Close
Log Ind Opret Bruger

Min-Mave debat og artikler om fertilitet, graviditet og børn Fora Baby (0-12 mån) For tidligt født Har nogle af jer haft kraftige plukveer tidlig i graviditeten???

Har nogle af jer haft kraftige plukveer tidlig i graviditeten???

 • Avatar
  how
  1 februar 2009, 16:11

  Hej Alle

  Ja som I nok kan regne ud så er jeg så en af de uheldige der allerede har kraftige plukveer og alt for mange af dem. Har talt med gyn i dag som vil have mig ind og have mål livmoderen da de er bange for den er for kort. I så tilfælde skal jeg nok indlægges i lang tid…..øv øv det håber jeg bare ikke at det er så alvorligt.

  Har nogle af jer født for tidlig på bgrund af at I havde kraftige plukveer tidlig i graviditeten (jeg er i uge 23+0)

  Hvad med Jeres fortidlig fødte, hvor tidlig har i født og hvad konsekvenser har det haft for den lille ( på sigt hvis I ved det nu) I må gerne svare selvom der er anden grun til at I har født for tidligt.

  Knus Trine

   

  1. februar 2009 kl. 16:29

  jeg mener ikke at jeg havde plukveer før jeg lå på sygehuset. Men jeg ved det faktisk ikke for jeg blev aldrig helt klar over hvad plukveerne var for nogen lol.

  Jeg fødte for tidligt fordi mit vand røg i 30+2 og jeg røg i alt hast på holbæk sygehus og skulle have været indlagt til at ruge til jeg var i uge 34 og ville så blive sat i gang. 30+4 gik jeg lige så fint igang med at have mange veer med hyppig mellemrum men den lille var ikke på vej 30+5 blev fødselen sat igang fordi mine infektionstal var meget forhøjet og de var bange for den lilles sikkerhed. Ud kom en dejlig dreng på 1815g og 46 cm 9 uger for tidligt. Vi har endnu ikke opdaget de helt store gener som man en gang imellem høre om. Han var i almindelig behandling på NEO med c-pap, kuvøse et døgn og så overvågning. Han havde så svær reflux men det kunne han også sagtens have fået hvis han var født til tiden, men risikoen er lidt højere ved fortidlig fødsel. Så døjer vi med at han har astmatisk bronkitis, men lægerne er i tvivl om de nu har stillet den rigtige diagnose for han lyder stadig meget slemt som en søløve. Dog er hans vejrtrækning blev meget lettere.

  Så ikke de store gener herfra, vi nåede så også at få lungemodner på sygehuset som jeg så fik 3 dage før Simon kom til verden. Idag er Simon en stor dejlig dreng med et dejligt humør på 6 måneder. Han vejer 9 kg og er ca 70 cm lang.

  Det eneste problem herhjemme er nok moren. Vi har en del babyer rundt omkring os der har været et mindre babyboom i byen og når man ser dem der er 6 måneder ved siden af simon kan det nogle gange godt være svært at huske på at det er helt normalt de kan mere end ham, han er jo stadig lidt bagud med nogle ting, men ser man så dem der er 4 måneder som han kun skulle have været kan jeg sagtens se at han er noget længere fremme end dem.

  En lille roman til dig fra mig. Håber for dig det hele går som det skal, vi elsker vores små størrelser her i den lille gruppe og vi ønsker selvfølgelig alle nyankommende rigtig hjertelig velkommen, men jo fære jo bedre. Ingen nye er jo kun godt nyt for de små og deres mødre. 🙂

  Skriv endelig hvis du har flere spørgsmål og eller hvis du skal ud med nogle bekymringer.

  Knus Monika og Simon

  1. februar 2009 kl. 17:43

  Havde ellers en god graviditet, men havde mange seje plukveer tidligt ca fra uge 14 og så blev de værre fra uge 21 ca.

  Jeg fødte Noah 33+6.

  Følgr på ftf hos Noah, svært og sige nu. Han har kun haft problemer med maven og har det stadig. Også han er meget syg med mor og far, han er ikke god til andre mennesker endnu. Men det er ikke pga ftf, mange babyer har det vel også lige som Noah så jeg ser det ikke som noget i forhold til han er ftf.

  Håber beds bliver derinde til den 40. uge.

  Knuser Louise

  1. februar 2009 kl. 19:04

  Jeg begyndte med plukkeveer allerede i uge 17 sådan ca. I uge 24 blev jeg scannet og min livmoderhals var forkortet, så blev sygemeldt. Et par dage efter bliver plukkeveerne kraftige og jeg er på vej i fødsel og bliver indlagt i Skejby. De får heldigvis stoppet mine veer og bliver beordret strengt sengeleje, hvor jeg kun må gå på toilet og skal ligge ned og spise. Livmoderhalsen bliver scannet ugentlig. Jeg har omkring 100 kraftige plukkeveer i døgnet. Får en periode medicin herfor. Holder på guldklumpen indtil uge 35.

  Puha, fik vist skrevet noget af en historie…:-) Men det jeg vil sige er, at jeg tror ikke nødvendigvis man føder for tidligt, men syntes man skal tage mange plukkeveer som et advarselssignal og passe på sig selv. Så spring på sofaen, så snart du kan…:-)

  Knus pia

  2. februar 2009 kl. 20:50

  Hej
  jeg havde noget ondt i maven engang imellem men om det var plukveer ???

  knus Mette 

  4. februar 2009 kl. 14:34

  jeg havde plukkeveer fra uge 14 og regelmæssige plukkeveer ca fra uge 26, ca. hv. 5 minut det meste af døgnet.

