Close
Log Ind Opret Bruger

Nyresten :-(

 • 10 oktober 2011, 18:19

  Hej piger,

  Ja, som overskriften lyder har jeg (formentlig) fået konstateret nyresten.

  Jeg har inden for de sidste 4 måneder haft ufattelige smerter i højre side. Smerterne er kommet 3-4 gange med et par ugers mellemrum, men må indrømme at jeg blot har troet at det var sådan ligamentsmerter føltes.. De første 3-4 anfald er alle endt  efter 10-15 min., men anfaldet i jeg fik i torsdags varede bare ved. Kom til lægen fredag og fik konstateret blod i urinen. De sendte mig videre til scanning af nyrer på hospitalet, hvor der blev fundet en masse sorte pletter/skygger i min højre nyre. 🙁 Hospitalet fortalte mig at jeg skulle kontakte egen læge igen for at finde ud af hvad der skal gøres. Min læge fortæller så, at fordi man ikke må røngtenfotograferes når man er gravid, kan ingen konkludere yderligere. Dvs. om der virkelig er nyresten og om de sidder fast eller ej mv.. Lægen fortalte endvidere, at jeg blot må "holde ud" på smertestillende og en masse vand indtil jeg har født og i tiden indtil da håbe på at jeg kan skylle stenene (hvis det er nyresten) ud med det vand jeg drikker!!

  Kan det virkelig være rigtigt??

  Ih jeg håber sådan at der er nogen herinde som har prøvet lignende og evt. kan komme med gode råd. Jeg er simpelthen så frustreret over at have ondt (dog heldigvis ikke uudholdelitg ondt ligesom i torsdags/fredags). Jeg synes ydermere lige pludselig at der er meeeeget lang tid til d. 15. januar hvor vores lille dejlige mirakel kommer til verden. Og tænk hvis jeg får et anfald ligesom det i fredags, mens jeg har veer.. 🙁

  Hav en dejlig aften piger.

   

  13. december 2021 kl. 00:33

  Puha

  15. december 2021 kl. 21:56

  Nyresten kan være rigtig smertefuldt, og tænker du skal være glad for det ikke er en konstant smerte du har. Lyder til lægen har rådgivet dig på bedste vis, særligt mhp. At du snart har termin. Ville være uhensigtsmæssigt at lade dig “holde ud” hvis du fx havde 5-6 måneder tilbage af graviditeten. Tænker at lige nu, er det vigtigste at få både dig og baby bedst muligt igennem den sidste del, uden røntgen hvis dette kan undgåes.
  hvis dine smerter bliver så voldsomme/akutte at det er ubærligt at have, så skal der selvfølgelig laves en ny lægefaglig vurdering af hvad der så skal gøres.

  håber du får fred for smerter den sidste tid, og får en dejlig jul og godt nytår inden dit lille mirakel kommer til verden 🥳

  16. december 2021 kl. 05:00

  Jeg havde engang nyresten. Det startede egentlig med at jeg hele tiden følte jeg havde blærebetændelse, men hver gang lægen tog en test, var den negativ. I stedet bad lægen mig over en 3 dages periode at drikke en masse og skrive alt væskeindtag ned samtidig med at jeg også skulle måle hvor meget jeg tissede ud. Jeg var derfor nødt til at tisse i et målebæger og vupti (eller det lyder så nemt med vupti, for havde bestemt ondt i timerne op til, da den passerede mit urinrør) på dag 3 hørte jeg et “KLING” ned i målebægeret og der lå en lille krystalagtig ting. Fik den sorteret fra og tog med op til lægen, som bekræftede, at det var en nyresten. Jeg ved ikke om du kan bruge min historie til noget, men det er for at fortælle dig, at nyresten godt selv kan finde ud.

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.