske jer pøj pøj , og krydser fingre for at det hele går… 

  Pas godt på dig selv  no

  28. juni 2016 kl. 07:54

  Tak????

  28. juni 2016 kl. 08:32

  På Facebook kan du søge om optagelse i gruppen: dansk præmatur forening, her er flere med ligende historier, som vil kunne komme med erfaringer, historier og lignende.

  Vil krydse fingre for at du kan holde på ham længe endnu.

  no

  28. juni 2016 kl. 09:06

  Hej

  Jeg har været igennem nogenlunde det samme.

  Jeg er færstegangsfødende så vidste ikke så meget om graviditet osv. Min slimprop gik i uge 21 hvor jeg så straks ringede til fødegangen som så mente at det nok vare var øget udflåd! Dagen efter blødte jeg en lille smule. Jeg ringede straks til fødeafdeling og bad om en scanning. Det viste sig, at min livmoder var blevet åbnet og fosterhinden var ved at komme ud 🙁 mit liv gik i stå… Jeg var sengeliggende et par dage for at se om fosterhinden trak sig tilbage. Det så en smule bedre ud de næste par dage, så jeg fik lagt en akut cerclage. Nogle dage efter blev jeg scanner for at se om Cerclagen holdte som den skulle, det gjorde den faktisk!!! Men fosterhinden var så stædig at den kom ud igennem Cerclagen 🙁 Det hele så så skidt ud! Og lægerne menter ikke jeg vil kunne holde på barnet så længe og jeg var kun i uge 21 så chancerne for at barnet overlever og er rask var MEGET lille. Så vi valgte desværre en abort i uge 22. Jeg havde også svagt livmoderhals som blev forkortet alt for tidligt!!

  Men nu er du jo en del længere end mig 🙂 Fik du tilbudt en cerclage? Var din fosterhinde på vej ud?

  Jeg ønsker sig ihvertfald alt held of lykke 🙂

  28. juni 2016 kl. 09:18

  Tak for det gode råd????

  28. juni 2016 kl. 09:45

  Tak????

  Jeg har ikke fået tilbudt cerclage, der er stadig 0,5-0,7cm tilbage af livmoderhalsen, men hun kunne fornemme at fosterhinden var tæt på, da jeg blev skannet. Jeg tænker at der snart må komme en opdatering på hele situationen???? Men han har det stadig godt inde i maven, så han må gerne blive der så længe som muligt????

  28. juni 2016 kl. 11:02

  Jeg fik nemlig lagt Cerclagen for sent. Den skal lægges mens forsterhinden er inde og mens man har noget livmoderhals tilbage 🙂 Men det har lægerne nok fuld styr på 🙂 Håber du holder den lille inde i maven noget længere 🙂

  Du må meget gerne opdateret efter lægesamtalen, hvis du selvfølgelig orker 🙂

  28. juni 2016 kl. 12:23

  Jeg sidder lige nu og ammer min datter på 2 1/2 måned. Hun er født 28+6, og er altså ikke ved termin endnu.

  Jeg vil bare sige at det er virkelig godt at du er længere end 28 uger henne og når at få lungemodner- det har stor betydning for dit barn.

  Jeg havde blødning og regelmæssige plukkeveer i 3 uger før jeg fødte, men min livmoderhals var ikke forkortet.

  Jeg vil bare sige at selvom du skulle føde inden så længe, så er der rigtig gode muligheder for at dit barn kommer til at klare sig godt! Børnelægerne kan godt finde på at sætte nogle skrækscenarier op- og i skal også høre på hvad de siger – men husk på at rigtig mange børn bliver helt normale. De skal bare have noget hjælp i starten.

  29. juni 2016 kl. 06:09

  De har slet ikke snakket om Cerclagen igår, de snakker om at i bedste tilfælde begynder livmoderhalsen at gendanne sig selv igen, hvilket ville være fantastisk! Den var i hvert fald ikke blevet kortere fra mandag aften og til tirsdag eftermiddag, hvor de målte den til det samme. De har også fået plukveerne under kontrol, så nu håber jeg stadig de har det, når de piller mig af den ve-hæmmende medicin senere i dag????

  29. juni 2016 kl. 06:13

  Tak for dine opmuntrende ord???? Ja, børnelægerne skal jo fortælle om alle de risici der er ved et barn som er født for tidlig og hvis organsystem er forholdsvis umodent. Hun sagde at hvis vi kunne trække den til uge 32, ville det være rigtig godt, for det skulle være en milepæl, så vi håber at han bliver derinde så længe.

  Jeg er glad for at høre, at din datter har det godt på trods af sin tidlige ankomst. Fødte du normalt eller ved kejsersnit?

  29. juni 2016 kl. 12:41

  Som jeg fik at vide derude- hver dag tæller ???? Men det er rigtig godt at høre de har fået lidt styr på plukkeveerne.

  Jeg fødte hende normalt ???? Jeg havde haft vandafgang to dage før, trunten stod med hovedet godt nede i bækkenet, og så fik jeg veer. Så det var egentlig en helt normal fødsel, bortset fra at det var 11 uger for tidligt.

  29. juni 2016 kl. 12:58

  Okay, det var lyder da rigtig rart, at hun vendte rigtigt???? Her ligger han sidelæns indtil videre, så det skal nok blive interessant???? Vi må bare håbe at han bliver liggende mange dage endnu og gerne selv vil vende sig????????

  29. juni 2016 kl. 15:25

  Sikke en forskrækkelse, håber baby bliver i maven længe endnu.

  Da jeg ventede min søn, var jeg også ved at føde for tidligt i uge 28+4 pga regelmæssige plukkeveer og afkortet livmoderhals (dog ca 12-13 mm), jeg fik også vehæmmer og lungemodner. Var indlagt knap to uger og der kom ro på. Skulle være sengeliggende til uge 34+0, mens jeg også skulle have nogle piller der hedder lutinus samt blodfortyndende injektion for ikke at få blodprop, når nu jeg skulle ligge stille så længe.

  Alt gik godt! Jeg fødte først i uge 39 ????

  Håber det bedste for dig!

   

  29. juni 2016 kl. 18:25

  Tak❤️ Åååh det var godt at du kunne holde ham inde og så i så lang tid???? Jeg har også fået af vide at jeg skal være sengeliggende fra nu af og indtil hans ankomst, men så længe min livmoderhals er så kort, så bliver det på hospitalet. Jeg ligger med kompressionsstrømper på for at undgå blodpropper og så håber vi bare at han bliver derinde længe endnu????????

  Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 22 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.