Close
Log Ind Opret Bruger

Overraskelse

 • 17 juni 2015, 13:21

  nåh, nu er det blevet min tur til at skrive en opslag herinde..

  Har de sidste to uger gået og været lidt utålmodig og håbet at lille pigen snart ville komme til verden.. Der har dog også været ekstra aktivitet i maven, kraftige plukveer og smerter i underlivet.. Men hele tiden er tingene gået i stå.. ?? 

  igår skulle jeg så til jordermoder, hvilket jeg havde glædet mig til, så vi kunne få en lille opdatering på det hele..

  alt går som det skal og ser fint ud, indtil hun skal mærke på maven. Er i dag 39+0. Hov kommer det fra jordemoderen, jeg tror hun har vendt sig rundt og ligger med hovedet opad. Men hun er ikke sikker, så undersøger lige indvendigt. Hun er stadig i tvivl, men kan da konstatere at jeg allerede har åbnet mig 4 cm ( hvilket var lidt et shok, da jeg ikke rigtig har mærket det hele store til det, men fedt så har jeg da klaret de første 4 cm. ?? )

  jeg bliver sendt videre til skanning og skanningen viser desværre en fin stor numse der ligger nedad.. ???? det var lige en lidt øv drejning det har taget. Har intet mærket til at hun var vendt sig, så det kom som en kæmpe overraskelse.

  vi venter så 5 timer på en læge som vil gøre et forsøg på at vende hende. En forfærdelig oplevelse syns jeg, og så lykkes det desværre ikke.. ?? 

  vi skal ind igen imorgen og gøre et nyt forsøg, hvis jeg har mod på at prøve igen. Hvis. Det heller ikke lykkes i morgen, så skal der tages stilling til hvad vi så skal gøre.. Vi er super meget i tvivl, for vi har slet ikke snakket om evt kejsersnit eller sædefødsel, for hun har ligget så fint hele tiden, så det har slet ik været i vores tanker..

  tror jeg har brug for nogle råd og evt hjælp fra andre som har/står i samme situation som mig/os lige nu.. 

  Hjælp.. ???? 

  17. juni 2015 kl. 13:29

  Jeg har ikke stået i helt samme situation som dig, da min søn gennem hele graviditeten lå med numsen nedad. Så det var ikke nogen overraskelse for os. Men jeg var da det samme igennem med at skulle tage stilling til kejsersnit vs. sædefødsel og endte med en sædefødsel, som var en rigtig god oplevelsesmiley For mig var det afgørende, at jeg prøvede selv først. Velvidende at en del sædefødsler alligevel ender i kejsersnit. Men så vidste jeg da, at jeg havde givet det en chance. Heldigvis gik det rigtig fint, så jeg slap for kejsersnittetsmiley

  Hvilke tanker gør du dig umiddelbart?

  17. juni 2015 kl. 13:43

  Mit hjerte siger at jeg skal vælge sædefødsel og som du selv skriver, så har man selv gjort et forsøg på at føde naturligt.. Men er også lidt bange/nervøs over at skulle føde numsen først, bange for at briste alt alt for meget og bange for at hovedet skal sidde fast tilsidst..

  Men har bare snakket med mange siden i går og lægen på fødemodtagelse alle de hælder mere til et kejsersnit. Da de syns at det er lidt mere sikkert.. Lægen sagde kejsersnit og jordemoderne sagde sædefødsel.. Argh, hvorfor kan de ikke være enige.. Men tror jeg vil føle at der vil mangle lidt hvis jeg tager et kejsersnit, så har jeg ligesom ikke gjort det sidste selv.. 

  det er en super øv situation at stå i lige pludselig.. 

  17. juni 2015 kl. 13:58

  Da jeg skulle føde og jeg kom ud på hospitalet lå min søn lige pludselig også den forkerte vej. Så jeg skulle også vælge imellem kejsersnit og sædefødsel. Og vi fik kun 5 min. Til det fordi at jeg var meget hurtigt fødende. Jeg valgte et kejsersnit fordi at lægerne sagde at det var den sikreste løsning for min søn. Jeg synes nemlig at det var enormt vigtigt at vælge hans bedste istedet for mit bedste. Det var da også rigtig hårdt at få et kejsersnit, men jeg har ikke fortrudt mit valg på noget tidspunkt 🙂

  17. juni 2015 kl. 14:20

  Det med at sædefødsel er farligt er et levn fra en gammel, dårligt udført undersøgelse. Er mor og barn rask og fødslen forløber efter plan er det ikke farligt for hverken mor eller barn. Man går ikke mere eller mindre i stykker. Og hvis fødslen ikke følger planen laver man kejsersnit undervejs.
  Grunden til at lægerne er bange fir det er, at de ikke har gjort det ret ofte – ks derimodlaver de hver dag. Så hvis du er sund ig rask ville jeg klart prøve selv først!!!

