Close
Log Ind Opret Bruger

Missed abortion

 • 2 oktober 2022, 16:47

  Jeg er blevet gravid efter oplægning af fryseæg (5-dages blastocyst). Jeg fik taget en blodprøve 12 dage efter ÆO, som lå på 170.

  I onsdags var min mand og jeg til 1. scanning på fertilitetsklinikken. Jeg er her 7+4. Vi går ind til scanning med store forventninger, især da jeg har flere og flere graviditetssymptomer, men bliver desværre slemt, slemt skuffede. Sygeplejerske og lægen kan ikke se noget foster i min livmoder, kun en gestationssæk/amnionhule på 14 mm. Ikke engang en blommesæk kan de finde. De scanner ud i mine æggeledere, hvor de heller ikke finder tegn på graviditet. Deres teori er, at graviditeten er gået til tidligt (for flere uger siden, missed abortion), hvorfor jeg får abortmedicin med hjem. Først skal de dog udelukke en evt. graviditet uden for livmoderen, hvorfor jeg får taget 2 blodprøver med 2 dages mellemrum.

  1. blodprøve (7+4) viser 28.465.

  2. blodprøve (7+6) viser 32.000.

  Fertilitetsklinikken undrer sig over de (ifølge dem) meget høje tal, og let stigende tal og henviser mig til mit lokale sygehus, hvor jeg mandag morgen (8+2) skal have taget endnu en blodprøve, for at se om tallet fortsat stiger. Hvis jeg får smerter eller bliver utilpas, skal vi ringe 112.

  Er der andre, der har oplevet stigende hCg-niveau efter missed abortion?

  2. oktober 2022 kl. 18:44

  Jeg har haft en såkaldt bio, jeg pletblødte fra start, men testede positiv. Mit hcg steg dog ikke ordentlig. Der var stigning, men ikke nok. De kunne heller ikke finde noget foster og mistænkte en graviditet uden for livmoderen. Blev også henvist til hospitalet. Jeg fik dog aldrig medicin, men besked om at kroppen selv skulle klare det. Blev fulgt op med blodprøver hver anden/tredje dag og scanninger. Omkring uge 7 startede jeg endelig med at bløde mere og hcg begyndt at falde. Der efter blev jeg fulgt med blodprøver indtil hcg var under 5 ☺️ Mit hcg nåede dog aldrig højere end omkring 1000.
  Har så også haft en MA efter hjerteblink i uge 10, der fik jeg piller for at udstøde fosteret, men ingen blodprøver.

  Det er pisse hårdt og man vil bare gerne have det overstået hurtigt. Desværre går det sjældent sådan. Men tager den tid det tager 😕

  2. oktober 2022 kl. 19:32

  Tak for dit svar. Var dine blodprøver stigende eller faldende, inden du begyndte at bløde omkring uge 7?
  Jeg har slet ikke blødt på noget tidspunkt og hader at have kvalme og være så træt hele tiden, når man ved, at det er til ingen nytte.

  Jeg har fået uddelt abortmedicin, men har ikke fået go fra lægerne endnu til at tage dem.
  Kan ikke overskue tanken om, at jeg skal igennem hormonsprøjter og ægudtagning igen. Jeg blev overstimuleret efter første ægudtagning, og vi havde kun ét æg ud af 16, der overlevede til blastocyststadie, så vi kan risikere næste gang, at der ikke er nogle æg, der er gode nok til oplægning. Det er så mentalt hårdt, synes jeg.

  2. oktober 2022 kl. 19:48

  De var stigende indtil den “rigtige” blødning startede, efter det faldt den ret hurtigt. Og indtil da, havde jeg også alle graviditetssymptomer 😵‍💫

  men på hospitalet var de ret sikre på, at det ikke var uden for livmoderen, da de i uge 6-7 Bille kunne se det. Så de var slet ikke så bekymrede som klinikken. Fulgte bare med blodprøver og scanning til start. Da hcg endelig faldt, så var blodprøven kun 1 gang i ugen eller noget i den stil.

  er der selv, dog virker stimuleringen ikke særlig godt på mig, så første gang var der kun 2 æg, kun 1 æg blev til noget og endte i MA, anden gang var der kun 1 æg, men blev ikke til noget, så ægoplægning blev aflyst 😢

  har også haft 6 IUI forsøg, 5 negative og 1 bio 😕

  2. oktober 2022 kl. 19:57

  Det er jeg ked af at høre. Jeg har også været igennem 4 IUI uden held. Hvordan holder du humøret oppe? Jeg synes i hvert fald, det er svært og overvejer at starte til psykolog.

