Close
Log Ind Opret Bruger

Øjenkontakt ved amning?

 • 22 november 2020, 11:11

  Hej derude. Alle steder læser og hører jeg om øjenkontakt ved amning, men er jeg den eneste der ikke har det – idet babys hoved slet ikke ligger så hun kan se mig ordentligt? Har vedhæftet et billede med min amning, dog har hun altid lukkede øjne efter nogle minutters amning 😊 Hun er 3 uger imorgen. 

   

  Avatar
  Anonym
  22. november 2020 kl. 11:31

  Jeg har tænkt på det samme. Min datter er næsten 4 måneder og har aldrig haft øjenkontakt ved amning. Hun kigger jo direkte i mit bryst, når hun ammer, så ved slet ikke, hvordan det skulle være muligt 🙂 ellers har hun en god øjenkontakt på andre tidspunkter. 

  22. november 2020 kl. 12:13

  .

  22. november 2020 kl. 12:18

  Det er helt normalt ikke at have øjenkontakt ved amning. Så længe i har det på andre tidspunkter 😊

  Avatar
  Anonym
  22. november 2020 kl. 12:30

  Det var heller ikke ved amning vi havde øjenkontakt. Oftest faldt min søn også i søvn/lå med lukkede øjne. Så er det sgu svært. 
  Men ja, som de andre skriver, så længe der er øjenkontakt på andre tidspunkter, er alt jo godt. 
  I starten nidstirrede jeg ham, men efter nok amninger var jeg heller ikke for fin til at sætte Netflix på/læse en bog/selv sidde og halvsove. 

  22. november 2020 kl. 14:08

  Hun er kun tre uger så det er ikke så meget endnu – hun skal lige lære at fokusere, men det hænder ved puslebordet 😀💖

  22. november 2020 kl. 14:28

  mirakelbaby2020 skrev :

  Hun er kun tre uger så det er ikke så meget endnu – hun skal lige lære at fokusere, men det hænder ved puslebordet 😀💖

  Præcis! Nyfødte babyer kan slet ikke se klart de første uger efter fødslen 🙂 https://www.dr.dk/interaktiv/webfeature/babysyn

  For at svare på dit spørgsmål, så synes jeg ikke du skal stresse over amningen så længe den gør hende mæt og glad. Det er jo dét der er formålet med den, og man kan have øjenkontakt på så mange andre tidspunkter. Desuden kan øjenkontakt godt forstyrre spisningen. Det er sket flere gange, at min datter er begyndt at grine og pjatte, hvis vi har fået øjenkontakt under en amning, og så er det måltid ligesom gået fløjten. Så jeg ser det egentlig bare som en fordel, at baby ligger i en vinkel, hvor der ikke opstår øjenkontakt 🙂 

  Avatar
  Anonym
  22. november 2020 kl. 16:31

  Min yngste lavede øjenkontakt, da hun var 1 dag gammel og er alle dage blevet rost for suveræn øjenkontakt, men hun lukkede altså også øjnene og chillede ved amningen. Sådan hyggede hun sig mest, og så elskede hun bagefter at ligge og kigge lidt, efter hun havde ammet (hvis hun ikke lige faldt i søvn). 

  Så det ville jeg slet, slet ikke stresse over 🙂 I skal nok få god mulighed for masser af dejlig øjenkontakt!

  Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.