Close
Log Ind Opret Bruger

Nedsat sædkvalitet

 • 17 juni 2022, 11:24

  Hej allesammen.

  Årh hvor har jeg bare brug for en virtuel krammer 😪❤

  Min mand og jeg har prøvet at blive gravide siden december 2020, hvor jeg smed p-pillerne. Vi har siden (gennem en meget hård kamp med lægen), blevet henvist til udredning på sygehuset.Jeg har været til undersøgelse, og blodprøver og alt ser rigtig fint ud med mig. ”Hvad så med min mand?” spurgte jeg flere gange. Han var ikke engang tilknyttet forløbet med cpr-nummer, – alt fokus var på mig.Endelig fik vi presset på, og egen læge henviste ham til en sædprøve.

  Vi har nu fået svaret på sundhed.dk. Egen læge har sagt, hun ikke har forstand på det område, så derfor kan hun ikke forklare yderligere hvad det betyder. Jeg kontaktede sygehuset, og sendte hans cpr-nummer med, samt svaret på hans prøve. Nu har JEG så fået en tid på sygehuset til en kontrolundersøgelse af MIG. Endnu engang er han slet ikke inkluderet i forløbet..

  Jeg er så træt af systemet, og har derfor nu booket tid ved en privat fertilitetsklinik, hvor han kan få taget nye prøver og undersøge mig, og så vil de fortælle os, hvad den bedste behandling er.

  Vi har selv sammenlignet hans resultater med referenceværdierne, og det ser desværre ud til, at han har stærkt nedsat fertilitet.

  – smermatozoer konc. sæd = ⬇ 9

  – spermatozoer levende = ⬇0,47

  -spermatozoer motilitet= ⬇ 1 (Det er især den vi er rigtig bekymret for)

  -sædvolumen2,0 ml

  Min kæreste er meget slået ud over resultaterne, da han jo kan se at de ligger meget uden for referenceværdierne. Han er allerede bekymret for, han ikke kan blive far biologisk, og har allerede nu (i frustration) meldt ud, at han ikke vil kunne bære, at vi skulle have en donor. Han håber sådan, at han selv kan nå at ændre sædkvaliteten inden næste prøve. Så han er i fuld gang med kost, motion og vitaminer. Og er stoppet med at ryge.Men da jeg snakker med fertilitetsklinikken, fortæller hun at det er svært at gøre ret meget ved, hvis flere parametre er så stærkt nedsatte..

  Jeg er så ked af det. Og frustreret. Ikke på ham, men på systemet. Vi får ingen vejledning føler jeg, og igen er fokus på mig i stedet. ”Nå alle dine undersøgelser har været så fine og vi mistænker ikke noget ved dig.Nå din mand har nedsat sædkvalitet? Vi booker lige en kontrol scanning til dig så”????

  Jeg er så bange for,at det ikke kan lykkes. Jeg er bange for de manglende informationer. Jeg er bange for vi skal dybere i det offentlige system – vi har jo alle nok set eller læst om de lange ventetider i hele landet..Jeg er bange for han ikke kan blive biologisk far. Jeg er bange for, at hans sædkvalitet ikke kan ændres nok med livsstilen.Jeg er frustreret over, at jeg ikke har pengene til at tage i det private, og jeg overvejer allerede at låne dem..

  Min kæreste er såret, og det kommer til udtryk ved, at han er stille og trist. Vi prøver at støtte hinanden og snakke om det. Det har bare hele tiden været mig der tager initiativ til at komme i gang med noget, og bestille tider, købe kosttilskud, læse om fertilitet osv. Jeg synes bare, at det er utrolig svært at presse på, når nu det er ham der er ”problemet”. Jeg vil ikke presse ham, men samtidig har vi været igang i 1,5 år og jeg er så bange for, at skulle vente yderligere ÅR, før at det lykkes.. Han har bl.a. sagt at han synes ikke det giver mening, at vi fortsætter mere nu, da han gerne lige vil have 3 måneder til at forsøge at forbedre den. Igår sad vi og så fjernsyn, og det hele ramte mig bare lige. Jeg gik ud i haven og gemte mig, og brød bare fuldstændig sammen. Jeg vil ikke give ham dårligere samvittighed ved, at han kan se hvor ked af det jeg er.. åårh.

   

  Jeg har brug for en krammer. Jeg har brug for råd og vejledning. Jeg har brug for solstrålehistorier. Jeg har brug for at nogen siger til mig, at det hele nok skal gå. Jeg er en person, der nemt tager sorgerne på forskud, men jeg forsøger virkelig at være positiv – især for min mands skyld❤

   

   

  17. juni 2022 kl. 14:40

  @solsikken1

  Ingen erfaring, men jeg hepper på jer🤞🤞 Husk at snakke om det og at være der for hinanden❤️

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.