Close
Log Ind Opret Bruger

Min historie ligenu

Tagget: 

 • 27 april 2022, 16:57

  Hej! Jeg har fulgt med i debatterne i et stykke tid nu og har brug for lige at ventilere og spørge til om nogen er/har været i lignende situation som mig.

  Jeg smed p-pillerne for nu næsten et år siden. Min menstruation har efterfølgende været helt hen i vejret, men det lykkedes at blive gravid i december, testede positiv nytårs aften og var ovenud lykkelig!

  Desværre har jeg en spontan abort i januar (7 uger henne). Min menstruation har efterfølgende normaliseret sig og vi var hurtige oppe op hesten igen. (Jeg afventer ligenu om min menstruation kommer i løbet af weekenden og ønsker ikke at teste for tidligt).

  Jeg har læst at man kan henvende sig til lægen for yderligere udredning efter et år uden held, men tæller aborten fra nul igen? Skal jeg vente yderligere eller hvornår giver det mening at kontakte lægen?
  den yderligere udfordring er af mit BMI er alt for højt og jeg er derfor bange for om det overhovedet er muligt at blive henvist eller om jeg skal satse på noget privat (egenbetaling).
  Jeg arbejder sideløbende på af tabe mig, og indtil videre er der røget 12-15 kg det sidste år. Jeg ønsker ikke at stresse kroppen unødigt ved stramt vægttab.

  Min kæreste synes det tager alt for hårdt på ham hvis jeg skal blive ked af det hver måned, men samtidig synes han det er for tidligt at drage lægen indover.

  I kender sikkert alle de usikkerheder og tvivlspørgsmål som følger med, når det ikke lykkedes i første hug. Så forhåbentlig nogen vil dele deres erfaringer 🙂

  1. maj 2022 kl. 10:33

  Først og fremmest er jeg ked af at høre om jeres tab ❤

  Hvor længe tog dig at blive gravid?

  Jeg tænkte meget det samme, da vi gik i gang med at prøve i maj sidste år, og lige pludselig i november mistede i 13’ende uge. Tæller vi nu et år forfra?

  Mange fortalte, at man ville blive super hurtigt gravid, nu hvor man lige havde været det. Det synes ikke at være tilfældet her.

  Jeg er dog blevet gravid igen, det tog 4 forsøg, hvis man tæller første måned efter aborten med..

  Jeg kan godt forstå din kæreste synes det er synd, hvis der går flere måneder, og man bliver bare rigtig ked af det, hver gang det ikke lykkes.. Så gør noget godt for dig/jer selv..  Jeg gik til zoneterapi og fik på den måde noget mere ro i min krop..

  Mht vægttab, så har jeg og så været i gang inden begge graviditeter, men har også taget det lidt mere stille og roligt, for ikke at presse kroppen mere end højst nødvendigt.. Jeg ved dog ikke hvordan og hvorledes med bmi og evt behandling..

  Jeg håber det snart lykkes for jer igen 🤞❤

  1. maj 2022 kl. 10:55

  Er ked af jeres tab 💔 har selv mistet 3 gange lige efter hinanden i løbet af de 2 år vi forsøgte. Jeg er nu gravid for 4. gang, 14+6 hvor alt er som det skal være.

  Jeg er usikker på reglerne. Efter vi mistede første gang, henvendte jeg mig til min læge, da der også næsten var gået 1 år siden jeg smed prævention (vi havde dog ikke helt forsøgt i 1 år endnu på det tidspunkt).
  Hun lavede en henvisning til en gynækolog, med henblik på en udredning da mine cyklusser var uregelmæssige.  Vi kom til samtale hos gynækologen ca. 2 mdr. senere (SÅ skuffende en samtale!). Han mente ikke jeg/vi fejlede noget, og at man faktisk startede forfra når man havde været gravid (under al kritik hvis det er korrekt). Jeg er dog blevet oplyst efterfølgende, at dette ikke er korrekt 🤷‍♀️ Har dog ikke selv kunne finde nogle regler/lov om det ene eller det andet, udover at man har ret til udredning efter man har forsøgt i 1 år.

  Jeg synes bestemt I skal henvende jer til lægen, selvom du har været gravid. Jeg håber det snart lykkedes jer, og at I får en vellykket og blivende graviditet 🤞🍀

   

  1. maj 2022 kl. 15:16

  Jeg er I behandling sammen med min mand. Og du for ingen henvisning til det offentlige med en for høj bmi. Du for desværre bare at vide kom igen når du har tabt det der er nødvendigt.

  4. maj 2022 kl. 06:58

  Hej til jer,

  Tusind tak fordi I tog jer tid til at svare ! Det betyder rigtig meget, når man går selv med mange tanker.

  Jeg har endnu ikke fået menstruation (nu på dag 36 efter sidste mens…) jeg tog to gtest i lørdags som var bragende negative, så jeg afventer lige nogen dage endnu før jeg tester igen. Min cyklus kan være ret lang. Men det er svært at vide når man har spist p-piller kontinuerligt (uden pause pga. pms) i omkring 13 år…

  17. juni 2022 kl. 16:27

  Opdatering herfra!

  Min kæreste synes jeg begyndte at opføre mig mærkeligt og jeg følte ting meget stærkt lige pludselig, han bad mig tage en gtest, hvilket jeg havde meget svært ved, fordi jeg ikke kunne overskue at blive skuffet.
  Men jeg har nu testet positiv 2 gange 2 dage imellem – en uge før forventet menstruation og tager ny test engang i næste uge. Men umiddelbart er jeg nu 5+0 .

  det er ufatteligt og helt fantastisk og jeg er smadder bange for at det ender ud i spontan abort igen.  🙂 🙂

  17. juni 2022 kl. 16:34

  Opdatering herfra! Min kæreste synes jeg begyndte at opføre mig mærkeligt og jeg følte ting meget stærkt lige pludselig, han bad mig tage en gtest, hvilket jeg havde meget svært ved, fordi jeg ikke kunne overskue at blive skuffet. Men jeg har nu testet positiv 2 gange 2 dage imellem – en uge før forventet menstruation og tager ny test engang i næste uge. Men umiddelbart er jeg nu 5+0 . det er ufatteligt og helt fantastisk og jeg er smadder bange for at det ender ud i spontan abort igen. 🙂 🙂

  Hvor dejligt, stort tillykke! Krydser for, at den lille spire bliver hængende denne gang! 🤞🌱

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.