  2. oktober 2022 kl. 21:11

  Gør jeg heller ikke særlig godt, hvis jeg skal være ærlig 😕 Tuder godt og vel igennem hver anden dag. Føler ærligt, at jeg er en stor fejl, fordi jeg ikke “virker” ordentlig 😢

  og så tænker jeg at mit humør sikkert også påvirker evt. graviditet, hvilket gør mig endnu mere ked, så det er bare lidt en spiral 🙄

  har været igang i godt 1,5 år nu og frygter lidt, at de snart siger jeg skal opgive det, da der ikke er flere æg tilbage 😓 og er “kun” 35 år. 😕

  2. oktober 2022 kl. 21:23

  Det lyder nu meget mere som et vindæg/blighted ovum for mig. Har selv været igennem det. Gestationsæk der var stor, intet foster og høje hcg tal. En missed abortion burde dit tal falde og kroppen selv finde ud af det bare ret sent, men eftersom de slet ikke kan se et foster så vil jeg mene at kroppen burde have fundet ud af det nu. Når man har et vindæg er der en moderkage der bliver ved med at danne hcg selvom der intet foster er og kroppen vil derfor ikke selv finde ud af det. Hvis jeg var dig ville jeg tage imod den medicinske abort og få det overstået, det er ikke en rar oplevelse. Hcg kan godt være lang tid om at falde igen. Mit sidste tal var 52000 og testede først negativ efter 35 dage.

  Det er virkelig sjældent at graviditeten sidder udenfor livmoderen når der er en gestationsæk indenfor livmoderen.

  Håber du kommer godt igennem det 🙏

  2. oktober 2022 kl. 21:49

  Det lyder som dengang jeg havde et vindæg, der var også kun en tom gestationssæk da jeg blev scannet. Mig hcg steg i 1,5 uge, indtil min krop opdagede at graviditeten var gået til og der aldrig havde været en foster. Først der begyndte jeg at bløde, min krop begyndte at udstøde det der var tilbage og mit hcg begyndte at falde ligeså stille 😊

  3. oktober 2022 kl. 13:54

  Lige en status – jeg fik taget endnu en blodprøve i dag, og mit hCg niveau er steget til 39.000, for 3 dage siden var det på 32.000. Blev derefter scannet på sygehuset. Lægerne ser stadig en tom fostersæk på 14 mm.
  Overlægen sagde, at de normalt ville gentage scanning en uge senere, for at være sikker på, at det ikke blot er en langsomt udviklende graviditet. Hun sagde, at de normalt ser højere hCg niveauer ved kvinder i IVF-behandling, så jeg potentielt kan være tidligere henne end lægerne på fertilitetsklinikken regner mig til. Og nu er jeg jo kommet til at læse om fejldiagnostisering af vindæg/blighted ovulum, hvor kvinder selv i IVF-behandling har haft en “slow starter” og fik et raskt barn ud af det. Jeg ved, det er ønsketænkning, men jeg vil godt nok gerne være 10.000 % sikker, inden jeg tager abortmedicin. Har fået en ny scanning på sygehuset på fredag.

  3. oktober 2022 kl. 16:03

  Altså det skal du jo gøre som du har det bedst med. Jeg blev ved med at få at vide ved min at de meget gerne vil se et foster ved 10.000 hcg, men selvfølgelig er det bedst at være sikker.

  3. oktober 2022 kl. 16:42

  Jeg tager i hvert fald lige scanningen på fredag med, og så opstarter jeg medicin derefter. Så kan man komme videre, når ens hCg engang når 0..

  3. oktober 2022 kl. 17:21

  Ja, håber du kommer godt igennem det hele 🙏

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.