Close
Log Ind Opret Bruger

MME – erfaring

 • 24 juli 2020, 15:07

  Hej. Min lille dreng på knap 7 uger får flaske. Ammingen måtte desværre stoppe af forskellige årsager. 
  Sagen er nu den at min lille fyr virker til at have voldsom mavekneb af MME! 😢 han giver sig, trykker og presser, uden der rigtig sker noget. Hjælper ham med cykelbevægelser, massage af maven osv osv. uden rigtig nogen effekt. Han har afføring x 1 i døgnet – men vejen dertil er rigitig lang! Grundet ovenstående problem sover han MEGET sparsomt og skal hjælpes MEGET til at falde i søvn – sover kun korte lure på 20-30min. døgnet rundt hvorefter han vågner med boksede bevægelser, og trækker benene helt op og giver sig voldsomt. (Sådan er han alle vågen timer mere eller mindre) i skrivende stund er han lige gået omkuld efter han har været vågen siden kl. 5 i morges. 
  Min egen sp sagde vi skulle bruge NAN sencilac, da den er skånsom for maven🤷‍♀️, ringede så idag (en anden sp jeg snakkede med da min egen har ferie), hun anbefalede vi gav 2-3 flasker i døgnet af grøn allomin, da den skulle hjælpe på tarmene😳🙈.
  Giver også dråber af mælkesyrebakterier, for at mindske lugtgenerne, men han er bare voldsomt generet af det, selvom han bøsver fint flere gange under måltiderne og efter. 
  Vil lige høre om nogen har erfaring med at give både NAN sencilac OG grøn allomin???? Og hvilken effekt har det haft? 
  1. det er så hårdt at se sin lille dreng kæmpe sådan, og 2, det er synd han ikke sover mere, og ekstemt hårdt for mor og far herhjemme! 

  24. juli 2020 kl. 15:27

  Det er umuligt at udpege en bestemt slags MME som "bedre" end alle andre. Nogle har gode erfaringer med en slags MME mens andre har gode erfaringer med en anden slags. Generelt er MME bare sværere at fordøje og derfor hårdere ved maven end modermælk, og specielt overgangen kan være svær. 
  grøn allomin hjælper ofte på forstoppelse, men til gengæld giver grøn allomin ofte mere luft i maven, fordi den er syrnet. 
  Hvis du har mod på det, så kan du evt søge efter noget modermælk i dit nærområde. Der findes Facebook-sider, hvor man kan donere eller søge efter modermælk. Hvis du kan finde en som vil af med et lager af frossen modermælk, så kan du evt gøre overgangen blidere ved kun at give lidt MME og så bare trappe langsomt op 

  Ellers kan du trøste dig med, at det bliver bedre efterhånden som han bliver større og hans tarmsystem modnes. Det er bare en ringe trøst hvis man står med et lille barn som græder meget ????

   

   

  24. juli 2020 kl. 16:39

  Tak for dit svar????.
  Overgangen var blid, da jeg pumpede ud til at begynde med da han fik MME. Han græder dog ikke meget, men er bare meeeeget generet af det og finder derved ikke ro????. Er det omkring 3-mdr. alderen man siger tarmsystemet er udviklet? 

  24. juli 2020 kl. 17:00

  Vores datter bliver suppleret op med MME (Nutramigen). Hun havde også ondt i maven og svært ved at komme af med afføring – det skete med ca. 1½ dags mellemrum, hvor hun så kæmpede i en halv time med mange store pres og også skrig og gråd indimellem (så ikke helt så slemt som hos jer).

  Hvis det er en trøst, så ændrede det sig meget pludseligt fra den ene dag til den anden, da hun var ca. 8½ uge. Hun bruger nu ca. 10 min. på at presse, og det gør ikke længere ondt. Vi har intet ændret, hendes tarme er "bare" blevet modne. Så hold ud, det bliver bedre – og sikkert snart, når han allerede er 7 uger.
  Det kan være lige så hårdt for deres maver at skifte mærke af MME.

  24. juli 2020 kl. 17:17

  Hej. Vores søn på 4 mdr for udelukkende grøn allomin og har efterfølgende ingen problemer haft. Vores sp anbefalede nøjagtig det samme som din men efter nogle uger på den måde besluttede jeg selv at stoppe nan sensilac og det var rigtig godt for ham. Han fik i starten også mælkesyrebakterier det får han dog ikke mere. Vores søn har IKKE afføring hver dag det er altså bare ikke normalt for ham! Selvom sp sagde det skulle være sådan. Han har afføring hver 3.-4. Dag og der er meget og det er fint og blødt i konsistens og han trives og tager godt på så vi er trygge selvom han ikke følger normen hvad afføring angår????

  24. juli 2020 kl. 17:18

  Tak for dit svar! Dejligt der (forhåbentlig) er en bedring snart, for det er sååå hårdt at se ens lille mus have det sårn????

  24. juli 2020 kl. 17:29

  Ja okay, tak for svar????. Har hørt grøn allomin ikke mætter så lang tid, hvad er din erfaring med det?

  24. juli 2020 kl. 17:36

  Guld23 skrev :

  Ja okay, tak for svar????. Har hørt grøn allomin ikke mætter så lang tid, hvad er din erfaring med det?

  Jeg tror nu det er en skrøne der stammer fra den tid hvor man ikke MÅTTE five grøn allomin kun????????‍♀️ Vores søn får 6 flasker a 200 ml i døgnet ca. der er som regel  5-10 ml tilbage. Han sover fra 20.00/20.30-3.00/3.30 konsekvent hver nat så vi har i hvert fald ikke oplevet det ikke skulle mætte ordentligt????

  24. juli 2020 kl. 17:51

  Ja okay. Min sp sagde også at han ikke skulle have det fuldt ud????‍♀️, men nu ser jeg lige hvordan det går… er sikker på det er uroen der gør at han ikke rigtig sover????. Sover kun 4-5 usammenhængende i døgnet????

  24. juli 2020 kl. 18:15

  Det er nu synd og skam de fejlinformerer så voldsomt omkring allomin stadigvæk. Den synede allomin er en fuldgyldigt modermælkserstatning der dækker barnets behov fra 0-6 mdr.

  der findes jo en gul det ved jeg ikke om du ved? Sensipro den er til mavekneb vidst. Jeg har ladet mig høre at nogle børn får ondt i maven af NAN produkter fordi de er baseret på komælk????????‍♀️

  24. juli 2020 kl. 18:19

  Ja okay. Jeg forsøger det her, også tager jeg den derfra????

  24. juli 2020 kl. 18:35

  Øv altså! Jeg har selv stået med et flaskebarn med utrolig ondt i maven og ingen søvn til nogen af os! For os skete der først en forandring da vi skiftede over til mme lavet på gedemælk. Mærket hedder Kabrita  det skulle være lettere for de små maver at fordøje end komælk ???? Pludselig havde vi en glad baby og en baby der sov! 
   

  24. juli 2020 kl. 20:48

  Han er stadig lille, når han kun er 7 uger. Hans tarme er stadig umodne, og mange babyer har stadig ondt i maven indtil de bliver 3 mdr. Men jeg forstår godt, at det er hårdt når de har ondt. 

   

  Måske du skulle prøve MME lavet på gedemælk, det er mere skånsomt. Du kan købe det i helsekost butikker

  Viser 13 indlæg - 1 til 13 (af 13 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.