Close
Log Ind Opret Bruger

når amning ikke lykkes…

 • 8 december 2019, 18:23

  Hej – er der nogle af jer andre derude som har kæmpet med amningen og til sidst gået over på flaske istedet? Kunne godt tænke mig at høre jeres historier. 
  vi kæmper selv herhjemme lige nu med udmalkning med elektrisk pumpe, amning + flaske med MM + flaske med MME når det andet ikke slår til. Har kæmpet med udmalkning i 9 dage nu, de sidste 3 dage med elektrisk pumpe. Mælkeproduktionen faldt i forbindelse med brystbetændelse, og det virker ikke til at den er særlig meget på vej op igen, påtrods af al udmalkningen. 
  så nu sidder jeg efterhånden og overvejer om jeg skal "kaste håndklædet i ringen" og gå over til MME på fuldtid. 
  PS min datter er idag 3 uger + 3 dage. 
  (de første 5-7 dage gik fantastisk godt med amningen, og  hun holdt sin fødsels vægt ved første sundhedsplejerske besøg) 

  8. december 2019 kl. 18:51

  Her lykkes amning ikke. Min dreng havde en del gulsot efter fødslen og om det var fordi han havde det og ikke havde kræfter til at sutte godt nok – eller om jeg har haft for lidt mælk fra starten af, det ved jeg ikke. 

  Men vi var indlagt på neonatal afdelingen den første tid og jeg forsøgte at malke ud hver 3. Time. Og min søn fik sonde. Han blev mindre og mindre interesseret i brystet og jeg lavede nærmest ingen mælk. Jeg tror alt stresset ved lige at være blevet mor og være indlagt stoppede fuldstændig for mælkeproduktionen.

  til sidst smed jeg håndklædet i ringen og det føltes som en kæmpe lettelse kan jeg huske. Og det har bare fungeret så fint med flaske. 

  Nu er jeg gravid igen og jeg er naturligvis spændt på om det vil lykkes med amning denne gang. Men jeg har lovet mig selv, at fungere det ikke, så vil jeg hellere smide håndklædet i ringen igen end jeg vil have min første tid med baby ødelagt af ammebøvl og ammestress.

  8. december 2019 kl. 19:33

  Min søn er snart halvandet , men du får alligevel min historie , i en kort version – for min amning var VIRKELIG er sandt helvede og jeg MÅTTE opgive efter 7 uger. 7 turbulente uger ind og ud af lægen og hospitalet . 

  først fik jeg sår, som der gik betændelse i , så fik jeg min 1. Brystbetændelse og så fik jeg svamp . Så fik jeg min 2. Brystbetændelse .. det fortsatte ned sår , betændelse , ulidelige smerter . Amning , udpumpning med elektrisk pumpe . Smerter . Bide og skrige ned i en pude hver gang han skulle på . Min 3 betysbetæbdelse , som krævede min 2. Indlæggelse og som endte ud i en blodforgiftning . 
  trods den ulidelige Amning havde jeg SÅ svært ved at indse jeg måtte opgive – men alt var forsøgt . Ekstra tid med SP og privat ammehjælp , cremer og salver og medicin ..

  jeg var KNUST , men da først beslutningen var taget og jeg fik piller for at stoppe mælkeproduktionen kunne jeg ånde lettet op og ENDELIG begynde at nyde min lille nyfødte . Jeg fortrød virkelig meget at jeg var så stædig , så længe og ikke kastede håndklædet i ringen noget før , for for min familie og jeg var det virkelig ikke det værd !

  Husk at du ved selv hvornår nok er nok og at en god mor ikke sidder i de bryster <3

   

  8. december 2019 kl. 20:05

  Min datter kom på flaske da hun var 3,5 uger, og fik lidt bryst ved siden af. Da hun var 4,5 uge stoppede ved helt med amningen, og hun blev 100 {e38b6f3b497de7a8a17d7c7f2d6212395926b0a6773aaf634358db75c7b5cddb} flaskebarn. 
  Der har aldrig været noget med hende, vi har en god tilknytning, hun er sjældent syg og et sundt og raskt barn på 2,5 år nu. 

