Close
Log Ind Opret Bruger

PCOS – verden brast, føler mig alene :(

 • Avatar
  Anonym
  10 september 2020, 22:30

  Hej i dejlige damer.

  Jeg er ikke helt sikker på hvad jeg vil med mit indlæg, jeg har bare behov for lige at komme ud med det 😔

  Jeg fik foretaget en hormonanalyse på sygehuset i sidste uge. Da jeg talte med min læge idag fortalte hun mig, at der er rigtig meget der tyder på at jeg har pcos fordi at min testosteron er forhøjet og at jeg skal forberede mig på at få stillet diagnosen ved gynækologen (som iøvrigt ikke har tid før i næste måned)

  jeg ved godt, at det ikke er verdens undergang – men jeg må også være ærlig at sige, at lige nu føler jeg at det er det 🙁 vi har forsøgt os med PB i halvandet år uden held, og nu føles det som om, at alt er blevet skubbet endnu længere væk og er endnu mere uoverskueligt.

  jeg er så ked af det og bange, fordi at jeg ikke ved hvad der venter derude. Jeg kender ingen med pco/s og jeg føler mig så alene i det.😢

  Er der nogen med erfaring, der vil dele med mig? 🥺

   

  10. september 2020 kl. 23:38

  Min bedste venninde har PCO, jeg ved du ikke alene der er rigtig mange med de problemer, men stort kram her fra!

  Min venninde tog virkelig fast i kosten og det ændrede alt, jeg tog faktisk med til nogle af foredragene vildt spændende – jeg mener, det er de samme kost råd til PCOS – få sukkerde væk fra kosten, er vist det vigtigste, men det finder du hurtig hvis du googler! 

  11. september 2020 kl. 07:11

  Kære Sephiri 

  Jeg forstår fuldstændig din situation, følelser og tanker. Du er IKKE alene.

  I 2012 havde jeg ikke fået min mens et år, og jeg fik faktisk allerede der konstateret pcos. Der havde jeg dig intet ønske om graviditet, så jeg blev sat på p-piller, som jeg stoppede med i december 2018.

  Nu ønskede bi os et barn, men i alle de år havde jeg gået med frygten om, at det ikke kunne ske pga. min pcos. Faktisk var min cyklus helt stabil efter stoppet, og til min store overraskelse og glæde, blev jeg gravid allerede i slutningen af april. Lykken ville ingen ende tage, men da vi mistede graviditeten i starten af juni brast min verden atter.

  Min menstruation udeblev igen, og vi blev begge udbredt- min pcos var blusset op for fuld drøn, og mine testoteronniveauer var helt oppe at flyve. Jeg var ulykkeligt og kunne aldrig se vores drøm lykkes. Jeg spiste efter Kiss kost principperne og var fysisk aktiv. Intet hjalp, og vi skulle starte i fertilitetsbehandling. Vi fik forklaret behandlingen og blev præsenteret for den sprøjte, jeg skulle stikke mig med hver dag.

  Så kom Corona og alt blev aflyst. Som et sidste forsøg spurgte jeg, om jeg måtte prøve metformin, når vi nu ikke kunne komme i gang som planlagt. Det var hun ok med, og efter præcis en måned fik jeg min første blødning i 11 måneder. Måneden efter udeblev den, men til gengæld stod vi med en positiv graviditetstest i hånden, og jeg er nu næsten i uge 20.

  Så kære du… Mist ikke håbet, før lige med pco(s) er der faktisk en del muligheder og ret gode Odds for, at det vil lykkes. Nogle kan klare det med kost og fysisk aktivitet alene. Nogle hjælpes af medicin i tabletform, mens nogle har brug for direkte fertilitetsbehandling.  Dog har jeg fornemmelsen af, at det lykkes for de fleste, at opnå deres drøm.

  Det blev lidt langt, men jeg tror bare, at det jeg vil sige til dig er;

  Der ER håb. Det er HELT ok at være bange og ked af det, men du er langt fra alene. Jeg forstår 100{51e66ef9f545c2944d11491ebdb37d1a10d1b298a44166f364fae42c5b93730a} følelsen af uoverskuelighed og håbløshed, men det bliver bedre, når I får et svar, og der bliver lagt en plan, så I kan se fremad.