  Jeg fødte i uge 34+5 – ved ikke om det var derfor, har aldrig fået en forklaring. Men da jeg kom ind på fødegangen pga vandafgang fik jeg at vide at jeg var meget moden = blød forneden… Men min dreng klarer sig rigtig godt – jeg har ammet ham fuldt siden han var 14 dage og gør det stadig. Du kan se hans fødselsdata i min signatur. Jeg kunne bare godt have ønsket mig en anden start på min mor rolle.

  Hvis du har andre spørgsmål, eller noget er du meget velkommen til at skrive det til mig.

  Men mit råd er: du skal sygemeldes og virkelig tage den med ro – det gjorde jeg slet ikke nok – mente godt “liiige jeg kunne….” gid jeg kunne gøre det om.

  4. februar 2009 kl. 14:34

  jeg havde plukkeveer fra uge 14 og regelmæssige plukkeveer ca fra uge 26.

  Jeg fødte i uge 34+5 – ved ikke om det var derfor, har aldrig fået en forklaring. Men da jeg kom ind på fødegangen pga vandafgang fik jeg at vide at jeg var meget moden = blød forneden… Men min dreng klarer sig rigtig godt – jeg har ammet ham fuldt siden han var 14 dage og gør det stadig. Jeg kunne bare godt have ønsket mig en anden start på min mor rolle.

  Hvis du har andre spørgsmål, eller noget er du meget velkommen til at skrive det til mig.

  Men mit råd er: du skal sygemeldes og virkelig tage den med ro – det gjorde jeg slet ikke nok – mente godt “liiige jeg kunne….” gid jeg kunne gøre det om.

  17. november 2015 kl. 11:55

  17. november 2015 kl. 13:19

  Jeg har haft mange plukveer siden uge 20. Det vigtige er bare at man tager det som et signal fra kroppen om at man skal slappe af. Omkring uge 25 fik jeg en del ved både fysisk og psykisk anstrengelser, hvorfor jeg sagde mit deltidsjob op (er studerende). Det hjalp rigtig meget for mig. 

  Men altså, plukveer er ikke nødvendigvis farlige, men kommer der mange så er det oftest fordi man skal slappe af. Jeg er altså næsten 37 uger nu – så jeg fødte altså ikke for tidligt..Det vigtige er bare at man tænker over om der er noget i ens liv der gør at ens krop siger fra og så gør det bedre. 

  17. november 2015 kl. 14:02

  Jeg havde plukkeveer fra uge18 sidst og de blev ret kraftige efter uge 24. Blev herefter sygemeldt og aflastede (ikke max). Havde flere gange hvor de blev smertefulde ig regelmæssige, men det gik i sig selv igen (eller tilbage til “normalt”). Fødte i 38+6

  Denne gang har jeg haft plukkeveer siden uge 10, så bekymrer mig også lidt. Jeg fik målt livmoderhals ved nf og får det igen til md. Hvis ikke den bliver påvirket, så er plukkeveer ikke nødvendigvis “off limits”. Krydser fingre for dig

  17. november 2015 kl. 14:52

  Jeg havde ret kraftige og især mange plukveer fra ca. uge 20 i min sidste graviditet. Jeg blev indkaldt til ekstra scanning, og det var tydeligt at se at der var 'gang i den', selv når jeg sad og hvilede. Til sidst kom lægerne frem til, at det var fordi den lille dame derinde var meget aktiv og ramte livmodervæggen med spidse albuer og knæ – det var i hvert fald deres bedste bud. Jeg gik uden særlige foranstaltninger til 39+1 🙂

  MEN, jeg fik også at vide at jeg skulle være opmærksom på min krop og tage den så meget med ro, jeg kunne. Og det var faktisk efter en slappe-dag (planlagt kejsersnit, der endte med at blive udskudt) at jeg gik i fødsel…

  17. november 2015 kl. 16:28

  Jeg ventede så tvillinger her sidste gang. Men sygemeldt med for mange kraftige plukveer i uge 13 allerede. Mit arbejde er fysisk hårdt, med mange forflytninger og så videre, så min læge mente det var bedst. Herefter ikke så mange plukveer, og fik målt min livmoderhals til MD scanning, hvor den var fin og lang. Blev så sendt videre til en ekstra scanning på et større sygehus grundet at vores søn havde for korte knogler som de sagde. På det sygehus fik jeg taget en fostervandsprøve, alt så heldigvis fint ud. Men da jeg så er 21+5 begynder fostervandet at sive. Så mig ind på sygehuset hvor jeg igen har rigtig mange kraftige plukveer, afkortet livmoderhals og fostervand der bliver ved med at sive. Indlagt til aflastning i 3 dage. Hjem igen med ordrer om strengt sengeleje, må dog gerne hente mad selv, sidde og spise det osv, da der ellers er risiko for blodpropper i benene desværre. 

  Mine plukveer fortsætter altså kraftigt fra 21+5. Fostervandet holdt op med at sive efter ca 3 uger, men begyndte igen da jeg var 30+6. Mine tvillinger kom til verden 31 uger gamle. 

  I dag er de 6 måneder. Startede livet i kuvøse med c-pap, iltmåler og elektroder der målte deres hjerteaktivitet. Men, allerede da de var 36+2 var vi hjemme igen. 

  Vi har lige haft sundhedsplejersken i dag, og udviklingsmæssigt er de rigtig,rigtig godt med. Vores søn har måske en lille smule nedsat hørelse, men det er de eneste komplikationer der er og det er så lidt at han ikke vil være påvirket af det. 

  17. november 2015 kl. 21:13

  Blot til info tråden er fra 2009 🙂

  Viser 13 indlæg - 1 til 13 (af 13 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.