  Avatar
  Anonym
  8. december 2019 kl. 20:08

  Kæmpede med amningen i næsten to måneder, før det lykkedes. Pumpede de første 6 uger, lillemanden fik sonde de første 3 uger. Så er ikke gået over til flaske, men.. 

  Jeg vil bare sige, at ovenpå den erfaring har jeg fået kæmpe respekt for mødre, der vælger flaske, når kampen om amningen simpelthen ikke længere er værd at kæmpe. Vi havde mange lange snakke om det herhjemme, da jeg hver aften sad og græd af smerte og frustration. Så kan godt sætte mig i tankerne man har, når man går med de overvejelser. 

  Som en anden skriver, en god mor sidder ikke i brysterne.

  Alt det bedste til jer ❤️

  8. december 2019 kl. 20:13

  Jeg synes, at du evt skal gå ind og læse dette link inden du giver op med amningen. https://www.helseklinikken-agersted.dk/etvigtigttrekloeveraffosfolipider Der står netop omkring brystbetændelse og hvordan man forebygger og evt bugt med brystbetændelse/mælkeknuder. Jeg er startet med det de anbefaler og har brugt det i halvandet år, da det er det eneste som holder mine migræner væk + at jeg efter få dage, hvor jeg havde været på det mærket tydeligt effekt i brysterne – som om de blev renset godt og grundigt igennem. 

  Jeg har ikke født endnu, men er igang med at sætte mig ind i amningen via læsning og jeg tænker måske du/I skal starte totalt forfra. Det er i hvert fald det, som pjecen fra min jordemoder anbefaler i stedet for at blive ved med at malke ud, da det i sig selv åbenbart kan gøre at mælkeproduktionen bliver mindre og mindre og så skulle der findes en ret god bog også (tror jeg kan finde linket), som jeg er blevet kraftigt anbefalet at læse. Den har jeg i hvert fald besluttet at den skal læses ????

  Jeg ved ikke om du kan bruge overstående, men ønsker jer det bedste ???? 

  Avatar
  Anonym
  8. december 2019 kl. 20:45

  Jeg kastede håndklædet i ringen med min første. Efter 2 uger var hun 100{e38b6f3b497de7a8a17d7c7f2d6212395926b0a6773aaf634358db75c7b5cddb} flaskebarn. Hun er en sund og rask pige, der stortrives og har en stærk tilknytning.

  Jeg fortryder ikke, for det kunne ikke fungere på det tidspunkt. Men jeg er ked af, det ikke fungerede, hvis det giver mening? Min store pige er for eksempel en fars pige hele vejen igennem, og der er tidspunkter, hvor jeg tænker på, om det skyldes den manglende amning. Men samtidig er hun en lykkelig fars pige, så for hende er det jo ikke en skidt ting.

  Med mit barn nummer 2 har jeg kæmpet vanvittigt hårdt for at få amningen til at fungere, og der er tidspunkter, hvor jeg tænker, "var det det værd?" Og jeg ved det ærligt talt ikke. Hun er 6 måneder nu, og nu er amningen nem. Men det var et helvede de første to måneder.

  Mærk efter i dit hjerte og hold ud og kæmp, så længe du kan være i det. Men husk: det skal ikke være for enhver pris. 

  En god mor sidder ikke i brystet ❤️

  8. december 2019 kl. 21:37

  Jeg er mor til en lille pige født 10 uger for tidligt og med en meget lav fødselsvægt. Vi kastede håndklædet i ringen for ca 3-4 uger siden. Sikke en lettelse ❤️

  Min datter er også sondebarn og har derudover en meget høj gane. Jeg havde derfor meget svært ved at aktivere hendes sutterefleks og hun en alt for lille mund til at få brystet langt nok ind. Vi havde få vellykkede amninger, men hun tog ofte ikke rigtigt ved og for at kunne blive udskrevet fra neonatal, skulle hun selv spise alle sine måltider. Så valget var for os ikke så svært ❤️