  17. juni 2015 kl. 17:16

  Vi er begge to heldigvis sunde og raske og har været det hele forløbet igennem.. Jeg har slet ik haft noget som helst, ikke engang ondt i lænden.. Så hvis jeg vælger fødslen, burde der nok ik være det helt store ( håber jeg ). Skal føde på Herlev hospital, og har så fundet ud af at de er førende indenfor sædefødsler.. ????????

  17. juni 2015 kl. 18:36

  Jeg hepper også på at give det er forsøg hvis det føles mest rigtigt. Hvis baby har normal størrelse og er i "rigtigt" sæde, ikke noget snyden med fusserne først. 😉 Er det første barn? 

   

   

  17. juni 2015 kl. 19:32

  Ja det er første barn.. Skanningen igår viste at numsen lå "nede" og fusserne oppe.. Så numsen lå godt tilrette, sikkert også derfor hun ikke var så villigt til at flytte sig.. 

  Ja hepper også selv på et forsøg mere, lige nu er maveskindet så ømt, at det nærmest brænder når jeg rør ved det, så håber det når at blive bedre til imorgen.. Ellers må jeg bide tænderne sammen.. ???? 

  19. juni 2015 kl. 09:33

  Hvornår er vendingsforsøg nr 2 idag? Jeg krydser fingre for, at hun er mere samarbejdsvillig idagcool

  Men skulle det ikke lykkes at vende hende, så ligger hun i hvert fald helt ideelt til en evt. sædefødsel. Og man går ikke mere i stykker ved en sædefødsel end man ville have gjort hvis hovedet kom først. For selvom det kan være svært at forestille sig, så er hovedet stadig den største del på barnet. 

  Grunden til at mange (især ikke-fagfolk) hælder til kejsersnit er desværre ofte mangel på viden om sædefødsler og den viden man har stammer ofte tilbage fra da ens mormor fødte ved en sædefødsel. Og man har altså heldigvis lært en DEL siden dengang. 
  Mange læger kan også være tilbøjelige til at råde til et kejsersnit, men det er ofte fordi det blot er "nemmere" for dem. Jeg havde det sådan, at hvis fagfolkene kunne give mig en god medicinsk og fagligt funderet begrundelse for hvorfor jeg ikke skulle forsøge mig med en sædefødsel, så ville jeg selvfølgelig lytte til dem. Men det kunne de ikke. Hvis man opfylder bestemte "krav", som f.eks. ikke have et alt for smalt bækken osv., så er der nemlig ingen faglige begrundelser for hvorfor man ikke skulle føde ved en sædefødsel.

  Jeg håber du giver en update herinde, når du har været til vendingsmiley

  21. juni 2015 kl. 09:57

  Hvordan gik 2. vendingsforsøg?smiley

  23. juni 2015 kl. 14:22

  Hej alle sammen..

  lige en lille opdatering.. Aller først tak for jeres svar/råd og hjælp..

  jeg nåede desværre ikke andet vendingsforsøg, torsdag morgen begyndte der at komme veer og vi kørte mod fødemodtagelsen.. Jeg blev indlagt med det samme på fødegangen. Og der skulle jeg tage beslutningen.. Vi havde egentlig ikke fået talt det så meget igennem, da vi virkelig troede på at det nok skulle lykkes at vende hende..

  Men jeg fik en overlæge til at undersøge mig og han kunne ikke se nogen grund til at jeg skulle have foretaget et kejsersnit. Så gik med til at prøve at føde normalt.

  nu er det jo min første gang, så har ikke noget at sammenligne med, men syns da selv at hele forløbet gik godt.. Det var sindssygt hårdt, gjorde frygteligt ondt, men det er jo hurtigt glemt igen.. 

  Lille pigen kom til verden kl.18.13, vejede 3874g og 54 cm lang. Hun kom ud på 10 min og 4 presseveer.. ???? 

  vi kom hjem efter 6 timer.. Alle har det godt og er ved at komme på plads og finde os selv..

   

  23. juni 2015 kl. 14:28

  Sådan!!!! Det er sådan det skal gøres. Stort tillykke med både fødsel og baby. Dejligt at lægen var med på det, så i slap for ks. Og sejt at du var frisk på det.

  Håber andre finder inspiration og mod til at gøre det samme.

  Og hvilken nuttet baby!

  Viser 12 indlæg - 1 til 12 (af 12 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.