Close
Log Ind Opret Bruger

Min uventede hjemmefødsel

 • Avatar
  Anonym
  9 november 2009, 15:23

  Er ny her på siden, så jeg vil starte med at fortælle om fødslen af min søn selvom det er ved at være 4 måneder siden.

  Den 7. juli vågnede jeg kl. 01.35 fordi jeg skulle på toilettet. Jeg havde fået dårlig mave, men det havde jeg haft jævnligt de sidste 3 uger. Mens jeg render lidt frem og tilbage mellem min varme seng og toilettet får jeg en del kraftige plukkeveer. Det er der heller ikke noget nyt i. Mens jeg sidder på toilette for gud ved hvilken gang og spekulerer på om plukkeveerne er ved at udvikle sig til mere, går vandet.

  Jeg får vækket min mand som vil ringe fødegangen op (det skal man jo når vandet går). Inden han får ringet op får jeg veer. Ved 4. ve kan jeg mærke at hovedet er på vej ud, hvilket jeg får fortalt min mand. Så da han får kontakt med fødegangen i telefonen får han præsenteret sig med: øhhhh goddag, jeg tror vi er ved at føde.

  Jordemoderen tager det roligt og får guidet min mand til at få mig ned at ligge. Han finder håndklæder og puder til min ryg. Imens har jeg fået presseveer og få minutter efter kan han tage imod sin søn med den ene hånd mens han løbende informerer fødegangen og slagets gang .

  Da Laurtits bliver født har han navlesnoren om halsen så den får jeg viklet af. Han kommer op på min mave og vi frotterer ham med et håndklæde indtil han skriger første gang. Min mand finder sejlgarn som vi bruger til at få afsnørret navlesnoren.

  Kl. er nu 02.23. Det er 8 minutter siden vi ringede op til fødegangen.

  Vores 5 årige datter ligger på sit værelse lige ved siden af toilettet hvor fødslen står på. Selvom jeg var meget omhyggelig med ikke at råbe vågner hun alligevel og kalder ud til os. Heldigvis bliver hun på sit værelse!

  Moderkagen bliver født og da der er ro på kan jeg endelig nyde min lille guldklump. Vi kigger dybt og inderligt på hinanden og jeg er lykkelig og egentlig ret ligeglad med at jeg ligger på badeværelsesgulvet.

  Jeg får ringet til min mor, så hun kan komme og passe vores datter. FALC kommer ca 10 minutter efter fødslen og kører mig og min lille baby en tur på fødegangen. Min mand bliver hjemme og gør rent efter strabasserne. Han kommer selvfølgelig ind til os da min mor når frem og overtager pasningen af datteren.

  Heldigvis har både jeg og lille Laurits det fint og kommer hjem igen til middag samme dag.

  I dag erLaurits 4 måneder gammel og en rigtig dejlig mild og smilende grinebidder. Vi har grint meget af vores fælles oplevelse og jeg er lykkelig for at jeg havde så nem og hurtig en fødsel, selvom vi selvfølgelig har tænkt tilbage på hvor galt det kunne være gået hvis der havde været noget alvorligt galt med Laurits. I så fald havde der jo været langt til lægerne på sygehuset.

   

  MVh

  Dorte 

   

  Dorte

   

  Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.