  Jeg har kæmpet og kæmpet med hjælp fra sygeplejersker, privat ammerådgiver (til en mindre formue) og hvad ved jeg…uden succes. Så nu får hun flaske og vores måltider er nu hyggelige og rare ❤️ Jeg har brugt flere aftner på at sidde og stor tude i sofaen med en ked baby…det ønsker jeg ikke for andre…stort spild af min mor-energi ❤️

  Jeg malker så stadig ud med elektrisk brystpumpe så længe, som jeg orker. Indtil videre kører vi på 15. uge, så jeg har snart brugt en del timer siddende med den sk*de maskine…men jeg har forliget mig med den og holder ud lidt endnu ❤️

  Indtil videre kan jeg næste følge med. Havde også en del mælk i fryseren, som vi supplerer med. Når tid er, så har jeg intet problem ved at gå over til MME. Og vi er begyndt at introducere en enkelt flaske om dagen for at vænne hendes mave til det. Hun har som præmatur haft lidt bøvl med maven og derfor sigter vi efter en blid overgang ❤️

  Alt det bedste herfra ❤️

  8. december 2019 kl. 21:44

  Jeg kan ikke få den til at citere lige nu, til Nordsjælland:

  Ved du man kan få en pumpe der kan sættes fast i en bh, så man kan gå rundt og have armene fri mens man pumper? Tænker det er en oplagt mulighed,h du gerne vil blive ved at pumpe ud men ikke gider sidde med maskinen som normalt

  8. december 2019 kl. 21:51

  Ja det ved jeg godt…har bare ikke fået den købt…altså bh'en (det er en speciel bh) ???? Den er fra Medela, hvor min brystpumpe også er fra ????

  Men tusind tak for tanken ❤️

  9. december 2019 kl. 04:35

  1000 tak for jeres svar. 
  sidder lige med og pumper ud og læser samtidig. 
  min første var 100{e38b6f3b497de7a8a17d7c7f2d6212395926b0a6773aaf634358db75c7b5cddb} MME flaskebarn fra han var 6 uger, nr 2 blev ammet fuldt ud indtil hun begyndte på fast føde da hun var 6 mdr. så jeg har jo egentlig oplevet begge dele selv. Men har siddet med tanken, at jeg skyldte mig selv og min datter, at jeg ikke bare opgav, men kæmpede et stykke tid, før jeg ville acceptere at gå på MME. Men midt i kampen, sidder jeg så med tanken 'hvor meget skal man kæmpe før man (jeg) synes der er kæmpet nok'? 
  Og det kan jeg jo selvfølgelig kun selv afgøre. Men det er rigtig rart og støttende at høre jeres historier, rart at høre at man ikke er alene. 

  igår endte med at være en god dag. Om eftermiddagen da min datter blev ved med at være ked, fik hun en flaske modermælk, 80 ml, da hun blev ved med at ville sutte efterfølgende fik hun 20 ml mere, og derefter endnu 20 ml… så 120 ml modermælk på flaske og så var hun glad og tilfreds. Inden sengetid fik hun så også en flaske på 100 ml – og hun har næsten sovet glad og tilfreds lige siden, og kun været interesseret i brystet som 'trøsteklud' et par enkelte gange hun har brokker sig lidt i nat. 
  sidder lige nu og pumper 2 cyklus i min kl 4 pumpning og det ser ud til at være lykkedes at pumpe små 100 ml ialt (og det er nu min produktion er højest) så føler der er lidt lang vej til at min egen produktion kan følge hendes behov. 
  Så har taget beslutningen om, at nu prøver jeg at malke de næste 4 dage endnu, og hvis ikke produktionen er meget bedre derefter, så bliver det 100p flaske og MME. Og så må jeg trøste mig selv med at det giver nogle andre friheder. For hold op hvor er det meget nemmere, når ens barn er glad og mær og tilfreds. 

  Viser 12 indlæg - 1 til 12 (af 12 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.