Close
Log Ind Opret Bruger

Metformin og cyklus

 • 16 maj 2020, 12:42

  Hej

  Jeg beklager det lange indlæg, men jeg har brug for at komme ud med nogle tanker og følelser, og jeg håber, at der er nogle, der vil dele deres erfaringer med mig. 

  Jeg er i den situation, at jeg har pcos. Vi har aktivt arbejdet mod graviditet siden december 2018. Efter jeg smed p-pillerne var mine cyklus 27-28 dage til jeg blev gravid i 4. cyklus. Dette endte desværre i SA i uge 7. Efterfølgende gik min krop helt i stå, og vi er blevet udbredt på privat fertilitetsklinik og efterfølgende henvist til det offentlige mhp. ivf.

  Her viste det sig dog, at det nok kunne klares med iui, da det kun er pcos, der er problemet. Jeg havde på dette tidspunkt ikke haft en blødning i 9 måneder, og vores aftale inden reel opstart blev aflyst grundet Corona.

  Jeg efterspurgte muligheden for at komme på metformin i mellemtiden, da jeg har hørt gode ting om dette fra mange. Jeg har et bmi på 20,5, er fysisk aktiv, og spiser pco-venligt,  og jeg havde behov for at føle, at der blev gjort et eller andet. Jeg startede på metformin, og 15 dage efter havde jeg ægløsning og menstruation for første gang i 11 måneder kom 14 dage herefter. Mine blodprøver blev helt normale med undtagelse af amh, som stadig er for højt.

  Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været så taknemmelig, og jeg tænkte, at NU skulle det nok gå. I dialog med sygehuset besluttede vi derfor at "prøve selv ", og vores aftale blev aflyst. Nu er jeg på dag 20, og der er stadig ikke skyggen af ægløsning. Jeg er ulykkelig og opgivende, da jeg frygter, at jeg alligevel ikke kommer til at have en bare nogenlunde stabil cyklus. Jeg er så ked af, at vores aftale på sygehuset er aflyst, og tanken om igen at vente flere måneder, før vi kan starte op piner mig. Jeg føler mig magtesløs, og ligesom jeg troede, at det nok skulle gå, føler jeg mig kastet tilbage i den sorg og usikkerhed, jeg har gået rundt i det seneste år. Jeg føler mig samtidig som lidt af en utålmodig dramaqueen, der skal komme ned på jorden og give det hele tid og droppe de store følelser.

   

  Er der nogen, der har oplevet, at metformin sætter gang i cyklus for så at miste sin effekt igen? Bør jeg give det nogle måneder, eller skal vi atter tage kontakt til sygehuset for at lægge billet ind på en tid?

  Jeg er så bange for at spilde deres tid, da vi jo netop har aflyst vores aftale, og så allerede giver op.

  Hvad er jeres erfaringer med pcos, metformin, cyklus og muligheden for at få drømmen til at gå i opfyldelse?

  17. maj 2020 kl. 16:01

  Hej søde du !

  Jeg står næsten i samme situation som dig, jeg har os fået konstateret pcos. Det virkelig hårdt når man inderligt gerne vil have et barn. Jeg er på metformin og jeg kan love dig det hjælper! Jeg vil anbefale dig tag forbi Bjarne stigsby som har virkelig styr på pcos. Jeg håber vi begge bliver snart gravide <3 Ikke mist håbet 

  17. maj 2020 kl. 19:37

  Først og fremmest: Mange varme tanker til dig 🙂 

  Her gik der 1,5 måned fra jeg startede på metformin til jeg blev gravid, og er nu omkring halvvejs. Jeg havde før det ikke haft mens i ca 5 måneder. Men det har altid været mega svært for mig at fange ÆL på en test. Tror det er lykkes én gang og det var ved midnat en aften jeg tilfældigt testede så sent. Måske kommer den, eller er kommet men er rykket tidsmæssigt ift hvornår du plejer at have den. Måske kroppen lige skal finde balance på medicinen. Min læge nævnte at de havde flere hos dem der på et par måneder på metformin var blevet naturligt gravide. Så måske du og din krop lige skal have lidt ro og så lykkes det – selvom jeg udemærket ved at det er lettere sagt end gjort når man brændende ønsker en graviditet. Nogle kombinerer også metforminen med inofolic for bedre resultat. Det kan du måske snakke med lægen om? 

