Close
Log Ind Opret Bruger

pcos..

 • Avatar
  Anonym
  27 februar 2020, 10:59

  Hej alle! 
   

  Har lige fået afvide jeg har medfødt PCOS. 
  jeg er ikke overvægtig – tværtimod har jeg et perfekt BMI.. den eneste grund til vi opdagede det var jeg pludselig har haft vildt uregelmæssige blødninger og for 14 dage siden midt i cyklus fik blødning med helt frisk blod.. 

   

  jeg er så ked af det og total i vildrede lige nu.. vi vil så gerne have en baby, og er også blevet tilbudt opstart i hormon behandling.. men gud hvor gør det ondt lige nu at få det afvide. 
   

  er der nogen andre med PCO der har råd og erfaringer mht graviditet, kost osv.. har brug for at høre det her kan ende godt..

  27. februar 2020 kl. 11:03

  hvordan fandt de ud af at du har medfødt PCO? 

  Avatar
  Anonym
  27. februar 2020 kl. 11:19

  Oneday00 skrev :

  hvordan fandt de ud af at du har medfødt PCO? 

  Jamen først havde jeg i 5 måneder cyklus på mellem 21-36 dage. Så midt i cyklus denne gang begyndte jeg at pletbløde frisk blod i 6 dage, og har ved vagtlæge hvor de så jeg ikke havde haft ægløsning og min slimhinde var helt tynd. 
  så har jeg så 10 dage efterfølgende været til scanning hvor man kunne se der var alt for mange æg; og de modnes ikke. 
   

  gynækologen sagde medfødt, fordi jeg hele mit liv har været slank, motionerer mm. Både mit BMI, fedtprocent, muskelmasse mm er helt perfekt. Så derfor er den primære årsag der normalt er overvægt udelukket. Han forklarede mig med de mål/vægt/figur jeg har, kan det kun være medfødt.

  27. februar 2020 kl. 11:40

  Jeg har en mild grad af PCOS, og fik også besked på at jeg skulle igang med fertilitetsbehandling med det samme. Gyn mente ikke det ville lykkes på egen hånd trods vi har et barn lavet uden hjælp. 

  Mit indtryk er at mange gyn, især dem der også har fertilitetsbehandling gennem deres klinik, gerne vil have kunder i butikken og derfor anbefaler behandling med det samme. Imidlertid er der andre metoder man kan bruge og som mange har/har haft rigtig stort gavn af, inkl mig selv. Derudover har jeg lidt et indtryk at pcos bliver brugt lidt som skraldespandsdiagnose i en række tilfælde som skyldes hormonelle ubalancer af andre årsager men det er bare baseret på at mine tal ikke viste pcos og gyn ikke rigtig synes der var så meget at se på scanningen men fordi jeg havde uregelmæssige mens så kalder vi det bare pcos. 

  Træning, kost efter "Spis dig gravid" og metformin udskrevet af egen læge – så blev jeg gravid naturligt på 1,5 måned. Jeg trænede i forvejen og spiste varieret og sundt så skulle lige lave nogle enkelte tilpasninger og så metforminen, og så var der gevinst. Jeg er nu i uge 8. Min læge fortalte, da hun udskrev det til mig, at de inden for de sidste par måneder havde 3 patienter som havde gjort det samme og var blevet gravide i løbet af få uger til måneder.

  Det er selvfølgelig op til dig hvad du mest har mod på. Men jeg vil anbefale en snak med lægen om ovenstående og så give det et halvt års forsøg.

  Pøj pøj 🙂  

  Avatar
  Anonym
  27. februar 2020 kl. 11:42

  Hejsa. Jeg er også normal vægtig og har pco. Jeg har masser af små æggeblærer der aldrig rigtig modner sig. Så derfor havde jeg perioder med meget lange cyklusser. Ca 35-50 dage. Jeg blev naturligt gravid efter vi havde prøvet i 10 måneder. Og vi skullr igang med hormonbehandling hos gynækolog. Men det nåede vi så aldrig.:) jeg lavede kostændring de sidste 2 måneder inden jeg blev gravid naturligt. Jeg fuægte kisskost principperne uden at jeg var fanatisk. 🙂 den cyklus jeg blev gravid i var den mest alm cyklus. Jeg var nede på 31 dage der. Så jeg er sikker på at kostændringernr hjalp hos mig:) ellers også var det tilfældigt. Who knows. Lad dig ikke slå ud af det. Man kan sagten blive gravid med pcos. Min.mor har det i meget meget slem grad og hun fik 3 børn. Og min søster har det og hun er også naturligt gravid nu. Det kan da godt være det tager lidt længere tid end for andre. 🙂 held og lykke

  27. februar 2020 kl. 16:28

  Som de ovenstående skriver kan kostændring hjælpe, kvinder med pcos tåler dårligt sukker og mel, hvis man begrænser det/ dropper det helt vil det kunne hjælpe på fertiliteten. PCOS er også ubalance i hormonerne og jeg vil klart anbefale zoneterapi for af få rettet op på balancen. Vi havde forsøgt i ca. 7 mdr inden jeg begyndte til zoneterapi, efter 3 måneder med ugentlig behandling blev jeg gravid. Mistede desværre i uge 6, men da HCG var faldet igen blev jeg gravid i første cykles efter SA, stadigvæk med hjælp af zoneterapi og venter nu baby nr. 3 er i uge 16+2 nu ❤️

  Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.