Close
Log Ind Opret Bruger

Økonomi

 • 24 april 2023, 22:49

  Hej piger

  Vi vil meget gerne igang med behandling til barn nr 2 snart. Men har ikke økonomien til det og overvejer et lån.

  Er der nogen der har råd i forhold til det? Lån med lav rente ? Eller forsikring der dækker?? Eller andet ??

  25. april 2023 kl. 06:09

  Undgå forbrugslån og tag en snak med jeres bank. Men ja, selvfølgelig så lav en rente som muligt, tjek ÅOP også er lav, lav, lav (det er højt ved forbrugslån) og samtidig at I kan betale af på en overskuelig periode.

  Mit bedste råd er, at spare op fremfor at låne. Det er surt og tager tid, men det er benhårdt at sidde med gæld. Det gør jeg selv nu, grundet dårlige valg tidligere, og jeg vil til enhver tid råde folk til at spare op. Om ikke andet så “bare” 50% af beløbet.

  Kan se at IVF på en klinik i Aarhus koster 43000,- for tre runder. Dvs. hvis man bruger et år på at spare op, så skal man lægge 3500,- fra i måneden. En enkelt gang IVF koster 23000,- og så skal man kun smide 1900,- i måneden, ca.

  Vi har selv været i behandling til første barn, og jeg er nu 11 uger henne. Vi er begyndt at spare op til barn nr. 2, såfremt vi får brug for hjælp der også:-)

  Men jeg ville klart spørge min bankrådgiver, såfremt jeg ikke var i stand til at vente. Og så et godt tip: har du ikke råd til at spare op, så har du heller ikke råd til at betale af på gæld.. bitter erfaring;-)

  25. april 2023 kl. 07:07

  Tak for dit svar.

  Vi sparede op til er forsøg efter vi fik vores første barn. Men. Det første forsøg lykkedes desværre ikke. Og vi har ikke råd til at spare 50.000 op indenfor en overskuelig fremtid, som de næste 3 icsi forsøg kommer til at koste. Det vil tage os flere år. Og vi vil så gerne gå igang snart, gerne indenfor et pr måneder. Vi har nemlig også selv noget gæld vi er ved at betale tilbage til familie. Så forstår udmærket når du siger, at det er hårdt at sidde i gæld. Jeg har bestemt hellere ikke lyst til at optage gæld. Men det er bare svært at skulle vente flere år med at forsøge igen.

  Men god ide med at ringe til banken og tale med dem. Tak.

  25. april 2023 kl. 07:35

  Det forstår jeg udemærket. Men når I allerede sidder lidt hårdt i det, så vil hverken et ekstra lån eller ekstra barn give mere luft i økonomien.

  Jeg håber at banken kan hjælpe jer bedst muligt. Hvis I ikke er 40+ ville jeg dog bestemt genoverveje at vente lidt og spare op/betale nuværende gæld ud. Selvom det er skide træls, at økonomien skal være en faktor for børn, når andre får dem som perler på en snor. Tro mig, jeg kender følelsen.. Men husk at det også skal være rart at være i, både økonomisk og med en lille ny.

  Alt held og lykke til jer!🫶🏼

  25. april 2023 kl. 07:54

  Vi valgte aleris fertility, da vi selvfølgelig havde hørt godt om det men også fordi de har et samarbejde med resursbank på et rentefrit lån dog med gebyr, det synes jeg var rigtig fint for os, da vi lige havde brugt 200.000kr+ på at flytte og ellers ville det tage os et års tid at skrabe endnu flere penge sammen. Så for os gav det mening med et lån fra resursbank. Og når vi har lidt ekstra kan vi lukke den når det passer os ☺️

  5. maj 2023 kl. 18:11

  Vi får vores finansieret via nogle som klinikken samarbejder med. Bliver behandlet hos IVF-syd. Du kan evt også beregne på deres hjemmeside. Vi låner fx 41000 og betaler det ud om 4 måneder, og der ender vi med at have betalt 43.500 🙂
  Mener lånet koster 2000 i oprettelse og derefter “kun” 40 kr i måneden. Det er de eneste omkostninger.

   

  5. maj 2023 kl. 19:04

  Tak for jeres svar!

  Og tak for at gøre opmærksom på resurs bank, hvor man kan låne rentefrit.

  Jeg fortalte om det til den fertilitetsklinik som vi har brugt. Og de har lavet et samarbejde med resurs bank. Så vi er gået igang med behandling igen ☺️ og det er rigtigt, at det er meget billigt lån.

  6. maj 2023 kl. 10:47

  Det er jeg glad for at høre! Synes også det er nemt og ligetil med resurs bank! Pøj pøj med behandlingen❤️

  5. juni 2023 kl. 21:31

  Først og fremmest tillykke med den første! Jeg ville personligt undgå denne type gæld, hvis ikke I har hus I kan låne i, for ellers bliver det forbrugslån som normalt har meget høj rente! Men jeg kan udemærket set problematikken, det bliver jo ikke nemmer at blive gravid igen hvis I venter flere år (mens i spare op), det er en svær beslutning!

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.