Close
Log Ind Opret Bruger

Minimal øjenkontakt

 • 18 april 2023, 19:52

  Er “dårlig”/minimal øjenkontakt altid lig med autisme?

  Jeg søger råd, nok mere til jer der har større børn, hvor øjenkontakten var minimal dengang jeres barn var 3 mdr.

  Min datter gider ikke rigtig øjenkontakt. Hun kigger alle mulige andre steder hen. Både når hun ligger ned og jeg har hende oppe.

  Er nogle børn bare ikke interesseret i øjenkontakt? Eller hvordan?

  Hjælp en bekymret mor, der på ingen måde har kunne finde ro…

   

  19. april 2023 kl. 04:42

  Nej det er det ikke. Børn med autisme har som regel alm, øjenkontakt imens de er babyer

  19. april 2023 kl. 06:23

  Jeg synes bare, at jeg læser det stikmodsatte 😔

   

  19. april 2023 kl. 06:37

  Hvor læser du det henne? 🙂 for det er ikke sådan det er.

   

  autisme kan ikke ses på babyer. Det ses først, når de bliver tidligst et år, men kan først diagnosticeres når de er 2

  19. april 2023 kl. 07:24

  Minimal øjenkontakt som spæd er ét symptom, ud af mange! Man kan ikke stille øjenkontakt = autisme eller ej.

  i 3 måneders alderen åbner verden sig virkelig meget op for baby, og det kan derfor også være fordi at resten af verden er meget mere spændende 😉 pas på med ikke at være insisterende i en øjenkontakt, da det kan have den modsatte effekt (det er ikke rart at blive presset til øjenkontakt, og så bliver det ubehageligt).

  Jeg havde også en nervøsitet med min første, da hun heller ikke søgte mine øjne specielt meget, men ville hellere se på verdenen. Idag har jeg en krudtugle af en pige på 1,5 der er SÅ nysgerrig på verdenen, og som på ingen måde har autistiske tegn – hun havde bare travlt med andet 😉

  Hilsen en børnepsykolog og mor 😅

  19. april 2023 kl. 08:00

  Når jeg søger “ikke meget øjenkontakt” på google, dukker der en del sider op. Bl.a.: https://demindste.dk/oejenkontakt-med-baby/

  19. april 2023 kl. 08:06

  Min søger slet ikke øjenkontakt. Jeg kan på en dag få meget meget kortvarig øjenkontakt, Max 3-4 sek.’m men blikket er hurtigt videre. Det er meget tydeligt at hun undgår at kigge på mit ansigt/i øjnene. 🥺

  Når du skriver din ikke søgte dine øjne specielt meget – var det meget svært for dig at få øjenkontakt? Jeg mener, kunne du tiltrække hendes opmærksomhed ved lyde/lave ansigter? Hvornår blev det bedre med din?

  19. april 2023 kl. 08:08

  Og havde du udfordringer fra start?

  19. april 2023 kl. 08:37

  Jeg synes du skal tale med jeres sundhedsplejerske om det! Hos os var det tydeligt for SP at min datter havde god øjenkontakt – både fordi hun er vant til at se på så mange børn og ved hvad normal mængde af kontakt er ift alder, og fordi hun er mere “spændende” at kigge på end mor 😉 små børn kigger generelt længere tid på nye og spændende ting.

  det er jo rigtig svært at sammenligne situationer og børn, og særligt på nettet, men jeg sad med mange af de følelser og tanker jeg fornemmer du sidder med nu.

  14. august 2023 kl. 20:30

  Hej

  Vil blot hære hvad status er hos jer, håber at øjenkontakten er blevet bedre. Jeg har en søn på tre måneder som heller ikke er god til øjenkontakt, ydermere har han en hørenedsættelse og er motorisk ikke alderssvarende, så jeg bekymrer mig også utrolig meget, det er jo frygteligt hvad man kan Google sig til🙈

  14. august 2023 kl. 23:28

  Hej ❤️

  Da min datter blev ca. 4 mdr., ændrede det sig i løbet af en uges tid. Hun blev bedre og bedre til øjenkontakt. I dag har vi ingen problemer. Min datter er næsten 7 mdr.

  Jeg var SÅ bekymret, og jeg forstår dig rigtig godt. Husk på, (og det skulle jeg måske også selv havde gjort i sin tid), ALLE børn er forskellige. Alle børn tager det i “deres” tempo. ❤️

  Min venindes datter havde heller ikke øjenkontakt, og det viste sig, at hun (vist) var nærsynet.

  Min sp kunne godt se, hvad jeg mente dengang. Jeg lod være med at “presse” på med øjenkontakt, og som skrevet ændrede det sig ved en 4 mdr.

  14. august 2023 kl. 23:31

  Hvad siger din SP? Har det evt. en betydning ifht. hørenedsættelsen?

  20. august 2023 kl. 09:55

  Hej

  Hvor er det dejligt at læse, at din datter nu har god øjenkontakt! Jeg er i øjeblikket meget bekymret for min søn på tre måneder, som ikke er alderssvarende i sin øjenkontakt samt i sin interesse for legetøj. Han bliver i øjeblikket fulgt af en dygtig øjenlæge, som vurderer, at han formentlig er forsinket i sin synsudvikling. Jeg håber så inderligt, at dette er tilfældet, men jeg kan ikke lade være med at bekymre mig.

  Har du lyst til at sætte nogle flere ord på, hvordan din datters øjenkontakt var forud for, at hun blev 4 måneder? Har hun altid haft sparsom øjenkontakt? Og hvordan var hendes interesse for legetøj – ville hun følge genstande med øjnene?

  21. august 2023 kl. 11:50

  Hej, 🤎

  Jeg har set din besked, og skal nok vende tilbage til dig i aften. 🙂

  21. august 2023 kl. 23:01

  Hvor er det dejligt med lidt sparring i en tid hvor bekymringerne står i kø. Vi har netop været til lægesamtale i dag, hvor de gav udtryk for, at de tror at vores søn har Pendred Syndrom, det er absolut ikke en rar diagnose, men jeg har gjort den fejl at jeg har googlet alt hvad er har med nedsat hørelse, så nu er jeg også bekymret for at han bliver blind, da der er en række syndromer med høj forekomst af døvblindhed😔 Vi håber dog på det bedste og glæder os til at se om de høreapparater han har fået i dag, får en positiv indvirkning på hans syn og øjenkontakt.

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.