Close
Log Ind Opret Bruger

Min mand vil bestemme hvad jeg spiser

 • 9 februar 2007, 12:09

  Hej

  Jeg er gravid i 12. uge. Jeg ryger ikke, drikker ikke, drikker et stort glas mælk hver dag. Spiser ikke tun, passer på med laks. Spiser ikke lever, og sjældent leverpostej, men det sker dog. Tager min vitaminpille, spiser lidt frugt og grønt, for det er jo godt. Men jeg kan også godt finde på at spise af det usunde, fx. kager, chips, fiskefilet og i den dur. Men da med måde. Min mand synes ik jeg spiser sundt nok. Jeg skal ikke spise fiskefilet fordi det er for fedt. Jeg skal læse hvad de kager, og småkager jeg spiser indeholder, før jeg spiser dem. Jeg må kun spise sundt, intet andet. Jeg synes at han går totalt over min grænse, og får mig til at føle, at jeg er “nakoman-mor”, som ikke tænker over hvordan min barn har det inden i. Jeg ved da godt, at jeg kunne spise sundere, men jeg kunne også spise meget mere usundt. Jeg gør virkelig mit bedste, og synes han skal blande sig uden om. Det er min krop, og jeg kan godt selv tage vare på barnet. Han synes han har ret til at bestemme, fordi det også er hans barn. Og jeg får frugt og grønt, men jeg kunne dag godt få mere, men er det ik noget jeg selv må bestemme? Er det mig der er helt galt på den eller hvad? Har prøvet at forklare ham, at han gør mig meget ked af det, ved ikke at have tillid til at jeg gør det godt nok. Men det forstår han ik, for han er jo bar engageret som han siger, og det skal jeg være glad for??

  Avatar
  Anonym
  9. februar 2007 kl. 14:05

  Jeg synes ikke han skal gå så meget i detaljer med hvad du spiser, prøv at snakke med jordmoderen om det når du skal derop første gang, og tag ham med. Så kan hun fortælle ham at det også er ok at spise lidt usundt en gang i mellem.

  Jeg kan godt forstå de balander sig hvis man ryger eller drikker, men det andet er nok lige i overkanten.

  Held og lykke med din graviditet. Hilsner Tine

  12. februar 2007 kl. 10:34

  Altså jeg har også en meget sød og dejlig mand – elsker ham overalt på jorden – men han har det også med at blande sig i den slags. Jeg er gravid i 29. uge og hverken ryger eller drikker – men har rigtig meget lyst til kager og slik. Jeg har måske taget lidt for meget på (vejede 59 kg før baby og vejer nu 70 kg) men jeg synes bare at livet er alt for surt, hvis jeg kun skal spise frugt og grønt når jeg er lækkersulten – det gider jeg bare ikke.  I forvejen kan det være “surt” at være gravid og have kvalme, ondt i lænden etc.

  Vi har talt om det flere gang og han har indviljet i at holde mund – da jeg bliver vildt ked af det – flov over min krop og kommer til at gå og smug-spise usunde ting. Jeg føler mig som et uartigt barn der får skæld ud – og det er bare ikke fair når man er 28 år gammel og ellers en ret kompetent og fornuftig person. Men jeg kan mærke at han synes det er svært – og han har svært ved at acceptere at jeg ikke bare kan lade være… jeg tror det bedste du kan gøre er, at blive ved med at tale med ham om det – hver gang det dukker op – og understreg at det bare ikke er i orden – at du heller ikke blander dig i alt hvad han gør – (måske kører han lidt for hurtigt, uden sele etc)

  Håber I finder ud af det.

  Mange hilsner

  S

  Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.