  Alle de bedste tanker herfra. 

  11. september 2020 kl. 09:29

  Kære du, 

  Jeg har levet med pcos i mange år. Fik det konstateret som 25 årig grundet uregelmæssig mens siden den startede og pludselig uren hud. Dengang var jeg single og tænkte ikke børn. Jeg begyndte at tænke kost, fik metfornin, oh mit blodsukker blev mere normalt. Da jeg fik kæreste og vi begyndte at tænke på baby skulle der gå 1,5 års før jeg blev gravid. Jeg mistede dog og blev henvist til Svend lindenberg, som er førende gyn indenfor området. Fik hormoner og endte med at blive gravid via insimenering og stod 3,5 år efter start på projekt baby med en skøn dreng. Da vi ønskede os flere børn blev jeg henvist til Svend allerede igen da min dreng var 1 år. Efter 4 forsøg med inseminering blev jeg gravid. Mistede dog i uge 6 og skulle holde en måneds pause. Blev lykkelig da jeg testede efter denne måned, for jeg var blevet gravid af mig selv og fik den skønneste pige. Herefter blev min mens helt regelmæssig og da vi ikke beskytrede os, blev jeg gravid af mig selv 3 år efter. Nu her hvor den ældste er 11 år, venter vi sammen nr. 4 (og absolut sidste), som også er lavet helt af os selv..

  Hvis bare jeg kunne have forudset alt dette, da jeg første gang mistede og var en meget svær tid igennem for at opnå vores første graviditet. 

  Man siger ofte om pco(s), at det kan være svært at lave første barn selv uden hjælp, metformin, motion, kostomlægning, eller lignende, men herefter bliver kroppen mere i balance med sig selv. ❤️???? 

  Held og lykke til dig, håber min historie kunne hjælpe dig lidt, for jeg kan godt huske hvor svært og hårdt det var at vente….. 

   

   

  11. september 2020 kl. 09:37

  Stort kram. Min mand og jeg har aldrig brugt beskyttelse, da jeg har pcos og kun har haft menstruation 4 gange i mit liv i en alder af 23 år. Lidt uansvarligt måske. Efter 6 år kunne vi godt tænke os børn. Jeg blev sendt til en dygtig gynækolog som sagde vi kunne prøve med metformin men han var ikke sikker på det virkede på mig da jeg er normalvægtig. Vi prøvede det af, og nåede ikke engang at få min menstruation før jeg var tilbage med en positiv graviditetstest. Idag er hun 2 år og vi venter nu nr. 2 som kom helt uplanlagt. Har stadig kun haft menstruation 4 gange i mit liv, men har altså snart to børn. Ønsker dig alt held og lykke med det hele ????

   

  11. september 2020 kl. 10:20

  Kære TS. 

  Det er ikke verdens undergang, selv om det nu føles sådan ❤️. Jeg har også pcos og blev behandlet på Copenhagen fertility center. Efter 6 iui forsøg blev jeg gravid med mine tvillinger, som nu er 1 år gamle. Det kan sagtens lykkedes, selvom du nok skal igennem hormoner og lignende, men det er ikke så slemt som man tror.

  Held og lykke med projekt baby! 

  11. september 2020 kl. 10:51

  Sephiri skrev :

  Hej i dejlige damer.

  Jeg er ikke helt sikker på hvad jeg vil med mit indlæg, jeg har bare behov for lige at komme ud med det ????

  Jeg fik foretaget en hormonanalyse på sygehuset i sidste uge. Da jeg talte med min læge idag fortalte hun mig, at der er rigtig meget der tyder på at jeg har pcos fordi at min testosteron er forhøjet og at jeg skal forberede mig på at få stillet diagnosen ved gynækologen (som iøvrigt ikke har tid før i næste måned)

  jeg ved godt, at det ikke er verdens undergang – men jeg må også være ærlig at sige, at lige nu føler jeg at det er det 🙁 vi har forsøgt os med PB i halvandet år uden held, og nu føles det som om, at alt er blevet skubbet endnu længere væk og er endnu mere uoverskueligt.

  jeg er så ked af det og bange, fordi at jeg ikke ved hvad der venter derude. Jeg kender ingen med pco/s og jeg føler mig så alene i det.????