  17. maj 2020 kl. 21:36

  Mange tak for jeres opmuntrene svar, og tillykke med graviditeten, Gaffatape.

   

  Det betyder meget ikke at føle sig helt alene i det her. Selvfølgelig har jeg min mand, men han går ikke så meget op i  hvad der lige sker i min krop, og han er af den holdning, at det sker, når det sker. Det er også sundt nok, men eftersom jeg ikke havde ægløsning i 11 måneder, sker der jo af gode grunde ikke noget.

  Jeg er ret sikker på, at jeg ikke har haft ægløsning endnu, da jeg tager min temperatur hver morgen, og normalt kan se ret tydeligt, hvornår den ligger. Jeg håber, at min krop bare lige skal finde et leje på metforminen. Jeg tager det som et godt tegn, at det trods alt satte gang i mens og normaliserede mine mandlige kønshormoner helt.

  Jeg har bare svært ved hele denne her rutsjebanetur, som har varet det sidste 1,5 år. Fra glæde da min cyklus mod forventning var helt stabil efter p-pillestop til stor lykke, da jeg blev gravid, til den sorg det var at miste graviditeten og efterfølgende ingen cyklus at have. Tilbage til lykken ved at min krop så ud til at fungere igen,  for nu at være i frygten for at det bare var en engangsforestillng. 

  Jeg har tidligere været på infolic uden virkning. Det eneste, som virker til at have hjulpet er metforminen. Jeg prøver at finde håbet igen og give det et stykke tid. Mit underliv føles som et blåt mærke, så måske sker der noget en af de kommende dage. Finger's crossed.

  18. maj 2020 kl. 00:50

  Jeg ved hvordan du har det ! testet os positiv med min ægløsning for første gang. har været på kiss kost i siden april. Synes det bare fungere på mig og metformin. 

  Hvis du kan og har mulighed synes jeg du skal tag forbi Bjarne stigsby. Du vil slet ikke fortryde det. krydser en masse ved det svært skriv endelig privat hvis du få behov for skrive 🙂 

  18. maj 2020 kl. 20:02

  Det er godt at høre. Når du siger, at det "bare fungerer" hvordan mærker du så det? Jeg synes, at jeg har haft trykken og ubehag i underlivet den sidste uge, men det virker ikke til, at der sker så meget.

  Jeg har desværre ikke mulighed for at tage forbi Stigsby. Jeg følte mig egentlig rigtig tryg ved behandlingen på sygehuset, men hvis der var mulighed for, at vi kunne "klare der selv", ville vi jo gerne give det en chance.

  18. maj 2020 kl. 21:08

  Jeg har for første gang testet positivt med ægløsning ved selvfølgelig ikke hvor meget jeg kan stole på det jeg er blevet 16 kilo lettere med kiss kosten. Metformin trykken i maven har jeg ikke men undskyld detaljer diarre har jeg i starten havde jeg os en del kvalme. Jeg prøver virkelig at tænke positivt, kender rigtig mange som har pcos i svær grad men stadig er blevet gravid. 

  28. maj 2020 kl. 20:29

  Hvordan går det med dig, Oneday00? Jeg havde ægløsning i sidste uge, så jeg begynder at have lidt tro på det hele igen. Et eller andet kan min krop da, når den får lidt hjælp 🙂

  28. maj 2020 kl. 21:13

  Ejjjj super godt hører !! Altså ved ikke om det tegn men jeg har haft kvalme om morgen men ved ikke om hvorvidt det er tegn på graviditet. Ellers skal jeg teste om 5 dage 🙂 husk at fordi du er under metformin betyder det at det er en god tegn det sagde lægen 

  29. maj 2020 kl. 21:54

  Så følges vi jo næsten. Jeg forventer mens søndag eller mandag. Tirsdag er det præcis et år siden, vi mistede, så det vil være lidt hårdt, hvis mens venter til der. Det er der dog ikke noget at gøre ved, jeg håber bare min krop er ved at finde sig selv igen.

  Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.