  Er der nogen med erfaring, der vil dele med mig? ????

   

  Jeg har Pco og skulle have hjælpe på fertilitetsklinkken, men vi blev gravide i første forsøg!???? 

  lægerne sagde at det eneste som var problemet var bare at jeg ikke havde ægløsning, så lige så snart jeg fik lidt hjælp med det, så var det ikke noget problem ???? 

  Det er helt normalt og føle at ens verden falder sammen, men det er ikke så slemt, det lover jeg!❤️

  11. september 2020 kl. 12:16

  Kære du

  Jeg fik konstateret PCOS for snart 10 år siden og fik dengang at vide, at når jeg var klar til projekt baby, skulle jeg søge hjælp med det samme i stedet for at forsøge selv. Jeg startede dog på p-piller, fordi jeg slet ikke var klar der.

  I foråret 2017 kiggede min kæreste og jeg hinanden i øjnene og blev enige om, at nu var det nu. Et år efter stod vi med en velskabt lille dreng i armene, og vi venter nu nr 2. Begge graviditeter er opnået med fertilitetshjælp fra Trianglen, og begge gange i første forsøg.

  Vi fik at vide, at fordi PCOS er en hormonel forstyrrelse af kroppen, kan det godt tage et par cyklusser, før de finder den rigtige hormonbehandling på fertilitetsklinikken, men til gengæld lykkes det for langt de fleste at blive gravide. 

  Hvis du allerede har en henvisning til en gynækolog, så bestil tid hos en fertilitetsklinik i stedet for en normal gynækolog. Og det er vigtigt, at din kæreste også får en henvisning, da behandlingen så er gratis, også selvom det er en privat klinik. De kan sagtens konstatere PCOS og kan starte behandling op med det samme.

  Det blev meget langt, og jeg ved fra erfaring, at det er rædselsfuldt at være det, hvor du er nu. Men nu ved I, hvorfor du ikke bliver gravid, og det betyder, at I kan handle på det med hjælp. Og det er godt!

  Held og lykke! Og masser af kram! 

  Avatar
  Anonym
  11. september 2020 kl. 13:06

  Jeg har også pcos og har 3 skønne børn. 

   

  1. Lavet uden hjælp og kom i 1. Cyklus. 

   

  2. Lavet med en bette hjælp af vægttab og methformin (jeg var svært overvægtig)

   

  3. Lavet uden hjælp. Her havde jeg tabt 50 kg. 

   

  Nr 4. Lavet uden hjælp, i 2. Cyklus men mistede i uge 6

   

  Nr 5. Lavet efter aborten uden mens i mellem. Er nu gravid i 13. Uge ????

   

  Nr 4 og 5 er lavet på "sex-metoden" ???? da min cyklus kan være alt fra 30 til 60 dage, valgte vi at sexe hver 2. Dag… Og jeg har hørt, at hvis kvinden får orgasme, så er chancen større. ???? Så sådan gik det til hér????

   

  Pcos er ikke verdens undergang. Spis Evt efter Kiss. Så er du godt på vej. Hvis du træner, så gå efter vægttræning. Eller eks cykling. Cardio er ikke det bedste for PS med pcos. Det er noget ift insulin i kroppen osv. ???? 

  23. september 2020 kl. 12:07

  Forstår hvordan du har det. Det er bare hårdt.

  MEN… ofte er PCOS til at behandle! Jeg var gennem 2 års opslidende fertilitetsbehandling,  men nu er jeg gravid og venter en søn til januar. Så du må ikke give op på forhånd!

  Jeg startede op i IUI, men det blev et laaaangt forløb med rigtig hårde nedture. Jeg vil derfor anbefale dig at gå direkte til IVF, hvor jeg blev gravid ved 3. ægoplægning. Så havde jeg vidst hvad jeg gør i dag, så havde jeg naturligvis sparet mig selv for det deprimerende forløb i IUI og gået direkte til IVF, hvor graviditetsraten er MEGET højere end i IUI-regi.

  Håber det bedste for dig. Du er hvert fald ikke alene – og du skal nok blive gravid 😀

  Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.